Review: Eucerin Oil Control SPF 50+*

Здравейте!

Малко се забавих с този пост, но продължавам поредицата за слънцезащитни продукти. През следващите дни ще Ви представя още няколко, които тествам паралелно.

Днес фокусът е върху Eucerin Oil Control SPF 50+, който ми стана много любим пред последните седмици и реших най-накрая да изпълня идеята си от миналото лято и да организирам един много специален giveaway, като се радвам, че Eucerin подкрепиха моята идея.

За мен използването на слънцезащитни продукти се превърна в лична кауза, да информирам възможно най-много хора за важността на ежедневното използване на SPF и за вредата от слънцетов върху кожата в дългосрочен план. В края на публикацията може да разберете поради каква причина харесах Eucerin Oil Control SPF 50+ и как може да го тествате и Вие.

Надявам се моята поредица продължаваща вече трета година да Ви допада. Може да намерите всичко писано по темата в полето за търсене с ключова дума "слънцезащита", за по-голямо удобство и пълен капацитет на блога Ви препоръчвам да използвате голям екран.


Как въздействат ултравиолетовите (UV) лъчи на слънцето и високоенергийната видима
светлина (HEVIS) върху нашата кожа?

UVA и UVB лъчите имат различна роля за образуването на тен и уреждането на кожата.
UVB лъчите са източникът на енергията, нужна на тялото, за да произвежда Витамин Д. Те
стимулират и образуването на меланин в кожата – пигментът, на който се дължи тенът при
излагане на слънце. За разлика от UVA лъчите, UVB лъчите проникват само в най-горните кожни
слоеве и причиняват непосредствени щети на кожата като слънчевите изгаряния. UVB лъчите
директно се абсорбират от клетъчната ДНК и могат да доведат до кожни заболявания като
актинична (слънчева) кератоза и рак на кожата. UVA лъчите са отговорни за преждевременното
стареене на кожата (фотостареене), те са основна причина за поява на слънчевите алергии и могат
да причинят хиперпигментация.

Освен лъчите от UV спектъра, до скоро подценяван фактор е и т.нар. високоенергийна
видима светла (HEVIS). Тя е част от видимия спектър на слънчевата светлина и последните
проучвания сочат, че също влияе върху кожата, предизвиквайки оксидативен стрес, подобно на
UVA лъчите. Това води до образуване на свободни радикали – една от основните причини за
фотостареенето, и може да стимулира свръхпрoизводство на меланин, което да отключи
хиперпигментация.


Тъй като моята кожа е мазна - особено през лятото, винаги съм в търсене на крем, който няма да ми създава проблеми с лъщене на кожата и запушени пори. Няма да е мазен, няма да е лепкав. Голямо значение за мен има и как се комбинира с грима, който нанасям след това.

Ако кожата е мазна, при излагане на слънце, тя се изсушава прекомерно, което стимулира
работата на мастните жлези. В резултат се образува повече себум. Наличието на твърде много
себум в кожата е предпоставка за развитие на пигментни петна. Отделно, най-горният рогов слой на „изсушената“ от слънцето кожа се втвърдява, поради което отделянето на мъртви клетки от нея става още по-трудно. Това, от своя страна, може да запуши порите и допълнително да влоши състоянието, ако налице е и акне и проблеми като цяло.

Знаете, че ако наистина не бях харесала Eucerin Oil Control SPF 50+  и не бях доволна от него, нямаше да организирам игра, в която 2ма от вас да го получат за проба.

Ето какво обещават от Eucerin:
Eucerin Слънцезащитен гел-крем за лице за мазна кожа SPF 50+ е некомедогенен,
специално създаден за всекидневна грижа и слънцезащита за мазна и предразположена към акне кожа. Има себум регулираща технология с L-карнитин и абсорбиращи микрочастици и оставя незабавно усещане за сухота при докосване. Ефектът против лъщене на кожата продължава до 8 часа след нанасяне. Слънцезащитата се основава на доказаната Advanced Spectral Technology на Eucerin, която включва защита както от UVA/UVB лъчите, така и високоенергийната видима светлина (HEVIS). Ликохалкон А неутрализира свободните радикали, а Глициритиновата киселина подпомага собствените механизми на кожата за възстановяване на ДНК. Продуктът е с лека, немазна текстура и без аромат.



Съдържание:
Aqua, Homosalate, Polymethylsilsesquioxane, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Salicylate, Octocrylene, Alcohol Denat, Tapioca Starch, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Cyclomethicone, Behenyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Methylpropanediol, Silica Dimethyl Silylate, Glycerin, Carnitine, Glycyrrhetinic Acid, Glycyrrhiza Inflata Root Extract, Sodium Stearoyl Glutamate, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Carbomer, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Trisodium EDTA, Sodium Chloride


Според проучване в сайта на Eucerin:
Две проучвания с употреба на продуктите2, включващи 325 жени с комбинирана мазна и предразположена към акне кожа, показаха отлични резултати. Те споделиха:
  • Незабавна абсорбция (98%)
  • Ултра лека текстура (95%)
  • Дълготраен матиращ завършек (94%)
  • Без лъщене няколко часа след нанасянето (93%)

В отделно клинично проучване извадката потвърди, че:
  • Кожата им е по-малко мазна (90%)
  • Продуктът не запушва порите (86%)
  • Продуктът има свойството да регулира себума (81%)
Надеждната защита от слънцето се основава на много повече от UV филтри
Гамата от продукти за слънцезащита на Eucerin ® съдържа Advanced Spectral Technology. Тя комбинира широколентови и фотостабилни UVA/ UVB филтри за надеждна UV защита с антиоксиданта Ликохалкон А – за защита от високоенергийната видима светлина (HEVIS).
Глициритиновата киселина осигурява допълнителна ДНК защита. Eucerin ® предлага различни слънцезащитни продукти с разнообразна текстура и активни съставки, които са съобразени с конкретните особености на кожата. Незaвисимо дали кожата е чувствителна, мазна и предразположена към акне, нуждаеща се от грижа против стареене или склонна към слънчеви алергии, Eucerin има подходящо решение, защото всяка кожа се нуждае от надеждна защита от слънцето.

Eucerin ® Pigment Control Слънцезащитен флуид SPF 50+, 50 мл е най-новото попълнение в портфолиото от слънцезащитни продукти от Eucerin ® . Продуктът е специален с това, че неговата формула комбинира слънцезащита от най-висок клас и дългосрочно намалява вече образувала се хиперпигментация. С Pigment Control Слънцезащитен флуид SPF50+ Eucerin ® представя ново, отлично решение за фотозащита с Advanced Spectral Technology, която помага да се предотврати увреждането на кожата вследсвие на UV лъчите и високоенергийната видима светлина (HEVIS). Ликохалкон А неутрализира свободните радикали, а Глициритиновата киселина подпомага собствените механизми на кожата за възстановяване на ДНК. Pigment Control Слънцезащитен флуид SPF50+ идва с новата патентована активна съставка Thiamidol ® , която атакува основната причина за образуване на хиперпигментация – прекомерното и неравномерно производство на пигмента меланин в кожата. Ексклузивната съставка Thiamidol ® се доказа като най-ефективна в хода на 10-годишна изследователска работа в лабораториите на Баейрсдорф, в рамките на която бяха тествани над 50 000 съставки. При ежедневна употреба, освен че защитава кожата от увреждане, Pigment Control Слънцезащитен флуид SPF50+ намалява наситеността на тъмните петна и предотвратява повторната им поява. Формулата е с приятна течна текстура, която не омазнява и не лепне и е подходяща основа за грим.

GIVEAWAY


Тъй като искам повече хора да осъзнаят важността от енедневната употреба на слънцезащита от Eucerin ме подкрепиха в този Giveaway и 3ма от вас могат да спечелят слънцезащитен крем. 

Условието за участие е да:
- Споделете в коментар под този пост в моя блог - Каква е причината до сега да не сте използвали слънцезащитен крем ежедневно? И как според вас изглежда перфектната формула - вашите лични предпочитания? 

Вашите отговори не само ще ви осигурят участие в играта, но ще помогнат за подобряване на слънцезащитната козметика. 

Срок за участие до 23-ти юни.

В играта ще има трима победители, двама ще могат да пробват Eucerin Oil Control SPF 50+  и един Pigment Control SPF50+. Като наградите ще бъдат осигурени от Eucerin. 

Като заключение ще кажа, че много харесвам Eucerin Oil Control SPF 50+ , формулата е лека, кожата ми не е мазна, няма кир ефект и може да се нанася спокойно грим след крема. Кожата ми не се омазнява допълнително, въпреки че използвам Eucerin Oil Control SPF 50+  над ежедневния ми хидратиращ крем. 

За мен е важно всички да осъзнаят важността от използването на слънцезащита и съм приела тази кауза като лична мисия. Надявам се написаното да Ви е полезно и вашите коментари да допринесат до създаването на още по-добри слънцезащитни продукти.

UPDATE:

Играта е затворена, благодаря на всички, които се включиха. Много се радвам, че толкова много от вас писаха въпреки че условието беше трудно.

Победителите са:
- Мартина Нинова
- Кристина Петрова
- BoryanaB

Нека ми пишат на имейл snejana.atanasov@gmail.com

Love,
Snejana

*Продуктите са предоставени от PR. Публикацията не е спонсорирана.

You May Also Like

66 коментара

  1. За първи път започнах да използвам миналата година, но не толкова редовно. Не съм използвала до сега, може би заради малкото информация за важността на ежедневната слънцезащитна грижа за лицето. :(

    ОтговорИзтриване
  2. Причината, поради която доста често пропускам нанасянето на слънцезащита е, че текстурите на кремовете, които в повечето случаи не се понасят добре от моята мазна кожа. Освен тежкото усещане, кремовете имат и син оттенък. Все още съм в търсене на добра слънцезащитазащита за мен и ми е любопитно да пробвам тези продукти на Eucerin. Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ана Петрова10.06.2019 г., 11:17:00

    Използвам слънцезащитен крем всеки ден лятото и то точно Eucerin Oil Control SPF 50+. За мен е перфектен - матира ми кожата е страхотна основа за грим, взимам го на промоция и е и доста икономичен. Обикновено ползвам слънцезащитен крем летните месеци, но не и есента и зимата, което вече откривам като грешка. След като се консултирах с дерматолог и той ми каза, че имам малко пигментни петна, вече задължително ползвам слънцезащитен крем, без значение дали е слънчево, мрачно, вали и тн. :) Опазването на кожата (и то най-вече здравето и намаляването на риска от рак на кожата), както и предотвратяването на бръчки и пигментни петна е много важно.

    ОтговорИзтриване
  4. От скоро започнах да ходя на козметик, който задължително ми препоръча ежедневна употреба на слънцезащитен крем. До сега не съм употребявала такъв, тъй като пренебрегвах вредата на слънчевите лъчи и колко е необходимо да се предпазим. Друг фактор, който ме е спирал е омазняването на лицето ми след нанасяне на неспециализиран за лице слънцезащитен крем. Адмирации за кампанията!

    ОтговорИзтриване
  5. Не съм използвала редовно досега, защото повечето тестери на подобни кремове, които съм пробвала са твърде тежки за кожата ми. Особено в жегите за мен една тежка и мазна текстура означава постоянен дискомфорт и лъщене.

    ОтговорИзтриване
  6. Екатерина Димитрова10.06.2019 г., 11:42:00

    Не използвам редовно слънцезащита за лицето си, защото имам чувството, че съм с маска - крема лепне, тежък е, омазнява ме още повече, лъщя... и нямам търпение да си измия лицето. От един крем търся добра слънцезащита, да не ми запушва порите, да попива бързо и да не ми омазнява допълнително лицето.

    ОтговорИзтриване
  7. Започнах да използввам слънцезащитни кремове, след посещение при дерматолог. Кожата ми е много чувствителна и склонна към акне (кистозно), кремовете, които използвах да се боря с него бяха с много висока концентрация (benzoyl peroxid 10%), а и ми се наложиха няколко операции, заради кистите по лицето и трябваше (и все още трябва) да съм сигурна, че лицето ми е добре предпазено от слънчевите лъчи, защото белезите са факт.
    Използвам spf вече повече от година и виждам разликата. Много съм бяла и лесно изгарям, буквално дори да изляза навън за 10 минути - носът ми ще е червен и ще се бели :D Вече никъде не тръгвам без слънцезащитен крем, вече е must have и винаги се опитвам да окажа влияние върху приятелите си и им казвам, че трябва да носят spf всекидневно, защото дори сега да не виждат разлика в кожата си, след 20тина години ще ми благодарят (че са ме послушали).

    ОтговорИзтриване
  8. За пръв път обърнах внимание на слънцезащитата за лице тази година. Преди се ядосвах, че лицето ми е с поне 2-3 тона по-тъмно от тялото надолу, дори и през лятото. Поразучих се малко за да мога да избера най-добрият тип продукт за мен и така разбрах, че ползата от слънцезащитните продукти е в най-вече здравен аспект, а не само естетически и започнах веднага да поправям грешката си. Вече ми е навик да нанасям слънцезащитен продукт всеки ден и определено чувствам кожата ви не само по-красива, но и по-здрава. Чудя се къде ми е бил умът толкова време, но ето до какво може да доведе неинформираността. Както казват хората - по-добре късно, отколкото никога!

    ОтговорИзтриване
  9. Използвам слънцезащитен крем всеки ден от години, тъй като кожата ми е много светла и чувствителна.

    ОтговорИзтриване
  10. От миналата година започнах използването на такъв вид продукт. До този момент Ме притесняваше тежката формула и белите петна които оставят някой от марките. За летния сезон са ми изключително удобни продуктите с лек цвят, защото ги използвам вместо ББ крем :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Боряна, вие печелите в моята игра. Пишете ми на имейл snejana.atanasov@gmail.com вашите координати, за да си получите наградата. Love, Snejana

      Изтриване
  11. За първи път започнах да изпозвам постоянно слъцезащита за лице , беше при първата ми бременност. Не исках да ми се появят пигментни петна, понеже кожата на бременните е още по уязвима. От тогава са минали 4 години и не съм спряла да използвам крем с SPF. Не зависимо от сезона. Естествено за топлите месеци и през зимата кожата ми има различни нужди, за това използвам различни кремове. Аз съм с мазна кожа и за топлите сезони си търся нещо леко, което да не омазнява допълнителво лицето ми. Това е и причината която ме кара умишлено да пропускам понякога да сложа крем, в много горещи дни, именно допълнителното омазняване и отежняване на лицето.

    ОтговорИзтриване
  12. Като малка спестявахме слънцезащитата, основно зяради финанси и използвахме природно средства (кисело мляко). Сега съм с множество бенки и ги отдавам именно на това "спестяване". За мен слънцезащитата вече е повече от задължителна, а що се отнася до формулата-ако не оставя мазен слой ще е перфектно :)

    ОтговорИзтриване
  13. Не съм мислила,че в ежедневието си е толкова важно да ползваме слънцезащитен.Ползвах единствено, когато съм на плаж. Сега след толкова много препрочетени статии осъзнавам,че съм правила голяма грешка.Моята кожа е мазна,мислех, че ще я омазня още повече понеже лятото се омазнява повече от обикновено. Много грешно!Съжалявам,че до сега не съм осъзнавала какво правя,за да се погрижа за кожата си както трябва!Този продукт не съм го ползвала,но четох много хубави отзиви!Статията ти е много полезна!Браво!

    ОтговорИзтриване
  14. За мен перфектният слънцезащитен крем трябва да е лек, да не се усеща върху кожата, защото аз го нанасям поне два пъти на ден по лицето. Преди не използвах толкова често слънцезащита,но от тази година реших, че ще съм редовна и засега ми се отразява добре на лицето. Отделно имах проблеми с дерматит и слънцезащитният крем вече е задължителен за мен, закупувам го задължително от аптека (има голямоли разнообразие на медицинската козметика), а не от дрогерийни магазини. По-скъпи са, но качеството си заслужава. От доста време чета колко е вредно вече слънцето, така че на всички около мен препоръчвам да използват слънцезащита в ежедневието си, а не само по време на море, басейн и т.н. ☺

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Кристина, вие печелите в моята игра. Пишете ми на имейл snejana.atanasov@gmail.com вашите координати, за да си получите наградата. Love, Snejana

      Изтриване
  15. Не използвам редовно, защото повечето тестери на подобни кремове, които съм пробвала са твърде тежки за кожата ми. Особено в топлите дни за мен една тежка и мазна текстура означава постоянен потене и лъщене. Не се разнася добре и това означава постоянен дискомфорт през целия ден. Надявам се този да си заслужава наистина!

    ОтговорИзтриване
  16. Започнах да използвам слънцезащитен крем преди 5 месеца, като преди това не бях обръщала внимание на кожата си толкова задълбочено. Започнах да забелязвам, колко много бенки вече са ми излезли по лицето и по частите на тялото, които се излагат на слънце. До миналата година желаех да имам тен и не се замислях изобщо за вредата, която ще ми нанесе слънцето в бъдеще. Всеки ден си слагам слънцезащитен крем, кожата ми е мазна и за мен е много важно кремът да не я омазнява допълнително и да попива бързо в кожата.

    ОтговорИзтриване
  17. Не използвам често слънцезащитни продукти за лицето ми, защото приемах слънчевите лъчи като нещо нормално и не им отдавах голямо значение, докато след 1 изгаряне през лятото, лицето ми се напълни с лунички, а на тялото ми се появиха доста повече бемки. Притесних се и прочетох за UV лъчите и влиянието им върху кожата и разбрах, че съм живяла в, заблуда. Проблемът на повечето слънцезащитни продукти е, че са много тежки и се чувствам като с маска. Бих желала лека, нежна формула от тях, която да ми е приятно да я слагам върху кожата си, а не само по задължение! ��

    ОтговорИзтриване
  18. Не съм използвала ежедневно слънцезащитен крем, защото не съм открила такъв, който да не ми омазняване кожата и да задържа грима върху себе си.

    ОтговорИзтриване
  19. Аз съм с мазна кожа също и избягвам натрупване на продукти върху лицето си, особено през лятото.Това е една от причините да не нанасям ежедневно слънцезащита.А другата е че си мислех, че в града няма нужда и тези продукти со само за плаж основно :) както и мисълта че съм млада и има време, една-две лунички какво толкова ;)Но вече съм на 40 и знам, че нещата не стоят точно така!

    ОтговорИзтриване
  20. Причината е че имам доста мазна кожа, запушени пори и каквото и да сложа обикновенно измивам или избърсвам след минути. Ползвала съм само на плажа но в ежедневието не. Перфектната формула би била матираща и хидратираща и ще бъде перфектна основа за грим.

    ОтговорИзтриване
  21. Преди години не ползвах слънцезащитен крем всеки ден, защото кожата ми беше мазна. Използвах само на плажа. Сега обаче е доста суха и се появиха пигментни петна и почти всеки продукт за лице който сиси купувам гледам да има фактор.

    ОтговорИзтриване
  22. Не използвам всекидневно слънцезащитен продукт, а само преди плаж. Причината е, че не съм намерила перфектния за ежедневна употреба. Този, който имах миналата година не попиваше добре и оставяше бели следи.

    ОтговорИзтриване
  23. Всичко, което съм използвала влошава и без това проблемната ми кожа, омазнява и се осеща тежко върху кожата ми. Затова прибягвам до слънцезащита само на плажа или в много слънчеви дни. Дори да не спебеля бих инвестирала в продукта, щом ти го препоръчваш.

    ОтговорИзтриване
  24. Използвам слънцезащита за лице от скоро и съжалявам, че не съм започнала от по-рано. Видимо нямам негативни отражения върху лицето си от спестяването на нанасяне на слънцезащита, но един ден реших да се поразровя за информация и от тогава използвам всеки ден. Трудното обаче е да намеря слънцезащита, с която кожата ми да си пасне. Информация която предостави ти чрез този пост е изключително полезна и дано стигне до повече хора ☺️

    ОтговорИзтриване
  25. Здравей Снежи, аз лично пропускам слънцезащитата единствено през зимата, защото наистина чуствам, че ми идват в повече продуктите по лицето, тъй като нося грим ежедневно и все още не съм открила слънцезащитен продукт, който да не разваля грима ми т.е да не води до лъщене и кир ефект. Мисля, че най-подходящата формула е спрей, подобен на този на ла рош, който може би за сега най-много ми допада, но съм все още в търсене на перфектния продукт :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз използвам спрея през деня, за мен той не може да се нанесе равномерно на плътен слой и за това сутрин използвам крем, а спрея нося в чантата си и си пръскам през деня.

      Изтриване
  26. Не съм ползвала слънцезащитен крем ежедневно до сега, защото кожата ми се омазнява много бързо и всички слънцезащитни продукти, които съм проблава я омазняват още повече, което води до запушване на порите и неприятно усещане.

    ОтговорИзтриване
  27. Не съм ползвала слънцезащитен крем от нехайство към здравето си. Но имам такъв въпрос - може ли EUCERIN OIL CONTROL SPF 50+ да се поставя на деца. От 2 месеца 3 годишната ми внучка е болна от левкемия и показването на слънце сега е голям проблем. От химиотерапията много бързо им изгаря кожата и трябва да използват слънцезащитни кремове с висок фактор на защита. Ще Ви бъда благодарна, ако дадете някаква яснота на този въпрос.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здрасти, препоръчвам ти да прегледаш другите им продукти, не мисля, че oil control е подходящ за 3 годишно дете, пртсо защото е създаден за контрол на омазняването на кожата, а кожата на децата обикновено е суха. https://www.eucerin.bg/products/sun-protection

      Изтриване
  28. Слънцезащита започнах да използвам всеки ден едва от два месеца. За съжаление преди това в продължение на години не се бях информирала добре относно вредите от слънчевите лъчи върху кожата. След като се образовах, така да се каже, слънцезащитата е най-важната ми стъпка в моята грижа за кожата. Кожата ми е мазна и предразположена към акне, за това най-добрата формула за мен и лека текстура, бързо попиваща, не оставяща бели следи, незапушваща порите и с много висока слънцезащита. В допълнение искам да отправя адмирации към това, което правиш, независимо, че едва сега започвам са следя блога ти. Радвам се, че има хора като теб, които не се фокусират само върху декоративната козметика, а обръщат внимание и на цялостната грижа за кожата, защото гримът е просто моментна маска, но добре поддържаната кожа е нещо перпаментно! :)

    ОтговорИзтриване
  29. Използвам слънцезащита от няколко години с повече старание и внимание от преди. Кожата ми е чувствителна и при продължително излагане на слънце се получава неприятно зачервяване и чувство на дискомфорт. Старая се да използвам слънцезащита ежедневно като започвам още от пролетта, през жаркото лято и късна есен. зимата може би я пренебрегвам тази важна грижа. За мен перфектната формула е лек крем, който не омазнява излишно кожата ми, която по принцип си е мазна. Да успява да матира, да не създава дискомфорт при нанасяне, да не се лющи, да е възможно над слънцезащитния крем да нанеса фон дьо тен или лек сс крем И НАЙ-ВЕЧЕ - да ме предпазва от слънчевите лъчи и досадното заревяване.

    ОтговорИзтриване
  30. Христина Христова10.06.2019 г., 14:06:00

    Използвам слънцезащита от няколко години с повече старание и внимание от преди. Кожата ми е чувствителна и при продължително излагане на слънце се получава неприятно зачервяване и чувство на дискомфорт. Старая се да използвам слънцезащита ежедневно като започвам още от пролетта, през жаркото лято и късна есен. зимата може би я пренебрегвам тази важна грижа. За мен перфектната формула е лек крем, който не омазнява излишно кожата ми, която по принцип си е мазна. Да успява да матира, да не създава дискомфорт при нанасяне, да не се лющи, да е възможно над слънцезащитния крем да нанеса фон дьо тен или лек сс крем И НАЙ-ВЕЧЕ - да ме предпазва от слънчевите лъчи и досадното зачервяване.

    ОтговорИзтриване
  31. Слънцезащита за лице и тяло използвам само на плажа (don't kill me). Знам, че е много важно да се пазим от вредните лъчи, но кожата ми е доста мазна, изпотявам се и просто ми е адски неприятно усещането да имам слънцезащитен продукт, който се усеща тежко, лепне ми или ми запушва допълнитело порите. Това ме е отказвало да нанасям ежедневно такъв тип козметика. За мен е много важно по никакъв начин да не усещам допълнително омазняване, формулата да е много лека, водниста и да попива добре, за да не остава тежкото усещане на лицето, да не ми запушва порите и, разбира се, висок фактор.

    ОтговорИзтриване
  32. До преди година-две избягвах да нанасям слънцезащита всеки ден понеже не намирах подходящ крем за лице, който да не оставя бял филм или не се рони. Идеалната слънцезащита за мен би изглеждала така: попива лесно, не оставя бял филм, не се рони под грима, не е комедогенна и не се усеща тежко на лицето :)

    ОтговорИзтриване
  33. Аз също съм с мазна кожа , не съм използвала защита за лицето все се каня, защото ми излизат лунички и лъщене, неприятно е. Бих го пробвала продукта.

    ОтговорИзтриване
  34. Аз не бях запозната и не използвах слънцезащита до преди няколко години. Намирам го като следствие от липса на показване и информиране. Докато растях в грижата за кожата на майка ми липсваше такава стъпка и изобщо не знаех, че съществува такава нужда, когато не си на плаж. Като станах студентка започнах все повече да се интересувам и да чета, защото кожата ми е много бяла, чувствителна, от всеки крем ми излизат пъпки, дори 15 минути на слънце ми костват изгаряния, които се нуждаят от третиране. Започнах да пробвам различни марки, повечето с лоши последствия като запушени пори и пъпки, чувство за тежест върху лицето. За мен е наистина важно крема да не оставя след себе си повече проблеми от тези които предпазва.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Илка Иванова10.06.2019 г., 19:51:00

      Понеже съм влязла с друг имейл и не излиза името ми - Илка Иванова

      Изтриване
  35. Използвам ежедневно, тъй като използвам третиноин. За мен е важно да е без acne-triggering съставки и да не запушва порите.

    ОтговорИзтриване
  36. Десислава Матакиева10.06.2019 г., 20:27:00

    В момента използвам Bioderma Photoderm Spot-Age SPF50.С много бяла кожа съм,лесно изгаряща и с много пигментни петна от едната страна на лицето,въпреки целогодишната слънцезащита,която използвам.Бих пробвала и крема на Юсерин,въпреки че кожата ми е по скоро суха към нормална,но повечето слънцезащити ми правят кир ефект и ги смесвам с някой друг крем.

    ОтговорИзтриване
  37. Здравейте,Снежана. Следя всяко ваше ревю с интерес. Аз също за първа година ползвам слънцезащитен продукт специално за лице. Не бях пробвала, защото кожата ми много бързо се омазнява и ми беше трудно да се реша. Очаквам от перфектният за мен продукт да не запушва порите, да не омазнява, да не оставя бяла текстура по лицето, да предпазва от вредните лъчи и като за финал да издържа повече от 1 час. Не съм използвала досега Eucerin,но тръпна в очакване да го пробвам. Купих си маската на Douglas Detox , която ми препоръчахте. Надявам се този да е следващия успешен продукт! Продължавайте с това ,което правите. Адмирации. ☺ Тоника

    ОтговорИзтриване
  38. Здравей :) с много чувствителна кожа съм и не смея да експериментирам с каквото и да е върху лицето ми. Преди година опитах веднъж слънцезащитен крем за лице на друга марка и веднага се обринах.. Това е моят "опит" като цяло, честно казано ми иска да открия кремът за мен

    ОтговорИзтриване
  39. Причината, поради която не използвах до преди няколко години слънцезащита е, че всичко, което съм пробвала ми омазняваше кожата. А не е като да не съм пробвала различни кремове. Миналото лято пробвах този на Uriage специално за мазна кожа и ми стоеше като мазен филм на лицето. Пробвала съм и един оцветен флуид на Eucerin с 50 фактор, но и той ми беше мазен. Така че, с удоволствие бих пробвала този вариант на Eucerin. :)

    ОтговорИзтриване
  40. Привет! Слънчезащита започнах да ползвам когато на мама й излязоха пигментни петна. Стреснах се,и осъзнах че е важно да предпазва кожата на лицето си.
    А сега от както имам малко детенце освен себе си,задължително и него мажа по лицето независимо дали е лятна сезон,зимен ,есенен или пролетен. Винаги ползваме 50 + фактор,за да съм по-спокойна.

    ОтговорИзтриване
  41. Моята причина да не използвам слънцезащитен крем за лице е , че дълги години не можех да намеря подходящ.Повечето ми запушват порите , не мога да нанасям грим върху тях или имат кофти аромат.От няколко години ползвам всеки ден за лицето такъв продукт , но все още съм в търсене на най-добрия.От него искам да е лек , да попива бързо и да не го чувствам "тежък" на лицето.

    ОтговорИзтриване
  42. Здравейте! Аз искам да споделя, че ползвам редовно слънцезащита вече от 3години /дори и през зимата/. Мажа се дори и да излизам само за малко. През този период от време съм пробвала няколко различни марки, но винаги съм се връщала на EUCERIN oil control 50 / използвала съм и 30тия им фактор- също е доста добър, нямаше разлика в консистенцията/. Общо взето на дамите, които се чудят дали да заложат точно на тази марка бих казала ДА със сигурност. Не блестите, нямате мазни следи, след минутни забравяте че имате крем на лицето! ПРЕПОРЪЧВАМ С ДВЕ РЪЦЕ!

    ОтговорИзтриване
  43. Причините, поради които използвам слънцезащитен крем са няколко: знам, че кожата се уврежда от излагането на Слънце без защита; вече имам пигментни петна по лицето, което изобщо не е приятно-причината е освен всичко друго и неизползването на слънцезащита. Радвам се, че с всяка следваща година компаниите, които произвеждат медицинска козметика създават все по-персонифицирани продукти за различните типове кожа. Аз лично все още съм в търсене на слънцезащитен крем, който да не запушва порите, да не се рони от кожата и да не лъщи след нанасяне. И естествено да предпазва максимално.

    ОтговорИзтриване
  44. За съжаление забравям. Миналата година използвах точно тази формула на Юсерин и горещо я препоръчвам. Като цяло имам пигментни петна и доста разчитам на продуктите от този бранд.

    ОтговорИзтриване
  45. Ползвам слънцезащита - спрей върху основния крем за лице, който ползвам. Но се замислям точно за този на юсерин, тъй като през лятото кожата ми се омазнява повече от обикновено.
    ��

    ОтговорИзтриване
  46. Намирането на перфектната слънцезащита беше мисия невъзможна. Каквото и да пробвах все нещо не ми достигаше, за да се превърне в незаменим продукт за летните жеги. В повечето случаи консистенцията и наличието на "лъскав" ефект са ме принуждавали да прекратя употребата на даден продукт, доста е трудно и върху такъв да се нанесе грим -става изключително тежко, запушват се пори и в допълнение с изпотяването става ужасно дискомфортното и некрасиво. Тази ранна пролет реших да пробвам CC кремът на Eucerin 50+, бих казала, че почти се доближава до съвършенният продукт за моята кожа, съчетава слънцезащита и лек цвят, единствен недостатък е, че цвета не ми пасва идеално, но се надявам с придобиването на лек тен да започне да се слива по-добре. Пести ми време, защото с едно нанасяне имам база и не е нужно да трупам n слоеве продукти. Бих искала да открия и такъв безцветен и матиращ, вероятно oil control ще е следващият продукт който трябва да изпробвам. Благодаря за споделените впечатления и подробните ревюта. Пожелавам ти прекрасно лято!

    ОтговорИзтриване
  47. Не използвам редовно слънцезащитен крем, защото явно не попадам на добри.Кожата ми е смесена и през лятото като реша да си сложа тя лъщи.Винаги гледам да използвам кремове, който са с фактор.

    ОтговорИзтриване
  48. Да си призная честно, до преди 2 години не обръщах особено внимание на кожата си(предполагам заради крехката си възраст(:).Не използвах почти никаква козметика, а тази която ползвах не беше явно за моя тип кожа и не ми влияше добре.Но откакто навърших 30 започнах да обръщам доста по-голямо внимание на кожата си.От около половин година ползвам кремът на la roche posay duo plus spf 30 и съм много доволна как се отразява на моята комбинирана кожа.Той също е със фактор, но ми се искаше нещо по-леко за лятото.Бях хвърлила око на крема на Eucerin и този giveway ми се стори чудесна възможност да го пробвам.
    Ако нямам късмет (: пак ще си го взема,защото отзивите са чудесни.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Мартина, вие печелите в моята игра. Пишете ми на имейл snejana.atanasov@gmail.com вашите координати, за да си получите наградата. Love, Snejana

      Изтриване
  49. Използвам слънцезащитен крем ежедневно от около 10 години.Перфектната формула за мен е лека, бързо попиваща и неомазняваща, без парфюм и вредни и потенциално комедогенни съставки, 30 или 50 фактор.

    ОтговорИзтриване
  50. Не използвам слънцезащитен крем ежедневно, а само когато съм на море. Наскоро осъзнавам колко е грешно това. Грешката ми идва от факта, че от малка ми е изграден този навик, че слънчезащитен продукт се използва само на море. Бих искала да започна да ползвам ежедневно такъв продукт, защото мисля, че е много важно да се грижим за кожата си ежедневно. Перфектната формула за мен трябва да е неомазняваща, хидратираща и чудесно да се съчетава и с фондьотен, за да мога да го използвам и като база.

    ОтговорИзтриване
  51. Използвам слънцезащите за лице през топлите месеци, защото кожата ми е предразположена към пигментни петна. Предпочитам леки, неомазняващи и бързо попиващи формули.

    ОтговорИзтриване
  52. Причина да не ползвам е най-вече, че съм разсеяна и не съм изградила навик да нанасям слънцезащитни продукти. Единствено като ходя на море се сещам, но така често изгарям в градски условия.
    Най-много предпочитам кремообразни продукти, които не омазняват кожата.

    ОтговорИзтриване
  53. Причината, поради която се е случвало да пропускам нанасянето на слънцезащита, е текстурата на кремовете. Усещането за тежест, бавно/трудно попиване и оставянето на бели следи при някои от тях. Имам комбинирана кожа, порите на която се запушват наистина лесно, особено през топлите месеци, и постоянно съм в тестване и сменяване на продукти. Точно поради тази причина от миналото лято залагам на любимите си кремове, но в тяхната версия с SPF. За съжаление обаче те не винаги са подходящият избор в летните горещини със силното слънце, защото най-често са с фактор 30 или по-малък. Точно поради тази причина, а и обещаващото ревю, бих искала да пробвам този продукт на Eucerin.
    Перфектната формула на един слънцезащитен крем, според мен е лека, бързо абсорбираща се, без да оставя бели следи или кир ефект, подходящ за мазна/комбинирана кожа с формула против запушване на порите.

    ОтговорИзтриване
  54. Причината поради която не съм използвала слънцезащитни продукти се е дължала на моята неинформираност относно влиянието на UV лъчите и високоенергийната видима сверлина. Сега, осъзнавайки колко е важно да защитавам кожата си, възнамерявам да открия подходящ продукт за моята кожа. Перфектната фомула за мен е лека, подходяща за мазна и комбинирана кожа и незапушваща порите.

    ОтговорИзтриване
  55. Причината да не използвам слънцезащитен крем допри две години е , че не го смятах за толкова необходимо.Но веднъж прекарах почти цял ден навън , беше май месец и вечерта кожата на лицето ми беше силно зачервена.Получиха ми се някакви петна и оттогава не съм спирала да използвам слънцезащитен крем , дори и през зимата.Винаги търся продукта да е в удобна опаковка , да попива бързо и да не омазнява кожата ми.Миналото лято открих спрея LA ROCHE-POSAY Anthelios и ми беше много удобно да го нося в чантата си и да го пръскам върху грима.Харесвам и продуктите на Eucerin , както и на Avene.

    ОтговорИзтриване
  56. До сега не ползвах слънцезащита всеки ден, защото прекарвах по-голямата част от деня в офиса и няма много смисъл да се мажа след като съм на закрито и слънцето ме вижда съвсем за малко.

    Перфектната формула - да не мирише силно, да попива бързо, да не седи като маска, да не оставя бели следи, да не е тежка, мазна и задушаваща кожата. Май само това са ми изискванията :D

    ОтговорИзтриване
  57. Използвам слънцезащитни кремове ежедневно, от години. Но такива , които съчетават хидратация , грижа срещу фини бръчици и още куп неща. А слънцезащитния фактор - обикновено между 15 и 25 е като допълнителен "бонус". Напоследък , обаче, това "между 15 и 25" не ми е достатъчно. Искам продукт, който наистина предпазва кожата ми. А тя е светла - при фон дьо тените обикновено съм нюанс Ivory. Същевременно искам да я хидратира, без да я омазнява. По принцип зимата кожата ми не се омазнавя и не лъщи много, но лятото определено е повече, отколкото трябва. Така, че явно се нуждая от комплексен продукт с формула "красота+здраве" :)

    ОтговорИзтриване
  58. Аз в последните няколко години започнах да ползвам не само слънцезащитни кремове, а и всякакви други. Кожата ми е изключително мнооого мазна и не намирам нещо, което да ме спасява �� За мен перфектната формула е първо да се намери точната козметика за конкретната кожа, а след това редовно ползване с усмивка ��

    ОтговорИзтриване
  59. Започнах да ползвам слънцезащита ежедневно през последните две години, може би защото с възрастта си дадох сметка какви щети са предизвикали слънчевите лъчи върху кожата ми. Моята кожа също е склонна към омазняване и предпочитам продукт, който да я матира и защитава, без да предизвиква лъщене.

    ОтговорИзтриване
  60. Все още по-рядко слагам слънцезащитна на лицето, защото кремовете,с които съм имала опит са доста мазни и бавно попиващи, а и след абсорбиране усещам кожата си някак суха. Мисля че някаква по-лека и подхранваща формула би била добро решение.

    ОтговорИзтриване