Review: Huawei GT2 Classic Edition - 42 мм

Здравейте!

Доста се чудех в какво да наблегна на това ревю, но прецених, че единственото ново, което мога да напиша за Huawei GT 2 Classic Edition е моето собствено мнение. Ще спомена техническите детайли, за да придобиете представа, но няма да наблягам на тях, защото часовникът излезе през есента и има много технически сайтове и блогъри, които вече са писали подробно за него.

Защо Huawei GT 2 Classic Edition?
В целия ми съзнат живот съм носила часовник и по стечение на обстоятелствата имам само една пауза от 2 години, в които лявата ми китка остана празна. Като човек, които сериозно се захласва по технологичните джаджи, предишния ми опит със смарт устройства се допълва от спортна гривна, която първо не ми харесваше като дизайн и второ нямаше най-важните за мен характеристики.


Макар, че това не е първият опит на Huawei да прави спортни гривни или смарт часовници, предшествениците преди GT 2 нямаха желаните от мен функционалности. 

Кои са моите топ приоритетните характеристики?
  • елегантен дизайн
  • получаване на нотификации и обаждания
  • дълъг живот на батерията
  • контрол на слушалки
Всичко друго за мен е чудесен бонус и характеристики, с които свикнах и намирам за чудесно допълнение и анализ на ежедневието ми. 

Още в началото ще споделя и минустите, които според мен биха направили часовникът най-добрия на пазара и съжалявам, че ги няма.
  • няма NFC за мобилно разплащане, което има телефона ми и би ми било от ползва, защото обичам да плащам по този начин
  • другият голям минус за мен е, че няма безжично зареждане, отново защото телефонът ми поддържа тази възможност и би било супер лесно да заредиш часовникът по този начин
  • минус за мен е това, че 42 мм. модел не може да приема обаждания, не че бих говорила по него, но щеше да е добре поне да може да се отговаря със съобщение "ще ти звънна по-късно" според мен това може да се оправи, евентуално със софтуерен ъпдейт след време. 
Сигурно знаете, че съм почитател на бранда и следя всичко ново, което излиза. Друга причина, поради която се спрях именно на Huawei GT 2 e добрата работа на всички устройства на бранда едно с друго и лесното контролиране от едно място. Всички life tracking системи са събрани в Huawei Health, като освен, че часовникът ми е свързан с него, от там управлявам и smart кантара си, отново на Huawei (ревю вижте тук) и всичко това дава много добър поглед и анализ на цялата ми активност и здравословно състояние. 

При сравнение с елегантните модели на Samsung и Apple, Huawei има много близки характеристики, но е на много по-добра цена. Основен минус, които дават всички технически блогъри е, че не могат да се инсталират допълнителни приложения, но за това Huawei изпъква пред основните си конкуренти с много дълъг живот на батерията. При мен издържа повече от седмица, като макар, че не мога да изнсталирам приложения в часовника - получавам нотификации от всички приложения, които искам, за това лично за себе си това не е никакъв минус и дори не знам какво бих искала да инсталирам допълнително.



Металната каишка?

Сигурно ще Ви направи впечатление, че така изглеждащ модел не се продава никъде. Истината е, че благодарение на добрият дизайн и лесната система за смена на каишки, не е нужно да се ограничавате с фабричната. При Classic Edition, тя е от бежова кожа, като поне на мен не ми беше удобна при сън и също така не се сливаше достатъчно добре с елегантната ми визия на работа. За това още преди да си взема часовника си бях поръчала метална, магнитна каишка, която направи часовника хибрид между класическия и елегантния модел. Това е голям плюс за мен, а в интернет може да откриете най-разлияни визии на каишки. 

Каишката е по-лека и по-удобна от фабричната. Магнитът е много силен и не ми се е случвало да се отоври, а дори да се отвори няма опасност да падне. Не съм се къпала с нея, защото свалям часовника в банята, но е от стомана и не би трябвало да има проблем, ако решите да я изпозлвате под душа.

Ако решите да си вземете нова каишка, единственото, което трябва да знаете, че Ви трябва такава с размер от 20 мм. 


  • Дисплей: 1,2 инча AMOLED 390 x 390 HD
  • Бутони: включване, функции
  • Свързаност: GPS, Bluetooth: BT5.1, BLE
  • 5 ATM водоустойчивост или до 50 метра
  • ISO 22810:2010.
  • Сензори: Акселерометър, жироскоп, магнитометър, оптичен за измерване на пулса, околна светлина, въздушно налягане, капацитивен сензор.
  • Системни изисквания: Android 4.4 или по-нов, iOS 9.0 или по-нов
  • Размери: 41,8 x 41,8 x 9,4 mm и само 29 гр.
  • Магнитно зареждане


Какви функции има часовникът?
  • може да получавате съобщения, входящи повиквания
  • може да контролираш музикалния плейър, но и да имаш заредени над 500 песни директно на часовника, работи с всякакви Bluetooth слушалки
  • може да следите съня си, благодарение TruSleep™ 2,0 може да разберете дали имате нарушение на съня и да подобрите съня си
  • може да следите нивата на стреса, чрез TruRelax™, а също така има и тренировка за дишане, която помага, когато трябва да се успокоите
  • следи целодневната Ви активност, като Ви подсеща да сте по-активни през деня
  • поддържа уведомления за SMS съобщения, имейл, календар и социални мрежи. Можете да използвате и функции като Време, Аларма, Таймер, Хронометър, Фенерче и "Открий телефона ми".
  • поддържа сателитните позициониращи системи GPS и GLONASS
  • може да следите пулса си чрез TruSeen™ има надстройка към новата версия 3.5, за да осигури по-ефективно измерване на пулса по всяко време. В комбинация с интелигентния алгоритъм с изкуствен интелект, той проследява сърдечния ви ритъм през цялото денонощие, дори когато спите.
  • Благодарение на функцията за водоустойчивост 5ATM, HUAWEI WATCH GT 2 може да измерва пулса ви, докато плувате2 както и показатели като SWOLF, изминато разстояние, изгорени калории и скорост.
  • Когато използвате фитнес машини като например крос тренажори, часовникът измерва в реално време пулса ви, изгорените калории и продължителността на тренировката.
  • може да дадете разрешение за получаване на информация от всичките приложения, които са в телефона Ви, като това да пиете вода или приложението за следене на месечния цикъл. 


Дизайнът много ми допада, екранът е от 3D извито, Gorila Glass стъкло. На ръката се усеща много естествено, изобщо не е тежък и неудобен. Благодарение на процесора Kirin A1 с двоен чип и интелигентна технология за енергийна ефективност, часовникът е бърз, финкционален, но и не се налага да го зареждате всеки ден. При повечето му конкуренти това е наложително и в един момент високо оценявате този факт. Също така се зарежда много бързо.

Няма да засягам темата за измерването на спортните активности, защото повечето смарт часовници и гривни, обикнвовено са много добри в това, същата е ситуацията и при Huawei GT 2. Получавате много детайлни изчисления, които помагат за анализиране на тренировките. Тук нямам забележки. Очаквам с новия ъпдейт да бъдат добавени още активности, които вече са налични в 4те най-нови модела, които излязоха с представянето на P40 серията - GT 2 E.


Като заключение ще кажа, че обожавам часовника, направи животът ми много по-лесен и благодарение на това, че не се налага да си ровя непрекъснато в чантата и много по-спокоен. Страхотно е, че не се налага да нося навсякъде телефона с мен, когато съм в офиса или спокойно да го оставя в чантата, когато съм в градския транспорт, супер удобно е. За моите нужди това е перфектният смарт аксесоар и определено го препоръчвам.


Huawei GT 2 Classic Edition - 42 мм - цена: 419 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

4 коментара

  1. Благодаря за ревюто, Снежи!
    Определено много ми помогна и ми спести едни 100 и кусур лева. За двете седмици с часовника мога да кажа, че и аз го обожавам, но истината е, че ако не беше твоето ревю дори нямаше да му обърна внимание, а сега си чакам и 1 тон каишки от Aliexpress :)

    ОтговорИзтриване
  2. Точно съм в търсене на смарт часовник и това ревю ми беше много полезно! Единственото нещо, което ме притеснява е, че слушам музика през Спотифай и гривната ми не го засича като плейър, дали през този часовник мога да управлявам приложението? А имаш ли идея изобщо каква функция трябва да търся в характеристиките при избора си на часовник, която да индикира, че ще мога да си управлявам Спотифая през часовника? :Д

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, радвам се, че го намираш за полезно. Мисля, че няма проблем да работи със Спотифай. Аз в момента ползвам Deezer, винаги като има отворен плейър, дори и просто YouTube ми излиза опция на часовника да управлявам музиката от там. Като трябва да отбележа, че вече не съм с huawei телефон,но не съм имала проблем при смяната. Нито телефона, нито слушалките ми са на Huawei, но няма проблем със свързването на трите устройства и все още съм изключително доволна от часовника.

      Изтриване