Първи впечатления от козметиката на Orpheus и кутията на Kibrit

Здравейте!


От доста време не правя публикации в поредицата Първи впечатления, но поради големия интерес от кутията на Kibrit в колаборация с българския бранд Orpheus и това, че има доста какво да се каже, реших все пак да Ви споделя повече.

Чувала съм бранда Orpheus, но както при мен, така и при много от вас, винаги има една на ум, когато става въпрос за супер скъп български бранд. Това идва според мен от там, че трудно да се доверим на обратната връзка в България за скъпите продукти, защото е лесно да си купиш положително ревю. 

Така без да съм чела предварително и леко изненадана от високата цена на кутията на Kibrit, все пак реших да поръчам.

Кой седи зад бранда?
Първата тема, която ме интересуваше е за това, кой седи зад Orpheus. Всъщност това е един от големите български холдинг компании, а именно Фикосота. Може би Ви е познат, може би го чувате за първи път, но част от него са компании като – Теси, Savex, Semana, Teo, Milde, Emeka, Pufies, Maretti, Kubeti и още няколко, сред които е и Orpheus. 

Създателката му е Сара Кюркчиева, по дублирането на фамилиите може да кажем, че е в роднински връзки, с братя Кюркчиеви, които седят зад Фикосота Холдинг. Но не съм се ровила, чак толкова подробно. Допълнителна информация за семейството може лесно да намерите в google.

Къде се произвежда?
От Orpheus използват специална технология за извличане на полезните вещества от Орфеевото цвете и след неуспехи в производството в Европа, в крайна сметка се използва високотехнологична корейска лаборатория в Ню Йорк.
Ето какво казва Сара по този въпрос в интервю за Forbs: “„Комплексът ни е извлечен от рядкото цвете с напълно чисти методи, при които се стимулира по естествен начин производството на полезни вещества от растението. Тук няма никаква химия – говорим за методи като стимулиране със светлина, различни температури, движение и други. Именно това позволява възпроизвеждането при контролирани, стерилни, чисти лабораторни условия и без да се вреди на околната среда или популацията на рядкото цвете  чрез чиста биотехнология размножаване на клетъчно ниво в лаборатория.“”

Друго интересно, което прочетох за опаковките е, че са направени чрез обезвъздушаваща технология. Не е нещо уау, но според мен е сред най-добрите варианти за опаковка на продукти с активни съставки, ако искате да сте сигурни, че те се запазват с времето.

Какво е това Орфеево цвете?
Същестуват няколко вида растения известни като възкръсващи, заради това, че дълго време могат да издържат без вода. С това е известно и Родопския силивряк или по-известен като Орфеево цвете. В България се среща на доста места, но въпреки това е в червената книга на защитените видове. Според различни проучвания може да оцелее 3 години в хербарий. Наистина много впечатляващо. Смята се, че е вид на 25 милиона години. Нарича се Орфеево, защото според легенда е родено от сълзите на Орфей за любимата му Евридика. 

Какво очаквам като действие?
Тъй като няма много информация онлайн, ето какво бихте могли да очаквате като действие от продуктите „Нашите продукти подобряват еластичността на кожата, намаляват дълбочината на бръчките, изравняват тена, като стимулират производството на колаген по иновативен начин и активират възстановяването на ДНК, оставяйки кожата видимо по-сияйна и свежа“, отново информацията е от интервюто на Сара пред Forbs.

Общо взето очакваме продукти с анти-ейдж действие.

Какво е включено в кутията?

Resurrection Serum Slip Cleanser, 100мл. Цена: 96 лв.
Нов продукт за бранда, биоактивен почистващ продукт с аминокиселини. Би трябвало да има текстура на серум, който се разпенва до микро пяна. Ще го пробвам и ще Ви държа в течение.

Resurrection Flora Balancing Rose Toner, 50мл. Цена: 84 лв.
Този тонер не изпъква особено с интересен състав, за сметка на високата цена. В инстаграм някой ми писа за него и го нарече „много луксозна розова вода“, има екстракт от орфеево цвете, но дали върши нещо повече от хидратиращ тоник ще мога да Ви кажа след като го пробвам по-дълго.

Resurrection Bio-Shield Cream, 50мл Цена: 240 лв.
Би трябвало да възстановява кожната бариера, да има ефект срещу синята светлина и да възстановява еластичността на кожата. Дано да е и достатъчно хидратиращ. Наистина би ми било интересно да пробвам и серума и обмислям в името на блога дали да не поръчам и него. В момента не откривам да се продават другаде освен в официалния сайт на марката.

Ароматна свещ BLOOMING GARDEN, I/TEMS x ORPHEUS, 200гр. Цена: 40 лв.
Не е моят аромат, аз също като повечето коментиращи за съдържанието на кутията на Kibrit бих искала 4 продукта, а не свещ. Поне опаковка на серума в делукс размер или една мостра.

Иначе свещите на I/TEMS са на по-ниска цена, от тази лимитирана Orpheus версия. Ароматът не ми допада, защото просто не харесвам флорални свещи. Според мен би се харесал на повечето хора. Не ги намирам в продажба, но съм виждала да пращат подобни свещи на инфлуенсъри в инстаграм като подарък.

Като заключение ще кажа, че от прочетеното, брандът ми стана по-интересен, от колкото беше, когато поръчах кутията. Знаете, че обичам сама да пробвам спорни продукти, а не да се доверявам на реклами от типа „нищо не разбирам от козметика и не бих го купила, защото е 200 лв. , но е много хубаво. Купете си го!“ През последните години използвам изцяло бяла козметика от същия ценови клас и ще мога да направя сравнение с други популярни анти-ейдж продукти от доказани на пазара брандове. Скептицизмът ми не идва от това, че продуктите са български, а от лошия избор на рекламни лица и трудното откриване на реално мнение от клиенти в България.
След като приключа с продуктите ще направя общо ревю и на 3те, в които ще Ви споделя повече за състава и ефекта от тях.

КИБРИТ X ORPHEUS- 1 кутия с 4 продукта – 199 лв.

Love,
Snejana


You May Also Like

0 коментара