L'Oréal For The Future | Какви са плановете на най-голямата козметична компания?

 Здравейте!


Базирано на данни от 2020 година, L'Oréal е най-голямият производител на козметика в света, със състояние от 29.7 милиарда долара. Под шапката на L'Oréal са L’Oréal Professionnel, Redken, Kerastase, Matrix, L’Oréal Paris, Garnier, Maybelline, SoftSheen-Carson, Essie, Lancôme, Giorgio Armani, YSL Beauté, Biotherm, Kiehl’s, Ralph Lauren Fragrances, Shu Uemura, Diesel, Cacharel, Helena Rubenstein, Clarisonic, Viktor&Rolf, Vichy, La Roche-Posay, SkinCeuticals, Roger&Gallet, Inneov, Cadum, Urban Decay and The Body Shop. Може и да изпускам някой, но да.. много популярни марки в България.

Защо Ви казвам всичко това? Защото днес ще си говорим за бъдещето и какво планират да правят от L'Oréal за по-чиста планета.

Ще кажете: "ох пак greenwashing* от големите в бизнеса". Няма да споря с вас. Ако преди години брандът беше в основата на маркетинга и много марки се превърнаха в култ, днес този, които диктува правата е клиентът. Вие, аз и всички останали потребители - ние всички искаме промяна. ЕС иска от бизнеса промяна. И да може да е просто маркетинг, но в крайна сметка не е ли по-добре големите бизнеси да вземат мерки, от колкото да продължават да си затварят очите за проблемите с климата?


*Greenwashing is a communication and marketing strategy adopted by companies or other organizations. It consists in putting forward ecological arguments in order to forge an ecologically responsible image among the public.

Рециклирате ли? Ще кажете да, но за мен това, което се случва в България е далече от същността на процеса и от това, което правят в други страни, когато става въпрос за изхвърляне на отпадаци. Мисля, че тук сме изключително улеснени от към сметоизвозване и сметосъбиране. Може да изхвърлиш всичко, което поискаш, където поискаш, а разделното изхвърляне на боклук е толкова улеснено, че може да избираш между общ, зелен и жълт контейнер. (Поне при мен в София е така, в Пазарджик имаше по едно време и син контейнер, но не знам така ли е все още).

И въпреки това много хора нямат представа кое къде трябва да отиде, че кутията от пица не се рециклира, защото е мазна. Че има над 10 вида пластмасови отпадаци. Има страни, в които боклукът се проверява и ако сте сложили нещо грешно в него Ви глобяват. Дано, сега оцените колко ни е лесно тук. Не казвам правилно, но общо взето както много неща в държавата положението е "всеки сам си преценЯ", как и къде да изхвърля.


L'Oréal България в партньорство с австрийската компания Hamburger Recycling България стартират информационна кампания, която цели по-висока осведоменост за това как да изхвърляме разделно и да изградим по-устоичив начин на живот. В сайта beauty4thefuture.bg може да намерите информация как се рециклира използвана козметика и къде и как безопасно се изхвърлят опаковки от козметични продукти.
 
Тъй като суровините за производството на всичко общо взето, стават все по-скъпи, много бизнеси се насочват към кръговата икономика. Това им позволява да намалят разходите си за опаковки.

Kiehls например, като част от семейството на L'Oréal има много добра практика да стимулира това да върнете опаковки, като ви дава нов продукт в замяна. Може да върнете 3 или 5 и да получите или мини продукт, или пълноразмерен балсам за устни.


Ползи от рециклирането
  • Намалява количеството отпадъци, изпращани до депа и инсинератори
  • Съхранява природни ресурси, като дървен материал, вода и минерали
  • Повишава икономическата сигурност чрез използване на локален източник на материали
  • Предотвратява замърсяването, като намалява необходимостта от събиране на нови суровини
  • Спестява енергия
  • Поддържа производството и съхранява ценни ресурси
  • Спомага за създаването на работни места в рециклирането и производството
Повече информация за видовете опаковки, които не се рециклират в България може да намерите на сайта beauty4thefuture.bg Надявам се да продължават да го допълват с информация, да споделят мнението си по проблемите и да засегнат конкретно темата за рециклирането в България.

Надявам се този пост да Ви е бил полезен и интересен. Той не е спонсориран. Продуктите са ми изпратени като PR, но решението да повдигна темата е мое. Може би трябва да Ви поговоря и за дрехите някой път. Оставям линк към едно видео на dw, което гледах вчера --> тук. В него се говори за разследване, което показва какво се случва с дрехите, след като бъдат изхвърлени и защо България е потърпевша от бързата мода повече от други страни в Европа.

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара