Review: Lumene Deeply Purifiyng Micelar Gel Gleanser

 Здравейте!

Днес ще ви разкажа повече за гела за лице на Lumene - Deeply Purifying Micellar Gel Cleanser. 

Бях ползвала преди доста години една маска на Lumene, която ми беше много любима, не знам дали я помните Lumene  Deep-Cleansing Peat Mask. Нямам ревю за нея, но съм я споменавала в блога и може да намерите информация. От нея бях останала с много положителни отзиви за марката. 

Няколко години по-късно бранда се ребрандира, мина в био сектора и вдигна доста цените. Не бях ползвала нищо, но пък масираната му реклама влияе и на мен и взех за проба гела за лице, за който днес ще си говорим по-подробно.

Марката е финландска, а във философията и е заложено да използва съставки от финландската дива природа – арктическа вода, брезов сок, боровинки, водорасли, абе все хубави неща. 

Ето какво обещава производителя:

Специално разработен за мазна и комбинирана кожа с повишена мастна секреция, склонна към образуване на пъпки, комедони, разширени пори, зачервявания, възпаления. Регулира мастната секреция и стимулира обновяването на кожата. Свива порите и контролира омазняването без да изсушава кожата. Освежаващата формула с чиста Арктическа изворна вода нежно и ефективно почиства кожата и отстранява  грима от лицето. Хидратиращия ксилитол от органичен сок на Северна бреза с  уникалната комбинация от захари, оставя кожата кадифена, матирана, почистена и освежена.

*100% ВЕГАН

* 92% Натурални съставки

Опаковката е стандарта тубичка. Може да се рециклира. Съдържа 150 мл. Гел.


Формулата е очевидно гелообразна, без цвят с лек свеж аромат. 

До тук всичко звучи супер, освен това, че не съм доволна как почиства кожата ми. Ползвах го и с четката ми на Foreo, ползвах го и без. Знаете, че съм почитател на double cleansing метода за почистване на грим и съответно преди гела ползвам олио или масло за грим. Въпреки че на пръв поглед кожата ми беше чиста, започнах да забелязвам, че порите ми не са добре почистени и започнаха да ми се появяват пъпки. 

Да, проблемът може и да е в мен и да имам алергия към някоя съставка. Но скоро не бях оставала разочарована от почистващ продукт за лице. Изненадах се неприятно. 


Състав:
Aqua (Water), Sodium Laureth Sulfate, Betula Alba (Birch) Juice, Peg-7 Glyceryl Cocoate, Sodium Cocoamphoacetate, Glycerin, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Lauryl Glucoside, Disodium Edta, Peg-40 Hydrogenated Castor Oil, Sodium Cocoyl Glutamate, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Sodium Benzoate, Niacinamide, Potassium Sorbate, Propanediol, Saccharide Isomerate, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Sodium Benzotriazolyl Butylphenol Sulfonate, Citric Acid, Ethylhexylglycerin, Sodium Citrate, Limonene, Parfum (Fragrance).


 Като заключение ще кажа, че аз не съм доволна, гелът не измиваше добре кожата ми и не я чувствах чиста, а скоро след това ми се появиха и пъпки. Напълно възможно е да имам алергия към някоя от съставките, за това, ако вие сте доволни от този гел, то непременно оставете коментар.


Lumene Deeply Purifying Micellar Gel Cleanser 150 мл. Цена: около 20 лв.


Love,

Snejana 

You May Also Like

2 коментара

  1. Здравей, Снежи! Аз направих глупостта да си закупя цялата серия. Ужасна е. Освен, че гела не почиства както трябва изсушава кожата доста. Изразходвах го като душ гел.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, много благодаря, че сподели. Някак даже ми олекна за това, че не го харесам. Не се бях сетила да го ползвам като душ гел, добра идея 👌

      Изтриване