Review: Balea Почистващ балсам за лице Beauty Expert

 Здравейте!

Днес ще Ви разкажа повече за един viral продукт от dm, който всички чакахме с нетърпение. Става въпрос за почистващия маслен балсам от обновената Beauty Expert линия. В нея може да откриете популярни порудкти като серуми с хиалуронова киселина, витамин С и серуми с киселини. Балсамът е съвсем нов и го чаках с голямо нетърпение, тъй като на пазара няма голям избор от бюджетни продукти.


Опаковката е стандартна, 100 мл. което ще ви стигне поне за 3 месеца, като има защитно фолио.

Формулата е обогатена със сквалан, масла от ший и гроздови семки. Като в нея няма микропластмаси и водоразтворими, чисто синтетични полимери.


Консистенцията на твърдо масло се усеща тежко на кожата, сравнено с подобни продукти. Нанася се на суха кожа, втривате добре и след това изполаквате с вода. Употребата на втори почистващ продукт е задължителна. 

Маслото има за цел да разтвори грима и замърсяванията по кожата, премахва дори и слънцезащита. Измиването с друг продукт след това гел/пяна почиства кожата и остатъчците от маслото.

Справя се добре с премахването на грима. Не знам поради каква причина обаче се усеща много по-тежко сравнено с всички останали подобрни продукт, които съм ползвала. 

Състав:

GLYCINE SOJA OIL, PENTAERYTHRITYL DISTEARATE, LAURETH-4, CETEARYL ALCOHOL, GLYCERYL BEHENATE, HYDROGENATED CASTOR OIL, SQUALANE, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, VITIS VINIFERA SEED OIL, TOCOPHERYL ACETATE, PRUNUS ARMENIACA KERNEL OIL.

При проверка на състава видях, че LAURETH-4 има висок индекс на комедогенност и раздразнение на кожата. За съжаление при мен още след 2-3 употреба забелязах увеличение на затворените комедони и веднага преустанових употребата му. Все още не съм успяла да възстановя състоянито на кожата си от преди маслото. 

Въпреки моята реакция към него, то е много харесвано. И като единствената бюджетна алтернатива на пазара, не губите много да го пробвате.

Като заключение ще кажа, че не ми хареса. Нито тежкото усещане не ми допадна, нито това, че явно не ми понася добре на кожата, след като станах цялата в пъпки.

Balea Почистващ балсам за лице Beauty Expert - 100 мл. цена: 9.99 лв.


А на вас хареса ли ви?

Love,

Snejana

You May Also Like

0 коментара