HYDRAFACIAL 2.0 | Моят опит с процедурата. Резултати и Впечатления.

by - 23:31 ч.

Здравейте!

Един късен пост за всички, които също като мен не са успели да се доберат до компютъра по рано.
Знаете, че преди близо месец бях на първата си Hydrafacial процедура и сега е време да споделя повече за нея.


Обикновено, когато отида на козметик си правя почистване и това е, всички други процедури са отделни и се правят с различни уреди, или пък за "терапия с витамини" трябва да отида в друг салон = губи се време и пари.

Когато за първи път четох за апарата Hydrafacial именно това ми направи впечатление, че събира в едно 5 напълно отделни по принцип процедури- ексфолиация, химически пилинг, екстракция, регенерация и хидратация + 3 допълнителни терапии- хромотерапия, диамантено микродермоабразио и вакуумен лимфен дренаж и всичко това е събрано в една единствена машина.


Второто нещо в Hydrafacial, което ме изненада приятно е това, че всичко е толкова индивидуално и не говоря само за накрайниците на машината, но и самите настройки. Всичко се преценява на момента, зависи от моментното състояние на кожата и нейните нужди, точно това според мен прави самата процедура безболезнена и комфортна, достатъчно при това да се прави в точно преди важно събитие. Мария козметичката, която ми прави процедурата в Magic Line дори ми разказа, че е правила Hydrafacial на булка в деня на сватбата и.


Като времетраене е около 40-45 мин, с всички екстри, аз бях с грим и само свалянето и почистването на лицето е най-малко 5 мин. имайте го предвид, ако искате да приключите по-бързо. Самата процедура е много бърза, отнема около 20 мин.

Другото, което привлече вниманието ми по време на процедурата беше това, че нищо, от нещата сложени върху кожата, не се почистват, остават я да се "напой" добре, точно от там идва и Hydra частта, което своеобразно успокоява кожата и след края на самото третиране, кожата не е нито раздразнена, нито червена, нито суха.

Също така е важно да се каже, че Hydrafacial е подходяща за всеки тип кожа и възраст, както за много сухи кожа, така и за такива със силно акне или пък такива с дълбоки бръчки.


Как изглежда самата процедура:

Започва се с премахването на замърсяването по кожата и веднага след това се започва с първата стъпка, която е ексфолиацията, която почиства кожата. Използва се индивидуален накрайник, както и настройки за силата на вакуума. Втората стъпка е химичен пилинг, който не е агресивен и няма да останете без кожа след него, той почиства кожата в дълбочина, тук отново индивидуално се избира какъв процент киселини да се използват. Следващата стъпка ми е любима, нарича се екстракция и според мен ще е любима на всички с упорити черни точки, използва се серум Beta-HD, който просто изпарява замърсяванията от порите. При мен последната стъпка беше хидратацията. Серумът, който се използва е Antiox-6 подхранва кожата с витамини А и Е, съдържа още хиалуронова киселина, екстракт от бял чай, екстракт от кестен и рециново масло.


След края на 4-та стъпка последва терапията със светлина, Мария използва синя светлина, която е подходяща за моя тип кожа, за сухата кожа се използва червена светлина. Всичко свършва с нанасяне на крем, след това на слънцезащитен крем / много важна стъпка, защото кожата е по-чувствителна към слънцето и както виждате и в клипа, може да се нанесе и фон дьо тен, но не е задължително.

Резултатите са видими веднага след първата процедура, кожата е като от порцелан, порите са свити, а черните точки просто ги няма. (това е след една процедура) Ако искате кожата ви трайно да изглежда така са необходими най-малко 5 процедури, за да се почисти напълно кожата и след това е необходимо да се правят поддържащи терапии, веднъж на няколко месеца.


Може да видите vlog от деня и как изглежда кожата ми преди и след Hydrafacial.
Информация за салоните предлагащи Hydrafacial може да намерите на сайта http://www.hydrafacial.bg/ . Цената на процедурата е около 80-140 лв. в зависимост от салона, в сайта може да следите за промоции!

UPDATE:
Към днешна дата има много салони предлагащи по-евтини алтернативи на Hydrafacial, но не с оригиналния уред. Като резултатите нямат общо с показаните от мен. Продължавам да правя процедурата няколко пъти в годината, като избирам салон, който работи с оригиналния апарат.

Love,
Snejana

*Благодаря на Bul Med за възможността да изпробвам Hydrafacial! Мнението ми за самата процедура не е повлияно по никакъв начин от това!

You May Also Like

9 коментара

 1. Звучи чудесно! А каква е цената на процедурата?

  ОтговорИзтриване
 2. И на мен ми предложиха да я пробвам, но тъй като не съм от София, трябваше да се уточним допълнително и после така и никой не ми писа, дори се скриха като ги търсих. Явно блогърки от провинцията не са им сред таргета. Иначе процедурата звучи супер, но цената й все още не е по джоба ми :)

  ОтговорИзтриване
 3. Краси, не го мисли и на мен ми се е случвало вече няколко пъти, но какво да се прави, все още не са се научили как се комуникира с blogger-и. :):):)

  ОтговорИзтриване
 4. great article!
  Thanks for sharing informative and helpful blog. Hydrafacial in Islamabad

  ОтговорИзтриване
 5. Nice post! thanks for sharing this wonderful information also check out this Benefits of HydraFacial Treatment in Pakistan

  ОтговорИзтриване
 6. Thanks for sharing. This post really help me a lot and I have learnt some new things from your blog,Nice post! Thank you for sharing this post with us. Please keep sharing more posts with us.
  hydrafacial in dubai

  ОтговорИзтриване