3 Peel-Off маски за лице* | Review - Pixi Beauty, Nivea and Garnier

Здравейте!

Днес ще споеля с вас една теория, която имам за peel off маските за лице - а именно, че те не действат или по-скоро ако имат някакъв ефект, то той е върху много малък кръг от хора.

Какво трябва да правят peel off маските на теория?
- идеята им е да проникнат в кожата, което технически няма как да стане и с лепкавата си текстура да хванат черните точки и да ги премахнат с отлепване.

Какво се случва на практика?
- знаете ли, че хората с черни точки подходящи за peel off маски са много, много малко. За да могат черните точки да излязат без натиск или вакуум или някаква друга сила, трябва порите Ви да са събрали достатъчно мръсотия и себум, който да се е втвърдил в пората и да е излязъл извън нея, за да може peel off маската да го захване. Лично аз съм виждала само един единствен човек с такъв нос през живота си до сега. На практика много хора мислят порите си пълни със себум за черни точки, защото общо взето така изглежда, но има разлика между чиста пора, пора със себум и черна точка. Ако помагате някаква грижа за кожата си, да стигнете до фаза 3 е доста доста трудно. Така върху вашата кожа peel off маските нямат никакъв ефект - начините за премахване на мръсните пори остават само два варианта.


Какво наистина работи върху мръсните пори?
- за мен решенията са две. И двете са свързани с посещение на козметик или домашен спа ден, след консултация как да се прави правилно. Първият начин е чрез доброто старо класическо почистване на лице - въпреки че всички казват пъпки не се стискат и така нататък истината е, че когато се отиде на козметик точно това се случва с пъпките. Разликата обаче е в техниката, препоръчвам ако почиствате лицето си у дома, да прочетете как точно се прави, а не просто да мачкате и стискате наред, защото така може да си докарате инфекция или рани и белези по кожата.
- вторият начин е с уред за почистване на кожата, най-популярен през последните години е Hydrafacial, въпреки че вече има няколко подобни алтернативи работещи на същия принцип. Това, което прави Hydrafacial е чрез вакуум и коктейл от серуми да извлича замърсяванията, като от уредите, които съм тествала си остава най-ефективният, защото включва почистване, пилинг и хидратация. След това порите ви са чисти, но не очаквайте, че ще изчезнат, което значи, че след някакъв период те пак ще се замърсят, особено ако не почиствате кожата си правилно. Когато се погледнете след процедурата особено порите на носа ще си изглеждат пак там, пак същият размер, но празни. Повече за процедурата Hydrafacial може да видите тук. 


Припомням набързо, че тук говорим за моята лична теория по темата и какво работи и какво не според мен и според наблюденията ми върху моята кожа. След анкетата, която пуснах в инстаграм ефект от peel off маските виждат само 20% от гласувалите 2000+ човека.

Според това се дължи на различни очаквания от крайния резултат. Няколко човека ми писаха, че ги харесват, защото кожата е по-гладка и сияйна след употреба, което според мен е базов резултат от употребата на почти всяка маска. Мисля да направя втора част на този пост, като споделя мнението си за най-препоръчваните от вас peel off маски. Възможно е просто аз да не съм случила на правилните.

Другите 80% от гласувалите бяха съгласни със споделеното от мен мнение още в instagram, че като цяло съм разочарована от минималния ефект на подобен тип маски за лице.

Също така друга дилема, която имам свързана с тях е - Кога за Бога се използват? Ако имаш възпаление и активни пъпки peel off маската не е най-добрият вариант, защото при отлепяне може да раздразни допълнително кожата, отделно че тук вече трябва да гледате състава за това дали изобщо има съставки, които да подействат на възпалението. Защото в такъв случай остава здрава кожа с черни точки* или неравности.

* визирам черните точки от 3-ти вид, малко като извънземни звучат, но по мои наблюдения рядко виждам хора с такива.


T-Zone Peel Off Mask от Pixi Beauty със зелен чай, морски водорасли и авокадо - 45 мл. цена: около 30 + лв. (марката се продава е Sephora България)

От към състав маската на Pixi е най-добре според мен, има много екстракти и ако не друго то поне може да се очаква някакъв тонизиращ ефект върху кожата. Повтарящите се съставки в 3-те маски съм оцветила в червено. Харесва ми това, че лесно се нанася, защото е гъста. Много е важно peel off маската винаги да е сложена на равномерен плътен слой, за да може след това лесно да я махнете. Виждам ли ефект върху съдържанието на порите ми след нея - не. Някаква промяна на кожата - по скоро да, но това отново според мен е заради повечето активни съставки. Не прави чудеса и не бих я взела.

Съдържание:Water/Aqua/Eau, Polyvinyl Alcohol, Polyvinyl Acetate, Alcohol Denat., Aloe Barbadensis Leaf Water, Phyllostachys Nigra Leaf Extract, Persea Gratissima (Avocado) Fruit Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Chondrus Crispus Extract, Saccharum Officinarum (Sugarcane) Extract, Pentylene Glycol, Butylene Glycol, Ethylhexyl Hydroxystearate, Cellulose Gum, Caprylyl Glycol, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Fragrance (Parfum), Disodium EDTA. [+/- Bismuth Oxychloride (CI 77163), Chromium Oxide Greens (CI 77288), Iron Oxides (CI 77492)].


Nivea Urban Skin Detox Peel Off Maske - черен ориз и био зелен чай- 75 мл. цена: 10 лв.

Имам екзистенциален проблем с маската на Nivea, разминаването между състава и написаното на опаковката леко ми боде очите. Липсва ми черния ориз. Има екстракт от чай, но къде е оризът? Минус е и това, че реално черният цвят идва от добавен оцветител, не от активен въглен или нещо подобно. Също така се води матираща - не виждам съставка за това. От трите за мен това е най-слабото изпълнение. Nivea имат други по-добри маски, така че тази просто може да я пропуснете. Ефектът за мен е нулев.

Съдържание:Aqua, Polyvinyl Alcohol, Alcohol Denat., Glycerin, Polysorbate 20, Camellia Sinensis Leaf Extract, Panthenol, Linalool, Benzyl Alcohol, Parfum, CI 77266 (Carbon Black)



Garnier Pure Active Charcoal Peel Off маска за лице - 50 мл. цена: около 13 лв.

Единствено при Garnier в състава има активен въглен, който е много популярен в подобен тип peel off маски за лице. Като цяло в много неща, вече го слагат навсякъде заради уж детоксикиращите му свойства. Друго различно е салициловата киселина, която реално има доказан ефект върху проблемна кожа.  Отново има двата алкохола, които идентични и при другите две маски. Начина на нанасяне и сваляне е идентичен с горните две. По-лепкава и гъста е от тази на Nivea. Мисля си, че би била по-ефективна от тази на Nivea и я нареждам на 2-ро място в класацията ми.

Съдържание:
Aqua/Water, Alcohol Denat., VP/VA Copolymer, Polyvinyl Alcohol, Glycerin, PEG-8, CI 7749/Iron Oxides, Cellulose Gum, Charcoal Powder, Citric Acid, Polyglycerin-10, Polyglyceryl-10 Myristate, Polyglyceryl-10 Stearate, Salicylic Acid, Sodium Dehydroacetate, Sodium Hydroxide, Xanthan Gum, Parfum/Fragrance, (F.I.L B221217/1)

Като заключение ще кажа, че по моята теория тези маски биха имали ефект върху много малък кръг от хора. За мен са твърдо не, даже малко ме е яд, че общо у дома имах 4, а снимах само 3 от тях, защото и 4-тата ефектът е близък до 0, но явно ще пиша отделно ревю. Ако все пак при вас имат ефект и сте доволни, това е хубаво, показва, че просто аз не съм таргет на подобни продукти, но все пак имайте 1 на ум и не следвайте сляпо всяка мода, защото според мен peel-off маските станаха популярни точно по този начин.

Ще се радвам да чуя и вашия опит.

Love,
Snejana

*Всички продукти в този пост са изпратени от PR. Публикацията не е спонсорирана. 

You May Also Like

0 коментара