Review: REN Rose Centifolia | Cleansing Gel

Здравейте!

REN е много популярен бранд и винаги съм си мечтала да пробвам нещо от тях. Дори не бях чела негативни ревюта за техните продукти и бях сигурна, че ще се влюбя в марката след като я пробвам.

Винаги когато приша негативно ревю, знам, че то този продукт не е решаващ за цялата марка и че винаги има хора, които го харесват, за това знаете - това е моето мнение в този момент и ако след 5 години пробвам пак продукта и той ми харесва просто нещата към момента седят така. За това винаги препроъчвам да четете поне няколко ревюта преди да направите покупка.

"REN е известен с това, че намира нови начини за прилагане на най-новите открития във фито-науките и минералните технологии за производство на формулировки, които засилват естествените процеси на защита и обновяване на кожата, вместо да използват краткосрочни химически прикрития. Този нежен гел за почистване е създаден, за да остави всички типове кожа чисти, но не лишени от влага. Разработен, за да омекоти и предпази, този освежаващ гел без сулфат премахва грима, маслото и замърсяванията през деня, за да остави тена ви освежен с пори, сведени до минимум. Това е прекрасна първа стъпка във всеки кожен ритуал."


Избрах този почистващ продукт, заради хубавия състав и заради нежната формула. Обогатен е с множество прекрасни, успокояващи кожата съставки: цветната вода от роза центифолия предлага ароматерапевтични, освежаващи и успокояващи свойства; сокът от листа на алое помага за успокояване на дразненето и възпалението, а екстрактът от роза дамасцена (известен със стягащи свойства) почиства, премахва грима и минимизира появата на пори.

Формулата е лек, прозрачен гел, който не се пени, заради липсата на сулфати. Това го прави неподходящ за комбинация с четка за лице. Има аромат на роза.

Нанасям на мокра кожа 1-2 помпи и разтривам добре. Не премахва добре спирала и не се справя от 1 път с пвече грим по лицето. Препоръчвам или да се ползва демакиант преди него или задължително да измиете лицето с нещо друго след него. Според мен е най-подходящ за употреба сутрин.

Опаковката при мен се оказа нещото, с което започнаха проблемите. Помпата се счупи и спря да изпомпва от гела. Можеше да се ползва само ако шишето е наколнено, което пак беше добре, защото се развали докато още беше пълно до горе.

Както знаете ако ме следвате в социалните мрежи имам доста проблеми с кожата, като периода съвпада с използването на този гел. Според мен не почистваще добре кожата ми вечер и само няколко дни след като спрях да го ползвам и го смених с друго започнах да виждам подобрение в състоянието на кожата си. 

Така в един момент се оказа, че всъщност няма нещо, което харесвам в него и дори го изхвърлих преди да е свършил напълно. Със сигурност не бих го купила отново, а въпросът с опаковката остава отворен, защото брандът използва този тип изпомпващ механизъм и при други продукти.


Съдържание:

Aqua (Water), Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glycerin, Coco-Glucoside, Polysorbate 20, Xanthan Gum, Panthenol, Sodium Benzoate, Sodium Lauroyl Oat Amino Acids, Potassium Sorbate, Rosa Damascena Flower Oil, Parfum* (Fragrance), Rosa Damascena Extract, Cymbopogon Martini Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Rosa Centifolia Flower Extract, Lactic Acid, Citronellol, Geraniol * 100% Natural Fragrance - Parfum 100% Naturel

Като заключение ще кажа, че изобщо не ми хареса. Няма едно нещо, което да харесам в него, нито опаковката, нито формуалата ... Голяма грешка се оказа този гел. Въпреки че съставът му е хубав и съм сигурна, че има почитатели, но аз не го препоръчвам.

REN Centifolia | Cleansing Gel - 150 мл. цена 27-30 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара