Здравословни яйчени кексчета | Рецепта от Tasty

Здравейте!

Не веднъж съм споделяла, че най-обичам закуската през уикенда. Да приготвя нещо по-завъртяно и да седна и да си изпия кафето като бял човек, а не да бързам за работа както всеки ден.

Последният месец и половина се получи така, че всеки уикенд бях някъде другаде, но не и у дома и ми липсваше много това да се излежавам до късно, да стана и да приготвя това, което на мен ми се яде, така както аз искам.

В instagram и facebook следвам предимно страници за интериорен дизайн, за планинарство и за готвене. Като харесвам да гледам клипчета за бързи идеи за закуски. Тази за яйчените кексчета съм я виждала на няколко места. Естествено нямам идея за точните пропорции, защото никога не готвя с мерки и теглилки, но ще ви споделя какво направих тази сутрин, за да се получат.


Необходими продукти за 12 броя:

- 8 яйца
- 50 мл. прясно мляко
- 100 гр. настъргано сирене чедър
- 1/2 домат
- 100 гр. спанак
- 100 гр. сирене
- 1 с.л. брашно
- сол и черен пипер


Всичко се смесва заедно в голяма купа. Напръсках предварително формите със спрей мазнина. Доста е удобна за готвене. Пекох около 25 мин. на вентилатор на 180 градуса.

Общо взето са готови, когато се надуят. След като се извадят ги оставете за 5-10 мин. да починат във формите и след това може да ги извадите.

Идея за допълнение към съдържанието е да се сложи шунка или някакво друго саламче. Вървят идеално с медена горчица или крема сирене. Това, което бих променила в рецептата следващият път е да сложа цял домат и повече спанак.

Времето за приготвяне е около 15 мин.

Споделете ми снимки ако решите да приготвите рецептата.

Love,
Snejana

You May Also Like

2 коментара

  1. Изглеждат много вкусно! А може ли вместо чедър да сложим обикновен кашкавал?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, разбира се. Става и с моцарела, дори с обикновено краве сирене.

      Изтриване