Списък за болницата | Раждане в Токуда + снимки

 Здравейте, 

надявам се да откриете нещо полезно в моя списък за болницата. Той е съобразен с препоръките на самата болница, но съдържа и неща, които на мен ми бяха полезни и използвах.

Отне ми няколко месечно проучване и четене на всички 98 страници тема за Токуда подробно в БГ мама, за да избера болницата. Преди това четох темите и за други болници, така че ми отне доста време да взема решение къде да раждам. 

Изключително доволна съм от грижите за мен и за бебето и нямам никакви забележки. Целият персонал беше изключително мил и грижовен. 

Списък: 

  • Направление №7 за хоспитализация
  • Лична амбулаторна карта (за издаване на болничен лист)
  • Лична карта + копие от личната карта на мъжа Ви + копие от Свидетелство за граждански брак / Нотариално заверено пълномощно, ако не сте женени
  • Изследвания за кръвна група, СПИН, Васерман и и Хепатит Б - Аз носех папка с всичките ви изследвания правени ми през цялата бременност. 
  • При наличие на алергия - предварителна консултация и тестуване от алерголог - аз имах такова, защото имам алергии към определени упойки (прави се преди всяка манипулация, дори и да сте си правили преди
  • Тоалетни принадлежности:
- четка за зъби (сгъваема от dm)
- мини паста за зъби (lacalut, защото имах кървене на венцте, което спря моментално след раждането)
- крем за лице, серум, околоочен крем
- четка за коса
- мини шампоан и маска за коса, спрей за дължините, мини масло за коса
- мини мицеларна вода
- мини измиващ гел
- памучни тампони за лице
- балсам за Lanolin за зърна (който ползвах и за устни)
- клечки за уши
- пила за нокти
- пинсета
- самобръсначка
- ластик за коса

  • Хавлиена кърпа - 2 броя за коса и за тяло черни + 2 броя малки за лице и крака. В стаята има два диспенсъра с хартиени салфетки
  • Пижама - по-принцип се препоръчва нощница с копчета, но аз бях с широка тениска и baykar shorts тип панталони
  • Колан за прибиране на корема - сложих го 12 часа след раждане (секцио) като попитах предварително дали може и ми казаха, че няма проблем.
  • Дебели чорапи
  • Чехли, подходящи за баня-  гумени без разделение за пръстите най-добре
  • Пухкав халат- тък като беше зимен месец си носех допълнително нещо топло, в стаите има система за самостоятелен контрол на темперарурата, не е само централно. Беше топло.
  • Маска за сън - като цяло е светло, все някой влиза и е добре да имате маска
  • Помпа за кърма+ стерилизатор или таблетки за студено стерилизиране. Ако не носите неща за стерилизиране няма да Ви дадат да използвате кърмата от нестерилизирана помпа. Таблетките ползвах за залагалката и силиковоите зърна. Продават се в аптеката.
  • Попивателни тампони за гърди + сутиен за кърмене
  • Зарядно за телефон + слушалки, часовник - часовникът според мен е много полезен, поне аз съм свикнала да нося и да следя времето по този начин. В стаята няма, а е добре да знаете кога ще дойдат на визитация, за да се подготвите
  • Книга- аз носех със себе си книгата на Хедра "Всичко за кърменето".
  • Дезинфекциращи мокри кърпи и дезинфектант за ръце
  • Малък съд - в него стерилизирах нещата. Пластмасова кутия с капак

За бебето се предоставят дрехи, пелени и козметика от болницата.
- дрехи стерилни памучни според сезона
- козметика Hipp / Aderma
- адаптирано мялко Hipp
- стъклени стерилни шишета NUK
- пелени Pampers
- пелена при връщане на мялко

Какво носех допълнително?
- залагалка
- пробиотик

Ключово за това, че носех доста малко багаж е, че ежедневно правех списък на мъжа ми какво ми трябва и той ми го носеше, като взимаше нещата за пране и тези, които не ми трябват.

Стаите:
Имате избор за самостоятелна стая или двойна. Като тук изборът е изцяло според вашия характр. Има хора, които в такива моменти имат нужда от компания, има и такива, които предпочитат да са сами. Аз съм от втория тип, дори след изписването не съм имала нужда от помощ от някоя баба. Плюсът на самостоятелните стаи е, че бащата може да дойде на място по време на свиждането или да платите допълнително и да спи при вас.

Почистване:
В болницата беше изключително чисто, не съм чистила допълнително. Идваха по 3-4 пъти на ден да изхвърлят боклука. Като два-три пъти на ден бършеха пода. 

Храна:
За храната имам отделен пост, който може да видите тук. Не съм си носила допълнително, освен нещо сладко (шоколадово). Носех и стъклено шише за вода, защото има диспенсър в коридора. Отделно дават и вода.

Лекарства:
Не съм носила никаква допълнителни лекарства със себе си. Предоставят обезболващи свещички, такива за запек и хигиени материали. Може да си вземете от дамските превръзки, които използвате обикновено ако другите ви се виждат много големи.


За изписванет:
Дрехи за изписването ми донесе в деня на изписването, като дойде към 12 часа на обяд. Като носеше и дрехи за бебето съобразени с сезона, както и столчето за кола. Допълнително ми донесе и малко гримове, които не бях взела предварително. 
- коректор
- спирала
- руж
- молив за вежди
- червило имах в дамската чанта

Подарих ли нещо на персонала?
- да, бях поръчала кексчета с доставка до болницата от Take a cake, които дадох на акушерката, която официално предава бебето на баща му извън отделенито.

Какво се носи в държавна болница?
1. Проверете списъка на самата болница
2. Ние сме лежали в държавна болница (която не е предназначена за деца) и там трябваше да носим абослютно всичко- от кошара за сън, чершафи, сапун, тоалетна хартия, стерилизатор, храна за детето, играчки, дрехи, мляко, лекарства, вода, кана за топлене на водата, неща против комари. Така че проверете актуален списък в лечебното заведение, в което сте решили да раждате.


Пишете ми ако имате още въпроси!

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара