Review: Xiaomi Mi Ionic Hair Dryer

 Здравейте!

Днес поставям началото на Коледните Tech ревюта в блога, като в тях ще Ви дам идеи за коледни подаръци. Повечето неща са под 100 лв. като доста от тях са и на Xiaomi. Знаете, че съм фен на бранда, нито едно от тези ревюта не е спонсорирано.

Никога не съм обичала да си суша косата, спомням си като дете как беше страшна мъка да държа сешоар, да се чудя как да си изсуша корените и да не ми се оплете косата в перката. Имам странен талант за последното. Може би за това почти 10 години нямах сешоар вкъщи.

След като приключих със опитите зa сушене отивах при мама за проверка, като обикновено ме връщаше с думите "вратът ти е още мокър". Когато бях достатъчно независима да нямам нужда от проверки просто спрях да ползвам сешоара, след това се преместих в София и изобщо нямах такъв уред у дома.


И така до март 2021. Не, че изпитах някаква нужда от сешоар, но когато взех решение, че ще си изправям косата с четко-пресата, се получаваше една дупка между деня, в който мия косата и в който я изправям, защото нямаше как да бъде един и същ, за това и защото съм обсебена от @xiaomi.bulgaria уредите, реших, че много искам точно този сешоар.

Питахте ме "добре де, какво му е специално" честно казано нямам идея, защото нямам база за сравнение. За мен голям плюс е, че е тих, защото от работата в салона намразих звука и непрекъснато бучене на сешоара. Отнема ми около 60 секунди да си изсуша косата, което го прави и много бърз. Не съм пробвала да си правя "сешоар" като от салон, защото съм с 2 леви ръце, за това предпочитаме да си ползвам четко-пресата на Babyllis.


Нека опишем функциите по-професионално:

Моделът се води Mi Water Ion

- интелигентен контрол на температурата
- функция зя отрицателни йони, която събира водните молекули и ги надробява за хидратация на косата
- 2 варианта за сила и 3 за температура
- магнитна дюза (минус е, че няма дифузер приставка, дори за допълнителна покупка)
- японски мотор, с оптимизирана система за намаляване на звука
- 1800 W мощност
- неутрализира статичното електричество
- подобрява нивата на блясък
- 20000 rmp скорост на струята


Специални функции:

Овлажнява косата 
Има вграден кондензатор, който натрупва влага от въздуха. Влагата незабавно се "раздробява" на малки отрицателно заредени водни молекули и под въздействието на генератор за високо налягане се транспортира до косата заедно с поток въздух.

Раздробените водни молекули овлажняват косата и скалпа, намалявайки вероятността от увреждане от продължително излагане на поток от горещ въздух и придават на косата специален блясък ефект.

* Входът за въздух на сешоара трябва да се намира на повече от 10 см от косата, за да се намали рискът от попадане на коса в сешоара и да се намали вероятността от „изсушаване“. Задължително ползвайте и термозащита. 

UV покритие на корпуса
За максимално запазване на външния вид, против надраскване и мръсотия. 

Въртене на 360 °
Сешоарът има добре обмислен дизайн и е удобен за държане в ръка. Накрайникът на главината е снабден с магнит, който позволява лесно и сигурно монтиране на устройството. В допълнение, дюзата може да се върти свободно на 360 °. Удобно разположени бутони за включване и активиране на йонизационната функция, допринасят за бързото превключване на режимите с една ръка.

NTC функционалност
Сешоарът е оборудван с интелигентен NTC контрол на температурата. Mi Water Ion е сешоар, който се грижи за „здравето“ на косата ви.

Мощен японски мотор Marlboro
Устройството е оборудвано с японски мотор Marlboro с висок въртящ момент, който в комбинация с 6 лопатки осигурява мощен въздушен поток (1,6 м³ в минута) и бързо изсушаване на косата.

Всяка лопатка на вентилатора е динамично балансирана, а професионалният дизайн гарантира оптимизирането на нивото на шума по време на работа на устройството. Това е един от най-тихите сешоари, които съм ползвала.

Двойна защита от прегряване
Сешоарът Mi Water Ion има двойна защита срещу прегряване (работи при превишаване на безопасния температурен диапазон), а също така автоматично я активира при внезапно изключване на захранването.


Какво повече да иска човек. Лично на мен най-ми допада минималистичния дизайн. Обожавам го, толкова изчистен и елегантен. Дори не знам защо не правят повече уреди с такъв дизайн, а трябва да са розови, зелени и така нататък.

Като заключение ще кажа, че съм доволна. Изсушава косата ми бързо, не я усещам суха от допълнителната топлинна обработка, никога не ми е миришело на изгоряло - ако се сещате. Не прави косата изтощена. Но винаги използвайте топлинна защита.


Xiaomi Mi Ionic Hair Dryer - цена: около 65-80 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

1 коментара