Review: Lanolips Lip Water

Здравейте!

Сигурно сте чували, че Австралия е номер 1 в света по отглеждането на овце? Тогава звучи логично, че Lanolips е австралийска фирма и основната съставка в козметиката е ланолина.

Какво е ланолин?
- вещество, отделяно от мастните жлези на животни с вълна, което им осигурява защита от околната среда. Ланолинът се добива от вълната, събрана непосредствено след стригането на овцете. Според уикипедия той не е мазнина, а стеролови естери.

Ланолинът се използва в козметиката заради качеството му да запазва влагата в кожата и като цяло много добрите му хидратиращи, предпазващи свойства, както и добрата му поносимост дори от чувствителна кожа. 

Освен в козметиката се изпозлва и в хранително вкусовата промишленост. 

Ланолинът имитира собствените липиди на кожата, като я лекува и хидратира и е толкова безопасен, че лекарите го препоръчват за лечение на изгаряния, а майките могат да го използват, дори когато кърмят. Не е токсичен и опасен за бебета.


Lanolips комбинация от ланолин и устни е бранд, който използва тази ценна съставка и създава страхотни продукти за лице и устни. Продуктите са cruelty free, като са част от глобалната кампания на Leaping Bunny. 

Те залагат и на тъй наречената "clean beauty" като в техните продукти няма вредни съставки и "непознати химикали", както са писали в официалния си сайт. 

Различното на ланолина, които се позлва в продуктите на Lanolips, че е 3 пъти по-пречистен от медицинския ланолин на пазара, което го прави най-добрият ланолин в света.

Ланолинът зъдържа до 400% повече влагата в кожата и подсилва кожната бариера. 


Lip Water е супер свеж, лек и нелепнещ гланц за устни. Описали са го, че е толкова хидратиращ и комфортен за носене, че по-скоро е серум за устни, от колкото гланц. Сългасна съм с това твърдение. Малко са гланцовете за устни, които харесвам и той е най-любимият ми от всички, които съм ползвала до сега.

Има свеж ментов аромат, който не дразни и допълва свежото усещане на гланца. Продуктът е много икономичен и ще Ви стигне за много време дори при честа употреба. Опаковката е пластмасова тубичка с четчица, а не с апликатор. Няма проблем с нанасянето, необходимо ви е малко количесвто от продукта.

98% от състава са натурални съставки и може дори да се яде. Или казано по-точно - води се безопасен при поглъщане. 


Състав:
Lanolin oil*, lanolin*, calcium aluminium borosilicate*, aroma*, tocopheral (Vit E)*, helianthus annuus (sunflower) seed oil*, sodium hyaluronate*, glycerin*, silica*, tin oxide*, limonene*, CI 77891 * natural & mineral derived/dérivés naturels et minéraux.

Активни съставки:
- ланолин
- хиалуронова киселина
- ментол


Като заключение ще кажа, че съм супер доволна от продуктите на Lanolips, определено им станах фен и това не е единственият техен продукт, който имам. Не съм пробвала подобен гланц/грижа за устни и като почитател на всякакви продукти за тази зона, то определено много ми хареса и бих го взела отново.

 Lanolips Lip Water - 15 мл. цена: 27 лв.

Може да откриете в Sephora България.

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара