Review: Olival | Piling Tonik AHA PHA

 Здравейте!

Днес продължавам ревютата от поредицата за Olival. Реших да пиша за всеки продукт отделно, а не за всичко, което купих заедно, за да е по-лесно търсенето. Темата днес е за тоника с киселини на хърватския бранд Olival. 


Какво всъщност представлява продукта?

Ексфолиращ тоник за лице с 5.9% киселини AHA (Alpha hydroxy acid) и PHA (Poly Hydroxy Acid), екстракт от ябълка, хиалуронова киселина, бетаин, глицерин и пантенол, които подхранват и възстановява влагата в кожата.

 Със специално регулирано рН 3.6, което стабилизира формулата и осигурява ефикасно ексфолиране на всеки тип кожа, включително и по-зряла. Пилинг-тоникът ексфолира кожата и деликатно отстранява мъртвите клетки. Специализираната почистваща формула позволява по-честа употреба на тоника и е съобразена с всеки тип кожа, особено зряла и суха кожа.

Съставът е супер, като действие е много лек тоник с пилинг ефект. Моята кожа е доста издръжлива и не видях някакъв уау ефект, но мисля, че ако тепърва започвате да ползвате пилинг продукти този тоник би бил подходящ за вас, а и също така е на доста добра цена. 

По скоро е по-подходящ за комбинирана и мазна кожа, бадемовата киселина е известна с положителните си резултати при черни точки и комедони. 

Състав:

Aqua (вода), Mandelic acid (AHA), Gluconolactone, Lactobionic acid (PHA), Betaine, Pyrus malus fruit extract (екстракт от плод ябълка), Glycerin (глицерин), Panthenol (пантенол), Sodium hyaluronate crosspolymer (кроссполимер на натриев хиалуронат), Sodium hydroxide, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin.

Като заключение ще кажа, че макар и лично аз да харесвам по-силно действащи продукти с киселини, то тоникът на Olival не е никак лош за начинаещи. 

Тоник с AHA PHA киселини Olival 30 лв. цена: около 20 лв.


Love,

Snejana

You May Also Like

0 коментара