Review: Brave New Hair Терапия Restore | Бонбонена терапия за коса

Здравейте!


Днес ще Ви разкажа повече за може би най-популярната терапия за коса в България – това е по-познатата като Бонбонена терапия за коса на Brave New Hair. Български бранд за продукти за коса, които съм ползвала още в гимназията, преди да направят марката Brave New Hair и да влязат в по-високия ценови клас. И тогава много харесвах ампулите им за коса, въпреки че едва ли съм имала нужда от специална терапия, при положение, че косата ми беше нетретирана. Но пък бяха евтини.

Така ли седят нещата към днешна дата? Не точно, косата ми вече се боядисва редовно (бели коси, какво да Ви кажа) и също така сравнително често я изправям (винаги с термозащита). Определено най-голяма нужда от някаква терапия имам след боядисване и това са основните моменти, в който използвах тъй наречената Бонбонена терапия на Brave New Hair.

Ще видите ли разлика, ако имате здрава и хубава коса?

По-скоро не. Първата ми проба на терапията беше веднага след като я взех, с голям ентусиазъм да видя уау ефект, но такъв нямаше. Нищо специално, балсам като балсам и някаква ампула. Като цяло от пробата ми на маските на Brave New Hair разликата в тях е само ароматът.

Но нека започнем с това какво включва терапията преди да Ви споделя крайното ми впечатление:

1x Ампули - дълбоко възстановяващ концентрат 6x10ml. 
1x Eмолиентна (липидна) маска за коса 
1x ПОДАРЪК - Четка за коса

Ампулите идват в кутия, като са стъклени и се отварят със счупване на горната част, като ампула витамин С от аптеката. Маската е в прозрачна опаковка с черна капачка, от пластмаса. Четката не съм я пробвала, тип tangle teezer е, но тък като имам такава просто я подарих. 

Какво представляват ампулите?

Информация от сайта на Brave New Hair:
„Серум за коса със силно концентрирано съдържание на активни вещества на базата на глюкоза. Създаден да прониква до дълбоките слоеве на косъма. Възстановява връзките във вътрешната кератинова структура на косата и да създава нови връзки там, където те липсват. Подсилва косата до 3 пъти още след първата употреба.“

“Brave Plex е малка молекула, чиято химичната структура и размери са специално проектирани да оптимизират взаимодействията между множеството междумолекулни връзки в кератиновия кортекс (вътрешния слой) на косъма, както и да изграждат нови връзки между и в рамките на неговата структурата (двоен механизъм на действие). Съставката възстановява здравината на косъма и укрепва до 3 пъти косата още след първата употреба.”

Състав на ампулите:
Aqua, Hydroxypropylgluconamide, Hydroxypropylammonium Gluconate, Polyquarternium-7, Diazolidinyl Urea>0.3%, Iodopropynyl Butylcarbamate.
Вода. Втората и третата съставка са с хидратиращо действие, четвъртата е акрилен мономер, който дава изглаждащ ефект, Diazolidinyl Urea>0.3% е консервант, както и Iodopropynyl Butylcarbamate. От този състав не знам кое се води Brave Plex.

Какво представлява маската за коса?

Отново информация от сайта:
„Емолиентна маска за коса с ниско pH. Създадена да подсилва действието на ампулите чрез свойството си да затваря кутикулата. Поради уникалния си мастнокиселинен състав, маслата, извлечени от семки на червени плодове, наваксват естествения защитен липиден слой на косата. Те подпомагат задържането на оптимално количество вода и възстановяват еластичността, мекотата и блясъка на косата.“

„Органични масла, извлечени от семки на червени плодове. Триглицеридните масла са с уникален мастнокиселинен състав и играят ролята на емолиенти за косата. Те подпомагат естествения липиден слой на косъма, оптимизират задържането на необходимата вода в косата и подобряват хидрофобността ѝ. По този начин допринасят за нейната еластичност, здравина, защита и блясък.“

Състав на маската:
Aqua, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Cetrimonium Chloride, Dipalmitoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Ceteareth-20, Behentrimonium Chloride, Parfum, Diazolidinyl Urea>0.3%, Iodopropynyl Butylcarbamate, Citric Acid, Rubus Idaeus Seed Oil, Vaccinium Macrocarpon Seed Oil, Ribes Nigrum Seed Oil, Ficus Carica Seed Oil, Prunus Domestica Seed Oil, CI 14720, Limonene.

Как се използва Бонбонената терапия?
Отново информация от сайта, отдолу ще напиша как я ползвам и аз.

ПРИ БОЯДИСВАНЕ ИЛИ ОБЕЗЦВЕТЯВАНЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ АМПУЛАТА ЗА ЗАЩИТА НА КОСАТА

„Пригответе сместта от боя или обезцветител и оксидантен крем. Добавете половин или цяла ампула в зависимост от дължината на косата и разбъркайте до образуване на хомогенна смес. Продължете с боядисването/обезцветяването както е описано в инструкциите за употреба на боята или обезцветителя. Продуктът не влияе на процеса на боядисване/обезцветяване. След изтичането на определеното от инструкцията на боята/обезцветителя време, изплакнете косата до пълното отмиване на боята/обезцветителя. 

Поставете половин или цяла ампула в зависимост от дължината на косата върху косата. След това, без да отмивате ампулата, нанесете подхранващото “сладко” за коса по целите дължини с помощта на четката за разресване в комплекта. Изчакайте 10 минути и изплакнете продукта.“

РЕЗУЛТАТ след боядисване:
Сигурно знаете за неприятното усещане, което оставя боята при измиване и как косата е една едновременно хлъзгава и суха, това се получава заради отварянето на косъма и поради някаква странна и необяснима за мен причина, много малко бои за коса на пазара се предлагат с неутрализиращ това действие шампоан. Обикновено това прави балсама в опаковката, но според мен трябва по-бързо да се погрижите за това състояние и за това аз нанасям първо продукта, който идва с боята, след това измивам косата с шампоан и след това обикновено нанасям маската, която използвам по-принцип или в случая терапията на Brave New Hair. Така косата е мека и се разресва лесно още под душа и няма това твърдо усещане, което се получава при дългогодишно боядиване. 

Конкетно за терапията – не смесвам ампулата с боята, честно казано не смея, въпреки че пише, че не би трябвало да промени качествата ѝ, има твърде много бои на пазара, че да са тествали с всяка една дали няма нещо да я прецакат, че да го заявяват така смело. Нанасям маската и ампулата в последствие по дължините на цялата коса, като започвам почти от скалпа. След това сресвам и оставям няколко минути преди да изплакна косата.

Като заключение ще кажа, че съм доволна от ефекта на продуктите при употреба след боядисване. Ако косата Ви е здрава, не я боядисвате, не я третирате химически (обезцветявате) то според мен няма нужда да давате пари за тези продукти. Дали ще взема комплекта отново? По-скоро не, не е кой знае какво. Върши работа, прави косата мека, но това се постига с доста продукти на пазара, които са по-прости за използване. Не ми допада и ароматът, доста е силен и изкуствен, някак евтино мирише.


Brave New Hair Терапия Restore | Бонбонена терапия за коса – цена: 49 лв.

Love, 
Snejana 

You May Also Like

0 коментара