Review: Garnier Apricot Scrub

Здравейте!

Обещаното ревю е тук.
Garnier "избухнаха" с няколко интересни нови продукта, бюджетна алтернатива на няколко популярни в момента на по-скъпи брандове в семейството на L'Oreal. Говоря за хидратиращото желе и прасковения скраб за лице.


Още щом го видях реших, че ще го взема. След това четох негативното мнение на Ели и почти планирах да го върна в магазина, но реших все пак да му дам шанс, защото консистенцията ми изглеждаше много интересна.

Не пиша често негативни ревюта, но от началото на това трябва да знаете, че Garnier Apricot Scrub не оправда очакванията ми.

Garnier Apricot Scrub е скраб и маска - 2 в 1. Като трябва нежно да ексфолира и хидратира кожата. За мен използването като маска няма много смисъл с тези алкохоли в състава и не видях ефект от този начин на използване, като ексфолиант не е нищо особено и плюс за мен е, че е много нежен. Ако обаче не използвате химически пилинг и кожата ви по принцип не е гладка и търсите някакъв по видим ефект, то това не е ексфолиантът за вас.


Много ми харесва опаковката и това, че продуктът лесно се вади от нея. Това, че е стъклена също е плюс за мен, защото може да я рециклирате за нещо друго след това, аз си държа подравки в подобни бурканчета.

Ароматът изобщо не ми допада. Напълно ненужен е като цяло, но поне да беше нещо естествено. На мен ми мирише на парфюм. тежък и странен за нещо с кайсии. Можеха да го направят да мирише по-свежо и плодово.

Формулата е много странна, до някъде по финост на самата текстура и усещане върху кожата ми напомня на Dior, щях да се радвам ако имаше и загряващ ефект. Приликите обаче свършват с това, че и двата са нежни към кожата. Консистенцията се усеща нещо между силиконова основа за лице и желе, но няма силикон в състава.

Ексфолирането е наистина много неждно, кожата е мека, но я сещам леко суха, заради няколкото по-изсушаващи съставки в съдържанието.


Съдържание:

AQUA, SODIUM CARBOXYMETHYL STARCH, GLYCERIN, PROPANEDIOL, ALCOHOL DENAT., PERLITE PRINUS ARMENIACA SEED POWDER / APRICOT SEED POWDER, GLYCERINE SOJA OIL / SOYBEAN OIL, SODIUM HYDROXIDE, PRINUS ARMENIACA KERNEL OIL / APRICOT KERNEL OIL, CARYLYL GLYCOL, CITRIC ACID, TOCOPHEROL, SALICYLIC ACID, BENZYL SALICYLATE, PARFUM / FRAGRANCE. (F.I.L B221282/1).

* Веган формула. Съдържа 96% съставки от естествен произход. Останалите 4% осигуряват приятна текстура и добро запазване на формулата.

Втората съставка се изпозлва като свързващо вещество, следва глицерин, пропиленгликол и алкохол денат, който е от лошите алкохоли. След това продължаваме с двете ексфолиращи съставки, продължаваме с натриев хидроксид. Маслото от кайсиеви костилки е доста назад в списъка. После имаме няколко съставки ползващи се за консервант. Доста добре са си "вързали гащите" с "естествен произход" на съставките, което изобщо не прави продукта по различен от всички масови на пазара. Не е натурален (със сефтификат) или био, нито органичен.


Голям минус както вече споменах ми е ароматът, първо, че изобщо не ми се връзва с концепцията, второ по-добре да го сменят. Плюс е, че няма силикон и минерално масло, въпреки че ако определяте само по формулата какво съдържа може да се подведете.

Като заключение ще кажа, че макар, че нежният ефект да ми допада, не усещам кожата си по-мека след използване и ароматът е ужасен според мен. Аз съм пас за следваща покупка. 

Garnier Apricot Scrub - 50 мл. цена: около 7 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара