Review: Medipharma Cosmetics |OlivenOl Eye Balm

Здравейте,


Започвам новия месец с един много, много любим мои продукт. Едно от откритията на миналата година. Може би трябва да подготвя пост за фаворитите ми за 2021, нищо че вече тече 3тия месец от 2022. Уау, кога минаха 3 месеца?

Днес ще си говорим за една неочаквано приятна изненада. Открих околоочен крем, който да харесам и това е чудо!

Защо е чудо?
След като преди 2 години пробвах Kiehlas Avocado Eye Treatment за първи път, всички останали продукти за околоочната зона просто изгубиха тежест. Оставям линк към ревюто му. 

За мен това е най-добрият околоочен крем, защото обичам да усещам онова приятно чувство на хидратация, без да е мазно, но същевременно много подхранващо, благодарение на специалната технология на Kiehls. 

Лошото на това да откриеш един толкова добър продукт е, че след това всичко друго не става и всичко бива сравнявано с твоя личен идеал. Ако Ви кажа, че за този период пробвах сигурно 6-7 крема и не харесах нито един. Ето от няколко седмици използвам нов крем и го мразя, а уж е супер популярен. 

За това откритието на Medipharma Cosmetics OlivenOl Eye Balm искрено ме изненада, защото не очаквах, че след Kiehls ще намеря нещо, което всъщност харесвам. Друго голямо признание е това, че опаковката свърши, използвах я докрай. Нещо, което се случва само с много малко продукти.  

Повече за Medipharma Cosmetics и серията OlivenOl:
Марката е немска, в България се предлагат само две серии Hyaluron и OlivenOl. Между другото околоочният крем на Hyaluron беше из тези, които не харесах. Не беше лош, но твърде лек за моя вкус. Не знам дали съм го снимала и сигурно няма да стигна до там да му направя ревю, освен ако не искате. 
Серията OlivenOl е с маслиново масло от малка ферма в Тоскана, където маслините се берат на ръка и има затворено производство- всичко се прави там специално за Medipharma Cosmetics. Тази серия е и най-популярната в Германия. 

Ето какво обещават за околочния крем:
“С богатството на най-висококачественото маслиново масло, натурални съставки, хиалуронова киселина, екстракт от радиола (златен корен), липозомен комплекс, кофеин, есцин и фитосфингозин.”

  • Подобрява еластичността на кожата;
  • Укрепва, изглажда околоочния контур;
  • Хидратира околочния контур;
  • Изчезват кръговете под очите;
  • Намалява подпухналостта около очите;
  • Регенерира кожата.

Кремът идва в пластмасова опаковка, която може да се рециклира. Удобна е за употреба, но по принцип за продукти над 20 лв. винаги предпочитам опаковката да е от стъкло. Освен нея имате и картонена опаковка с упътване.

Medipharma Cosmetics се продава само в аптечната мрежа. Така че може да намерите серията само в аптеките. Пробвах и някои от кремовете за лице, но не са подходящи за моята кожа. Ако сте със суха и дехидратирана кожа им хвърлете едно око.

OlivenOl Eye Balm няма конкретен аромат, като не мирише лошо, но не е да е силно или нещо специфично. Може би нещо леко и флорално с нотки на маслини.


Защо го харесвам толкова много?
До тук не звучи като нещо специално крем като крем, нито опаковката му е нещо интересно, нито марката е известна, но формулата … Формулата е страхотна, може би един от най-добрите околоочни кремове, които съм използвала.
Консустенцията му е като на пухкав крем-балсам, който се топи върху кожата. До някъде има леки прилики с Kiehls, но не е чак толкова подхранващ. При нанасяне кожата става изключително мека, все едно сте сложили някакво покритие под очите, изглежда по-свежа и изгладена. 

Харесва ми, защото хидратира, като в момента дори имам видима разлика в това как изглежда коректора ми с крема, който почнах след OliveOl – изглежда зле, а кремът, който ползвам сега с е 30 лв по-скъп от OlivenOl. Прави кожата мека и свежа, не съм имала тъмни кръгове или подуване докато съм го използвала. Обожавам да го нанасям, когато очите ми са уморени, като комбинирам с капки за очи. Не знам дали го правите, но е много приятен ритуал.

Мисля, че този крем би се харесам на повечето хора, освен на тези, които харесват изключително леки -серумни текстури. 

Как го нанасям?
Използвам малко количество, което нанасям по орбиталната кост, като аз нанасям околоочния крем последен, като преди това не нанасям от другите продукти в тази зона. 

Състав:
Aqua, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Olea Europaea Fruit Oil, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Olus Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Panthenol, Hydrolyzed Milk Protein, Pentylene Glycol, Tocopheryl Acetate, Caprylyl Glycol, Caffeine, Lecithin, Helianthus Annuus Seed Oil, Rhodiola Rosea Root Extract, Salicyloyl Phytosphingosine, Algae Extract, Sodium Hyaluronate, Tocopherol, Escin , Alcohol, Potassium Phosphate, Citric Acid


Като заключение ще кажа, че обожавам OlivenOl Eye Balm, определено ще го взема отново. Моментът, в който текстурата на балсам се докосва до кожата и усещането, което дава е страхотно. Прави я по-свежа, стегната и млада. Формулата му е страхотна и ще се радвам да ми споделите дали сте го пробвали и какво мислите за него?

Ако до сега сте отлагали използването на какъвто и да е околоочен крем, то дано ви мотивирам с това – използвам крем за зоната около очите вече 10 години и забравих какво са тъмни кръгове и торбички. Естествено не е само от редовното мазане, но винаги нанасям крем сутрин и вечер и никога не го пропускам. 

Medipharma Cosmetics OlivenOl Eye Balm 15 мл. Цена: около 30 лв.
(Видях, че в момента е намален в аптеките с около 20%)

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара