Review: L’OREAL PARIS ELSEVE HYALURON PLUMP | Серия за дехидратирана коса

Здравейте!


Днес ще ви разкажа за серията за коса на L’oreal Paris Elseve с хиалуронова киселина Hyaluron Plump. Серията обещава да възстанови плътността на косата и да осигури до 72 часа хидратация. 

А как ще хидратирате нещо, което вече е умряло, вече е въпрос към маркетинг екипа на марката. Защо мисля така? 

Сухата коса, която от марката водят дехидратирана, е описана като без блясък, твърда и груба на допир. Всъщност причината, за да е суха косата е от липса на подхранване. 

Сигурна съм, че сте чували за разликата между продукти за хидратация и продукти за подхранване на кожата. Когато става въпрос за коса, не отпадат ли автоматично първият вид, ако косата сама по-себе си не е жива?

След като косата Ви порасне нейната дължина вече е мъртва тъкан, за която единственото, което може да направите е да я подхраните. Като използвате продукти с такъв ефект-грижа (балсам, маска, крем). 

Това общо взето е и причината, поради която смятам рекламната кампания за подвеждаща. Не, че не си купих продуктите, само защото косата ми е като описаната, но по-късно си дадох сметка, че съм „излъгана“. 

L’OREAL PARIS ELSEVE HYALURON PLUMP шампоан – 200 мл. Цена: около 7 лв.

Шампоанът от серията се предлага в две опаковки от 200 и от 400 мл. Консистенцията на шампоана е гелообразна. Справя се добре с почистването на скалпа и не ми заплита косата под диша. По принцип за мен това би било ясен сигнал, че серията не е за моята коса. 

Бих казала, че е ОК шампоан, но не усещам да прави нещо специално за косата ми и ако трябва да избирам, то бих се спряла на друга серия. 

Състав:
AQUA / WATER, SODIUM LAURETH SULFATE, GLYCOL DISTEARATE, SODIUM CHLORIDE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, DIMETHICONE, CI 60730 / EXT. VIOLET 2, GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE, COCAMIDE MEA, COCO-BETAINE, SODIUM BENZOATE, SODIUM HYDROXIDE, SODIUM HYALURONATE, PHENOXYETHANOL, STEARETH-6, ACETIC ACID, PEG-100 STEARATE, TRIDECETH-10, TRIDECETH-3, SALICYLIC ACID, FUMARIC ACID, AMODIMETHICONE, CARBOMER, CITRIC ACID, HEXYLENE GLYCOL, PARFUM / FRAGRANCE.

L’OREAL PARIS ELSEVE HYALURON PLUMP маска – 300 мл. Цена: около 12 лв.

Маската идва в удобна опаковка, лесна за загребване. Формулата и е като гел крем. Помага ми за лесното разплитане на косата под душа, но още в банята не усещах косата достатъчно мека и гладка. 

Съвет, който мога да Ви дам – ако маската е гел то тя ще е по-лека от друг вариант, който е под консистенцията на крем. 

За каква коса би била подходяща – нормална, чуплива. Ако сте с фина то изберете балсама от серията. Ако сте със суха и къдрава коса, то сменете серията с друга. 

Състав:
AQUA / WATER, GLYCERIN, CETEARYL ALCOHOL, DISTARCH PHOSPHATE, QUATERNIUM-87, DIMETHICONE, CI 60730 / EXT. VIOLET 2, LACTIC ACID, SODIUM HYALURONATE, PHENOXYETHANOL, STEARETH-6, ACETIC ACID, PEG-150/DECYL ALCOHOL/SMDI COPOLYMER, PEG-100 STEARATE, BEHENTRIMONIUM CHLORIDE, TRIDECETH-10, TRIDECETH-3, CHLORHEXIDINE DIGLUCONATE, PROPYLENE GLYCOL, AMODIMETHICONE, ISOPROPYL ALCOHOL, PARFUM / FRAGRANCE.

L’OREAL PARIS ELSEVE HYALURON PLUMP спрей – 150 мл. Цена: около 12 лв.

Грижа без измиване под формата на спрей с 2% обгрижваща система с хиалуронова киселина (каквото и да означава това) осигурява 10 пъти по-добра хидратация на косата. 

Опаковката е лесна за употреба помпа, спреят е фин и не омазнава косата. При мен ефектът от него беше 0, нито става по-мека, нито я усещам по-гладка или пък „хидратирана“. По принцип продукти под формата на спрей винаги са предназначени за фина коса. Ако сте в магазина и се чудите какво да вземете, запомнете този съвет.

Състав:
AQUA / WATER, QUATERNIUM-87, COCOS NUCIFERA OIL / COCONUT OIL, SODIUM BENZOATE, SODIUM HYALURONATE, STEARYL ALCOHOL, PPG-1 TRIDECETH-6, BEHENTRIMONIUM CHLORIDE, POLYQUATERNIUM-37, POLYSORBATE 20, POLYQUATERNIUM-11, LIMONENE, CANDELILLA CERA / CANDELILLA WAX, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE, PROPYLENE GLYCOL DICAPRYLATE / DICAPRATE, PROPYLENE GLYCOL, ISOPROPYL ALCOHOL, CAPRYLYL GLYCOL, SORBITAN OLEATE, CITRIC ACID, COUMARIN, GLYCINE SOJA OIL / SOYBEAN OIL, PARFUM / FRAGRANCE.

Като заключение ще кажа, че серията не ми допадна, според мен не е подходяща за моя тип коса. Ако сте с къдрава, суха и третирана коса, то мисля, че тази серия няма да се хареса и на вас. 

За кого са подходящи продуктите според мен? – ако сте с нормален косъм, чуплива коса или фина коса гелообразните формули и лекия спрей ще ви се сторят много приятни.

Кои серии на Elseve харесвам - Extraordinary oil, както и Total Repair 5 са супер за суха коса. 


Какви са вашите впечатления от серията?

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара