Рикотени Палачинки | с извара

Здравейте!

След толкова коментари свързани с рецептата за моята побългарена версия на рикотените палачинки нямаше как да не я споделя. Истината е, че човекът, който направи рикотените палачинки така популярни е Mademoiselle Aia и тъй като моята рецепта е по-различна от нейната, ако искате може да я видите --> тук.

Винаги изпитвам голямо затруднение с писането на рецепти в блога, заради това, че готвя на око. Тъй като рикотените палачинки станаха супер популярни реших да ги пробвам и аз, за това влязох все пак да видя и най-популярната рецепта. Единствената разлика с класическата рецепта за американски палачинки е сиренето рикота, иначе като технология няма никаква разлика.

Класическата рецепта за рикотените палачинки е с италианското сирене рикота, то се произвежда по технология много близка до тази, по която се получава българската извара. Тъй като има извесна разлика в цената и не достатъчна разлика във вкуса, аз реших да ги направя с извара, вместо с рикота. Ако Ви се вижда суха като суровина може да е 50/50 извара и крема сирене.



Необходими продукти (за количеството на снимката):

  • 2 яйца
  • 1/2 кофичка извара
  • 1 бр. крема сирене
  • 150 мл. прясно мляко
  • 5 с.л. брашно
  • бакпулвер
  • ванилия
  • сол


Начин на приготвяне:

Отделят се жълтъците от белтъците. Жълтъците се разбират заедно с изварата, след това се добавя млякото. Бърка се до получаване на хомогенна смес. След това се прибавя брашното, ванилията, бакпулвера и солта. Отново се бърка. (аз на ръка, но ако нямате издържливост с бъркането на ръка, по-добре използвайте микесер).

След това в друга купа, най-добре медна (суха купа, важно е да е суха) разбийте белтъците на сняг. Може да добавите няколко капки оцет/лимонов сок, за стабилизиране на белтъците, за да станат по-пухкави. Колкото добре разбиете белтъците, толкова по-пухкави ще са палачинките. Аз ги разбивах на ръка, защото ме домързя да извадя миксера. Определено е като посещение на фитнес.

Когато белтъците са готови ги добавете на части към другата част и с бавни двужения смесете всичко на ръка, не с миксер!

Приготвят се на тиган, добре загрят. Аз го бях пуснала на 9. Както може би Ви направи впечатление до тук в сместта няма мазнина. Грешката беше моя, че не четох внимателно, но не беше голяма загуба. Тигана напръсках със спрей олио и пържих така, колкото за вкус.

На снимката рикотените палачинки (изварени не звучи яко, нали?) са поднесени с мед и боровинки, но вариациите са безбройни. Много добре се връзват и с фъстъчено масло.

Кажете какво мислите след като ги пробвате!

Love,
Snejana

You May Also Like

4 коментара

  1. Изглеждат страхотно! Обещавам, ще се опитам да ги приготвя и аз! Хубав и успешен ден

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря, сподели как са станали, ако пробваш рецептата. :)

      Изтриване
  2. Не ми се получиха :( Нямаха обръщане, разпадаха се само като се опитам да ги повдигна. Явно ще се пробва пак, може би с повече брашно, лъжицата с връх ли я слагаш?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами по-скоро на око зависи колко са големи яйцата и докато се сгъсти.

      Изтриване