Review: Lancome Skin Feels Good фон дьо тен

Здравейте!

Признавам си, че имам някакъв скрит афинитет към фон дьо тените на Lancome. Всъщност нямам представа защо, но просто тайно те са ми любими. След като дълго време твърдях, че Idole Teint Ultra ми е супер любим, реших, че нещата може би се променят с годините и "за какво ми е всъщност толкова матиращ фон дьо тен за всеки ден" при положение, че кожата ми вече е по-скоро нормална, дори на моменти суха. Лятото разбира се нещата не седят точно така, но през останалата част от годината определено се чудя как да изглежда по-хидратирана. За това, когато през пролетта си избирах нов фон дьо тен реших всъщност да пробвам Skin Feels Good, който по описание дори не се води точно фон дьо тен.

Skin Feels Good е "Хидратиращ фон дьо тен без масла за сияен и равномерен тен. Skin Feels Good е обогатен със съставки за грижа за кожата: хиалуронова киселина за хидратиране и изпълване, екстракт от семена от моринга за ревитализиране и защита срещу свободни радикали и слънцезащитен фактор SPF 23."


Описанието звучи като чудесен фон дьо тен за всеки ден със натурално към средно покритие. Това означава, че кожата Ви ще продължи да изглежда като кожа, но ще е с равен тен и прикрити несъвършенства. 

Формулата е кремообразна, като не е типичен крем, а е по-скоро гел-крем, но не е точно гел. Не знам дали си го представихте, но липсата на маска се усеща в текстирата. Изпозлва buffing четка за разнасяне и винаги накрая минавам с бюти блендер.

Има лек аромат, който не дразни и не се усеща след нанасяне. Препоръчвам да не се комбинира с бази на основата на силикон, защото някак не седи добре. Въпреки че има силикон в състава, водата е първата съставка. За това го комбинирам само с хиалуронов серум преди това и не изпозлвам база допълнително, така е по-траен и равномерен. Винаги завършвам с loos setting powder. 

Предимствата му според мен:
- много приятна формула
- SPF
- лек, но с добро покритие
- изненадващо добра трайност
- хидратация


Състав:
Water, Glycerin, Caprylyl Methicone, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Propanediol, Dimethicone, Rosa Gallica Flower Extract, Sorbitol, Triethoxysilylethyl Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Dimethicone/PEG-10/15 Crosspolymer, Sodium Chloride, Sodium Citrate, Sodium Hyaluronate, Moringa Oleifera Seed Extract, Alumina, Disodium EDTA, Disodium Phosphate, Isopropyl Titanium Triisostearate, Propylene Glycol, Dipropylene Glycol, Citric Acid, BHT, Tocopherol, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Fragrance. May Contain (+/-): Iron Oxides (Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499), Titanium Dioxide (Ci 77891).

Актини съставки:
- хиалуронова киселина
- екстракт от моринга
- растителен глицерин
- без масла
- оctinoxata 3%

През деня кожата има нужда от матиране със салфетка в T-зоната, ако сте с комбинирана кожа, но фон дьо тенът издържа и ружът и бронзантът ви са на място в края на деня. 


Като заключение ще кажа, че съм много доволна от фон дьо тена. Надмина очакванията ми и се оказа много по-траен, от колкото предполагах. В някои ситуации като например за ежедневен грим ми допада дори повече от любимият ми Teint Idole Ultra Усеща се комфортно на кожата и го препоръчвам дори ако сте с по-мазна/смесена кожа. Идеален е за всеки ден и за събития през деня.

Lancome Skin Feels Good фон дьо тен - 32 мл. цена: 68 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара