Review: Почистващ Балсам за Лице Banila Co Clean It Zero Original Cleansing Balm*

Здравейте!

Днес ще Ви разкажа за един от най-популярните продукти за двойно почистване в България. 

Богата маслена текстура, която при допир разтваря замърсяването и оставя кожата готова за следващата стъпка.

Освен това има формула богата на активни съставки, като екстракт от корен на литоспермум, екстракт от бамбук, екстракт от ройбос, екстракт от корен на градинска ангелика, екстракт от ацерола.

Винаги използвайте втори почистващ продукт – гел или пяна според типа на кожата след масления продукт. Идеята на двойното почистване е – масленият продукт се свързва с грима и замърсяването по кожата и го почиства по-ефективно. С втория измивен продукт всъщност почистване самата кожа. 1. Сваляте грима 2. Почиствате 

Разновидности:
Предлагат се 4 вида, като могат и да се намерят в различни грамажи. Оригиналната версия съм я виждала от 7 мл. до 180 мл. Като аз имам 50 мл. И го ползвам вече повече от 3 месеца. Според мен има за поне още 3-4 месеца. Изключително икономичен продукт. Необходимо е съвсем малко количество. 

Banila Co Clean It Zero Original Cleansing Balm - формулиран да бъде подходящ за всеки тип кожа.

Banila Co Clean It Zero Revitalizing Cleansing Balm - Пълен с антиоксиданти, за да озари кожата и да помогне в борбата със стареенето.

 Banila Co Clean It Zero Purifying Cleansing Balm - подходящ за мазна кожа. (пробвала съм и този вид, като разликата му е, че оставя лицето някак супер почистено, дори малко прекалено. Според мен е подходящ за наистина мазна кожа. Това ми прави впечатление и с други корейски продукти, че щом пише, че е за мазна кожа, то не е като френските продукти например, а е наистина за мазна азиатска кожа. Имайте предвид това, когато избирате вида на продукта. 

 Banila Co Clean It Zero Nourishing Cleansing Balm - формулиран специално за суха кожа.


Опаковка:
Опаковката от 50 мл. Идва с подарък шпатула, с която да не замърсявате продукта. В началото мислех, че ще ми е голяма занимавка да я ползвам, но всъщност не се е случвало да бъркам в него с ръце до сега. 

Как се използва?
Сложете малко количество върху сухите си ръце, втрийте и нанесете с кръгообразни движения на суха кожа. След като добре втриете и разтворите грима (справя се дори с няколко пласта спирала и очна линия) добавете вода, като накрая изплакнете обилно. Аз правя всичко това под душа и не се налага да ползвам кърпа, но друг популярен метод е да избършете лицето в мокра кърпа. За мен това е излишно генериране на пране и напълно ненужно. 

След като отмия продукта с вода, нанасям гел за лице и обикновено го използвам с четката ми за лице на Foreo. В момента ползвам гел за лице на Avene. Може да ползвате и измивна пяна, идеята е да не е отново маслен продукт. Обикновено след като изляза от банята минавам лицето и с 1 тампон с мицеларна вода, за екстра чистота. Правя това всяка вечер, не ми се е случвало никога да си лягам с грим. 

Използвам двойния метод за почистване от 2015 година и за мен това е една от причините кожата ми да се преобрази и изчисти. Много по-деликатно се сваля грима, без търкане и паднали мигли, а резултатът е супер чиста кожа.


Състав:
Ethylhexyl Palmitate, Cetyl Ethylhexanoate, PEG-20 Glyceryl Triisostearate, PEG-10 Isostearate, Synthetic Wax, Onsen-Sui, Phenoxyethanol, Butylene Glycol, Lithospermum Erythrorhizon Root Extract, Tocopheryl Acetate, Perfume, Ethylhexylglycerin, Aqua, 1,2-Hexanediol, Bambusa Vulgaris Leaf/Stem Extract, Aspalathus Linearis Extract, Angelica Archangelica Root Extract, Malpighia Glabra (Acerola) Fruit Extract, Polydiethyleneglycol Adipate/IPDI Copolymer, Acrylates/ Ammonium Methacrylate Copolymer, Acrylates/Methoxy PEG-15 Methacrylate Copolymer

Активни съставки: 
екстракт от корен на литоспермум - с антисептичен и успокояващ ефект;
екстракт от бамбук - овлажнява и хидратира;
екстракт от ройбос - богат на витамини и минерали, подхранва, овлажнява, регенерира и тонизира кожата;
екстракт от корен на градинска ангелика - успокоява кожата и благоприятства цялостното й състояние;
екстракт от ацерола - богата на витамин C, осигуряващ антиоксидантна защита.
Не съдържа: парабени, сулфати, фталати, полиетилен, минерално масло, алкохол, изкуствени оцветители
Хипоалергичен.

Като заключение ще кажа, че Banila Co Clean It Zero определено заслужава всички хвалби и е страхотен продукт за двойно почистване. Това, че има няколко вида също е плюс, а лично за мен най-голямото му предимство е това, че е страшно икономичен. Опаковка от 50 мл. Ще я ползвам поне още 4-5 месеца. 

Почистващ Балсам за Лице Banila Co Clean It Zero Original Cleansing Balm – 50 мл. Около 39 лв.

Love,
Snejana

*PR sample, публикацията не е спонсорирана.

You May Also Like

2 коментара

  1. Добро представяне на продукта и методът double cleansing. Няколко съвета, които можете да обсъдите с дерматолог:
    1. Мицеларна вода е продукт за почистване на лице и грим и трябва да бъде измит с вода след като има допир с кожата на лицето, вместо това може да използвате хидратиращ тоник, както казвате "за екстра чистота".
    2. Не е добра идея използването на четка Foreo,това е много агресивен метод за почистване и когато спрете използването ѝ за по дълъг период лицето Ви ще се напълни с пъпки,нарушава се кожната бариера.
    3.За съжаление всички без 1 от продукти за измиване на лице на Avene също са много изостанали.
    Успех

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за съветите, но не съм съгласна. Истинската мицеларна вода не се мие, може да попитате Биодерма, специално съм писала на френския им профил. Никъде на нито една опаковка френска мицеларна вода не пише да се мие. Форео не води до нарушаване на кожната бариера, може да прочетете ревюто ми. Ползвам я от години. Това за и останалите продукти не го разбрах, в какво отношение са изостанали, не са корейски? Виждам, че следвате определено течение в козметиката и този блога няма да намерите това, което търсите.

      Изтриване