Review: Balea Magical Water | вода за изглаждане и блясък на косата

Здравейте!


Днес ще Ви разкажа за един интересен дрогериен продукт за коса, които е предназначен за изглаждане и придаване на блясък на косата, като действието е само за няколко секунди. Наистина звучи супер, нали?

Подобно магическо действие видях за първи път от K Water ламеларната вода за заглаждане на косата от Kerastase. Както сигурно се досещате цената на Balea e 90% по-ниска, но дали работи така добре?


За K Water от Kerastase съм писала по-подробно в този пост.
През последните години на пазара се появиха доста еквиваленти на технологията на Kerastase и сега почти всеки бранд за коса има подобни продукти. Със сигурност не мога да твърдя, че повечето от тях не стават, но пробвах няколко, от които не видях да вършат кой знае какво.

Ако случайно попадате на блога ми, то трябва да знаете, че косата ми е къдрава, суха и се боядисвам през няколко месеца. Също от години ползвам по-висок клас козметика за коса и две години бях управител на голям салон за красота. Там ми се е налагало да ходя на доста обучения по темата "продукти за коса" , така че колкото и нескромно да звучи – имам доста опит. 

За момента имам само една любима алтернатива на ламеларната технология на Kerastase и това е продукт, отново от гамата на Loreal Paris – става въпрос за професионалната им серия и сийлъра за коса от серията Vitamino Color, за който ще Ви разкажа друг път по-подробно. 

Но нека да се върнем на звездата в днешното ревю, а именно продукт на dm и серията им Balea. Eто как описват продукта:

-Експресна грижа за дълга и увредена коса
-Незабавна грижа с уау ефект за гладка, лъскава коса
-Формула без силикон

Balea Professional Beautiful Long Magical Water осигурява гладка, блестяща коса за секунди благодарение на мощната формула без силикон. Флуидът за експресна грижа с кератин и екстракт от магнолия осигурява дълга, увредена коса с допълнителна порция грижа.
Състав без микропластмаси и водоразтворими, чисто синтетични полимери.

Друго важно, което трябва да се каже за опаковката е това, че съдържа най-малко 70% рециклирано съдържание.

Формулата е течна и прозрачна, аналогична с подобни продукти на пазара. Има лек аромат, който не се задържа върху косата. Изглежда точно като вода. 

Как се нанася?
Получавам много въпроси как точно се ползват този тип продукти, за това ще бъда много подробна. 
1. Винаги мийте косата си два пъти с шампоан.
2. Изсипвате количеството в ръката си и разпределяте между двете ръце, с едната нанасяте в предната част на главата, а с другата в задната част като повдигате косата и бръквате вътре така, че да сложите шампоана на скалпа.
3. След като добре сте измили скалпа следва нанасяне на грижата.
Избирате между маска и балсам според типа на косата – фина коса Балсам / плътна коса – маска. Няма нужда да си купувате и двете.
4. Ето, че дойде момента и за нанасянето на магическата вода. Ако сте с фина коса и я миете всеки ден или през ден, може да пропуснете грижата и да използвате само Balea Magical Water, но ако сте с коса като моята препоръчвам да използвате грижа преди това.
5. Отнемате излишното количество вода от косата, може леко да подсушите с кърпа или просто да я изстискате. Нанасяте само по дължините на косата от магическата вода.
6. Може да разрешете с пръсти или четка за коса. Или просто леко да втриете в косъма. 
7. Изплаквате!
8. След това сушите и стилизирате косата както обикновено (и винаги ползвайте термозащита)

Е виждате ли разлика?

За разлика от двата ми любими продукта на Loreal, тук нямаме силно отпускане на къдриците. Косата е мека, не бих казала, че е много по-блестяща. Като цяло разликата между без водата и с водата е това, че косата е по-подредена и мека. Ок е за къдрава коса, нещо, което не мога да кажа за K water, защото той действа много по-силно и отпуска къдриците. 

Подобен ли е ефектът като от K Water? Има подобна идея, но има разлика в крайния резултат. 

Състав:
Propylene Glycol | Alcohol Denat. | Glycerin | Aqua | Myristyl Alcohol | Caprylic/Capric Triglyceride | Magnolia Champaca Flower Water | Parfum | Behentrimonium Chloride | Cetrimonium Chloride | Hydrolyzed Keratin | Isopropyl Alcohol | Benzyl Alcohol | Potassium Sorbate | Sodium Benzoate | Limonene | Benzyl Salicylate | Citric Acid

Като заключение ще кажа, че макар и да не е абсолютен dupe на K Water. То бих казала, че Magical Water на Balea е една от най-добрите бюджетни алтернативи, които съм пробвала. Не споменах в ревюто, че от дрогерийните марки съм пробвала още 3 вида, от които изобщо не бях очарована, така че 5 лв. според мен няма да сбъркате ако го пробвате. 

 Balea Professional Beautiful Long Magical Water – 200 ml. цена: около 5 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара