"Пържени" Филийки без пържене

Здравейте!

Не бях правила пържени филийки от цяла вечност, а много ми се бяха дояли, тази сутрин се поглезих с една порция + домашно капучино, за което няма да ви трябва специална машина, а само френска преса.

Различното на моите "пържени" филийки е, че всъщност не използвам мазнина. Така са си една доста здравословна версия на класическите пържени филии, за които обикновено ви трябва около 100-150 мл. олио. Тези са без мазнина.


Необходими продукти:

5 пълнозърнести филии хляб
2 яйца
100 мл. прясно мляко
1 ванилия
25 гр. лимонова захар
кората от 1/2 лимон

За гарниране:
Аз използвах домашно сладко от череши и допълнително сирене, но тук може да експериментирате и да използвате за гарнитура вашето любимо сладко, мед или шоколад.

Кой друг яде сладко със сирене?

Начин на приготвяне:

В дълбока купа разбиваме яйцата с млякото, ванилията и лимонената захар + коричките. Една по една топим филийте, като е важно да са добре напоени. Може малко да ги натиснете дори. 

"Пържа" в тиган за палачинки с незалепващо покритие без мазнина, до придобиването на златист загар. За 5-те филийки ми отне около 10 мин. 

Общо време за приготвяне: около 15 мин.


Бонус рецептата днес е за Домашно Капучино с млечна пяна без машина.

За домашното капучино с вкусна, млечна пяна дори имам видео (от преди 100 години) все още използвам метода показан в него. Френската преса е идеалният уред за разбиване на прясно мляко, дори и за сладкарска сметана, ако нямате миксер. Само белтъци не съм пробвала да разбивам в нея. 

Важно е млякото да е топло. Цялата рецепта и видео как се използва френската преса може да видите --> тук.


Не забравяйте да ме тагнете и да ми пратите снимка, ако пробвате рецептата.

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара