Review: La Roche Posay | HYALU B5 Serum*

Здравейте!

Днес ще Ви разкажа повече за една серия, която очаквах с нетърпение. HYALU B5 на La Roche Posay, която съчетава съставки, които харесвам и на които наблягам доста през последните две години. Като разбира се очакванията ми към La Roche Posay като любим бранд винаги са много високи, защото когато си пробвам много неща от една марка и всички са ти любими просто имаш високи очаквания.

HYALU B5 има възстановяващо и регенериращо действие. Съдържа витамин B5, висока концентрация на хиалуронова киселина и Madecassoside. Коригира и запълва кожата. Не позволява появата на бръчки. Бори се със загубата на еластичност и липсата на блясък. Връща плътността, еластичността и равномерния тен на лицето. След неговата употреба фините линии и бръчките стават по-малко видими.
HYALU B5 идва в стъклена опаковка с пипета. А серията включва още два продукта, околооче крем, който изглежда доста добре и има интересен състав и бих пробвала като приключа тези, които имам, както и крем за лице, който допълва действието на серума. В другите публикации на тема хидратиращи серуми също споменах, че е добре да ги комбинирате винаги и с крем.


Активни съставки:

Два типа Хиалуронова киселина ( Sodium Hyaluronate и Hydrolyzed Hyaluronic Acid) - използва се от дерматолозите по време на естетични процедури, свързани със загуба на обем и поява на бръчки. Прилага се фрагментирана с високо молекулно тегло. Допринася за хидратация на повърхността и в дълбочина. Бръчките и фините линии намаляват, а очният контур изглежда по-свеж.

Витамин B5 ( Panthenol)- притежава успокояващи и възстановяващи кожата свойства. Формулата на продукта е с висока концентрация на витамин В5. Благодарение на него, се засилва естественият процес на обновяване и регенерация на кожата.

Madecassoside - екстракт от растението Азиатска Центела. Участва в процеса на запълване на бръчките и има успокояващо действие. Засилва изпълващите свойства на Хиалуроновата киселина и възстановяващия ефект на Витамин B5.

Формулата е интересна, но няколко неща ми правят лошо впечатление, двата хиалурона са доста назад в състава. Алкохолът е трета съставка. В момента има доста течение, което е негативно настроене към алкохолите в козметиката, аз не съм от тях, но със сигирност за мен е минус алкохолният аромат, който според мен е силен и натрапчив. Има силикон, според мен е излишен, дори не знам каква му е идеята в случая.

Друго, което не ми допада в подобни серуми и в случая в HYALU B5 е това, че след нанасяне се усеща леко лепкав, ако сте чели останалите ревюта от серията ми за хидратиращи серуми сигурно сте обърнали внимание на това.

Резултатът ми допада, кожата е хидратирана, свежа и изглежда plump-ната, така че изпълнява обещанията си, но минустите за мен са повече от плюсовете.


Съдържание:

Aqua / Water, Glycerin, Alcohol Denat., Propylene Glycol, Panthenol, Pentylene Glycol, Dimethicone, Peg-6 Caprylic/Capric, Glycerides, Ppg-6-Decyltetradeceth-30, Glyceryl Isostearate, Madecassoside, Sodium Hyaluronate, Ammonium, Polyacryloyldimethyl Taurate, Disodium Edta, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Caprylyl Glycol, Citric Acid, Xanthan Gum, Butylene Glycol, Tocopherol, Phenoxyethanol, Parfum /Fragrance. (Code F.I.L. : B212343/1).


Като заключение ще кажа, HYALU B5 серум изпълнява обещанията си, но на базата на предишния ми богат опит с подобни серуми, моето заключение е, че лично на мен не ми допадат нещата, които посочих по-добре. Това, разбира се не прави продукта лош или неефективен и не променя положителните ми впечатления за останалите продукти на La Roche Posay, но HYALU B5 ме разочарова.

La Roche Posay | HYALU B5 Serum - 30 мл. - цена: 69-80 лв.

Love,
Snejana

*Продуктът е изпратен от PR. Публикацията не е спонсорирана. 

You May Also Like

2 коментара

  1. На мен този серум нещо не ми допадна. А, като фен на марката влагах много надежди да ми хареса. За момента моят опит с хиалуроновата киселина показва, че продуктите с нея все лепнат леко. Три съм опитала и този имах, като тетсер, но алкохолът или ароматът много силно се усещат и моята кожа реагира. На теб кой продукт с хиалуронова киселина ти е допаднал до момента?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За момента само този на Revox, други, които съм ползвала са точно както казваш с лепнещо усещане. Харесвам още и на Apivita Beelicious.

      Изтриване