Review: Olival | Мицеларна вода

 Здравейте!

Може би си спомняте, но по едно време миналата година бях полудяла по продуктите на Olival и след като пробвах серум с хиалуронова киселина реших, че са супер яки и купих още доста продукти. Е днес ще Ви разкажа как се прецаках сериозно.

Кои са Olival?

Марката е хърватска и има няколко серии, като една от тях е с много популярното в последно време масло от безсмъртниче. Един от първите продукти, които реших да пробвам беше мицеларната вода и днес ще си говорим по-подробно именно за нея.


Къде може да откриете Olival?

Техни продукти се продават в Лили, както и в Зоя. Аз поръчвам всяка седмица от ebag и там също ги има. Онлайн може да ги намерите в още няколко био магазина.

Опаковката на мицеларната вода е стандартна и аз без много да му мисля взех опаковката от 500 мл. „колко лоша може да е?“ Имам ужасно кофти навика да не гледам състава на продуктите докато не седна да им пиша ревю. От една страна спрях да го правя преди 4-5 години, защото знаете преди това описвах подробно всяка една съставка и бях от обсебените хора, които четат като луди преди да купят нещо. Казвам го това, защото ако бях обърнала внимание навреме, щях да видя, че това всъщност не е мицеларна вода. 

В инстаграм наскоро говорих по темата, но масово напоследък думата „мицеларна вода“ се използва без всъщност да има съставката, която прави една вода мицеларна или PEG най-често PEG 6. Bioderma създават това, което знаем днес под мицеларна вода преди почти 30 години, ако видите състава им, на второ място е. Направих миналата седмица малко проучване и оо изненада, тази съставка я има във всички френски мицеларни води, но не и в много, които се предлагат с етикета „мицеларна вода“, а всъщност са тоник.

Не знам защо марките решиха, че тоник е лоша дума, но е изключително подвеждащо да очакваш нещо, което не изпълнява ролята си.

Доста бързо забелязах, че всъщност мицеларната вода на Olival не върши нищо. Да, ще махне остатъците от спирала, след като съм правила double cleanse, но някак с времето взеха да ми се появяват пъпки, които ми излизат като не почиствам добре кожата вечер. Тогава всъщност се зачетох в състава на Olival и видях, че повече прилича на тоник, от колкото на мицеларна вода.


Състав:

Aqua, Glycerin, Decyl Glucoside, Aloe Barbadensis Leaf Juice (сок от алое вера), Helichrysum Italicum Flower Oil (масло от безсмъртниче), Sodium Levulinate, Sodium Benzoate, Citric Acid, Limonene, Linalool


Като заключение ще кажа, че не ми допада. Самият продукт сам по себе си не е ужасен, но не върши това, което очаквам от него. Не ми харесва и миризмата му, мирише ми точно на шпеков салам. Не бих го взела отново. 

Мицеларна вода с безсмъртниче Olival – 500 ml. цена: около 15 лв.


Love,

Snejana

You May Also Like

0 коментара