Review: Philip Kingsley | Elasticizer Therapies Mayan Vanilla and Orange Blossom

 Здравейте!

Днес ще Ви разкажа за един много интересен продукт за коса. Първият в света от този вид. Сигурна съм, че сте го чували – това е Philip Kingsley Elasticizer – първата в света маска преди шампоан.

Създаден е специално за Одри Хепбърн от трихолога Филип Кингсли преди повече от 40 години. По точно през 1982 година, когато специално за актрисата Филип в своята лаборатория в лондонския Ийст Енд, комбинира съставки, които да придават на косата хидратация, но не и да утежняват, защото Одри не харесвала косата си така, а всичко, което била пробвала правели косата ѝ сплескана. След като пробвала Elasticizer за първи път, тя толкова го харесва, че си поръчва няколко кашона с опаковки във вилата си в Швейцария. Няколко години по-късно бил пуснат и в продажба за обикновените хора. 


Маската е толкова популярна, че една опаковка се продава на всеки две минути.

Предлага се в няколко опаковки, като стандартната е от 150 мл. Аз имам тази от 75 мл. Опаковката е биоразградима и е направена от захарна тръстика. Безспорно изглежда и много красиво, лимитираното издание, което имам аз.

Не знам какъв е ароматът на оригиналния вариант, но по принцип лимитираните серии се водят нещо като ароматерапия. Не мисля, че ароматът е толкова специален и освен ако много не държите по-добре си вземете оригинала, защото е малко по-евтин сравнено с лимитираната серия. 

Формулата е като гъста маска за коса. 

Нанася се лесно и попива бързо в косата.

Активни съставки:
Хидролизиран еластин, рициново масло, зехтин и глицерин
Хидролизираният еластин гарантира, че косата ще се „чупи“ по-малко, като осигурява еластичност и здравина, докато рициновото масло и зехтинът рехидратират косата, за да изглежда лъскава и здрава.

92% от хората, които са я тествали виждат тези резултати върху косата си.

- Осигурява UV защита, дори и след измиването с шампоан 
- Запазва цвета на косата от избледняване
- Подобрява еластичността
- Възвръща блясъка
- Хидратира косъма в дълбочина
- Премахва сухотата и омекотява
- Придава жизненост
- Укрепва косъма
- Изглажда
- Добавя обем
- Не утежнява


Ванилия на маите - притежава по-сладък и фин аромат, в сравнение с други видове ванилия; намаля нивата на стрес
Портокалов цвят - намалява тревожността и действа отпускащо
Клементин - пречиства и избистря ума
Здравец - възстановява емоционалния баланс, засилва въображението
Канела - облекчава нервното напрежение
Иланг-иланг - стимулира сетивата и има релаксиращо действие
Кардамон - успокоява ума и емоциите
Сандалово дърво - действа като афродизиак
Мускус - помага за медитация и подпомага добрия сън
Кедрово дърво - има балансиращо ума и духа действие

Как се използва?
Първото, което трябва да направите е да намокрите косата с топла вода. След това разделяте косата на кичури и нанасяте от продукта по дължина от нивото на ушите, кичур по кичур. Втрийте в дължините. Сложете найлонова шапка и стойте така минимум 10-20 минути. След това косата се измива както обикновено, може да използвате и балсам или маска.

Ако косата Ви е много суха?
За по-добри резултати при много суха или изтощена коса, нанесете Elasticizer и оставете за една нощ.
Нещо много важно- Не използвайте два дни преди и след химическа процедура – боядисване на косата или изсветляване.  

За видовете Elasticizer:

Както сигурно сте забелязали аз имам Philip Kingsley Elasticizer | Vanilla & Orange Blossom, който е лимитиран аромат, самата терапия не е по-различна от класическата версия. Купувала съм я преди доста време от Златна Рибка, като проверих и в момента я нямат, но има вариант, който се казва Египетски Жасмин и Мандрина. Преди време е имало и вариант с аромат на кокос, както и на Роза и Личи. 

 Elasticizer Extrema – не е подходящ за нетретирани коси. Концентрацията на активни съставки е по-висока. Ако си мислите, че косата Ви е увредена, а се окаже, че е просто суха (има съществена разлика) то крайният резултат ще е много омазнена коса. Между другото ако искате пост за косата и кой продукт как се използва и как да разберем косата ни суха или уредена е, може да ми оставите коментар и ще го напиша.

Какво мисля аз?
 За мен щеше да е по-лесно да се нанася на суха коса, това с мократа коса и топлата вода е доста сложно, поне аз го правя директно под душа и след това трябва да седите с мокра коса, което пък го прави неподходящ, ако в дома Ви е по-студено. Общо взето оплакванията ми са някакви лични драми, които имам не е толкова сложно да се ползва, просто на мен това не ми допада. 

След употреба измивам косата както обикновено и още преди грижата косата се усеща гладка и много мека. След като изсъхне е жизнена и блестяща. Въпреки това не мисля, че я усещам по-различно от използването на добра маска. В заключението обяснявам по-подробно какво имам предвид. Това не ме спира да харесвам продукта, не съжалявам за покупката. 


Ключови съставки:
- Хидролизиран еластин - протеин, създаващ еластичността. Задържа влагата, омекотява и изглажда, подобрява еластичността на косата. Предотвратява накъсването
- Рициново, маслиново масло и глицерин хидратира косата и увеличават видимо блясъка на косата

Състав:
Aqua/Water/Eau, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Glycerin, Propylene Glycol, Cetearyl Alcohol, Ethylhexyl Dimethyl PABA, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Cetrimonium Chloride, Amodimethicone, Phenoxyethanol, Parfum (Fragrance), Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Ethylhexylglycerin, Hydrolyzed Elastin, Hexyl Cinnamal, Trideceth-12, Limonene, Benzyl Salicylate, Linalool, Alpha-Isomethyl Ionone, Sodium Benzoate, Citric Acid.


Като заключение ще кажа, че съм от малкото хора, които не са фенове на този продукт. Харесвам я, но лично върху моята коса няма толкова специално действие. Аз се боядисвам с без амонячна боя веднъж на 3-4 месеца и от години полагам сериозни грижи за косата си, за това не мисля, че влиза в графата увредена. По-скоро поради това, че е къдрава е по-суха, но успявам да коригирам това с правилните продукти. Да, след използването на Elasticizer-а косата ми беше изключително мека, но не по-различно мека от това, което постигам с подобни продукти от същия ценови клас.

За кого е подходящ Elasticizer?
Ако боядисвате косата си често. Ако косата Ви е изсветлена. Ако искате да имате 1 по-скъп продукт за коса. Ако сте третирали косата си през годините повече от необходимото и тя е увредена. Ако използвате топлинни уреди без термозащита. Ако косата Ви е склонна към накъсване. Ако ножицата на фризьора Ви е кофти. Ако просто искате добра маска/грижа/терапия за домашна употреба.

Philip Kingsley Elasticizer | Vanilla & Orange Blossom терапия за коса 75 мл. 
Цена: около 43 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара