Review: Olival | Серум с витамин А - ретинол

 Здравейте!

Днес ще си говорим за ретинол и по-конкретно за серума на Olival.

Темата за употребата на продукти с ретинол е доста спорна. Отново покрай социланите мрежи и съвети от хора без нужната квалификация, употребата на ретинол *една от най-силните анти-ейдж съставки в козметиката, стана част от рутината дори на 20 годишните. 


Аз вярвам, че всеки е достатъчно разумен и има глава на раменете си, за да мисли сам. Да прави проучванията си сам и да не се води сляпо от написаното онлайн, само защото някой звучи много компетентно и раздава съвети на килограм.
Често получавам запитвания за „изготви ми рутина, кажи ми какво да ползвам“, хората изобщо не правят разлика и за тях общо взето това да си „раздавач на съвети“ и блогър е със знака равенство между тях. Но аз винаги отказвам.

 Всъщност има голяма разлика. Блогърите винаги са споделяли личния си опит и личното си мнение, без да го натрапват и без да ти дават съвет какво е най-добро за теб, защото няма как да знаеш. Дори да си пробвам цялата козметика на света. За това аз не давам съвети. Единственият съвет всъщност, които давам е да се обърнат към специалист и това не е някой в инстаграм. 

Мисля, че нещо, което много отблъсква потребителите в дерматолозите и медицинските козметици е, че те винаги работят с някоя марка и искат да ти пробутат от техните продукти. Това е и основната ми причина, поради която дълги години избягвах да ходя по тези места. Особено сега като съм във фармацевтичния бизнес, това как се работи с лекари някак ме шокира и на ваше място трудно бих се решила да отида ли на дерматолог ако имам проблем, когато той ще ми изпише каквото са му платили.

Но всъщност много се отклоних от темата и постът ще стане много дълъг. Последното, което казвам е, че не приемайте всичко като чиста монета и си правете прочуванията сами, дори когато посещавате специалист, винаги искайте алтернативни. 


Днес продължавам темата Olival с последното за сега ревю на харватския бранд. Останалите може да откриете тук. 

Нощният серум с ретинол на Olival идва в опаковка с помпа, която го предпазва от навлизането на кислород. Има интересен оранжев цвят, които се дължи на активните съставки ретиналдехид и астаксантин. Не цапа възглавницата, но го почистете на следващата сутрин. И не си лягайте преди да попие. 
Формулата е лека и водниста, като попива бързо. Не съм имала раздразнение след нанасяне. 

Активните съставки ретинал 0.1% (ретиналдехид (RA) - форма на витамин А), астаксантин и комплекс от серамиди и алое вера действат благоприятно както на несъвършенствата по кожата, така и върху фините линии.


Резултатите са видими още на следващия ден – дори след 1 нанасяне кожата изглежда по-свежа, тена по-равен. За да видите резултат върху фините линии, то е необходимо повече време. 

Когато използвам активни съставки не ги комбинирам. Например след нощния серум обикновено или използвам подхранващ крем без някакви конкретни активни съставки или не използвам нищо. Преди него може да използвате серум с хиалуронова киселина, но винаги оставяйте някакво време между продуктите.

Състав:

Aqua (вода), Aloe Barbadensis Leaf Juice (сок от листа на алое), Glycerin (глицерин), Allantoin (алантонин), Bisabolol (бизаболол), комплекс серамиди: Ceramide NP, Ceramide NS, Ceramide EOS, Ceramide EOP, Ceramide AP, Retinaldehyde (ретиналдехид), Phospholipids (фосфолипиди), Astaxanthin (астаксантин), Behenic Acid (Бехенова киселина), Cholesterol (холестерол), Ceteareth-25, Cetyl Alcohol (цетилов алкохол), Caprooyl Phytosphingosine, Caprooyl Sphingosine, Squalane (сквалан), Caprylic/Capric Triglyceride (Капроил/Каприк триглицериди), Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Starch Octenylsuccinate, Cyclodextrin, Tocopheryl Acetate, Phenoxyethanol, Ethylhylexglycerin, Sodium Hydroxide (Натриев хидроксид), Ascorbic Acid, Potassium Sorbate (Калиев сорбат), Sodium Benzoate (натриев бензоат), Citric Acid (Лимонена киселина), Silica (силика).


Като заключение ще кажа, че това е страхотен серум. Видим резултат, приятна формула, добро съдържание. Сравнително достъпна цена. Може да се намери в zoya.bg Винаги използвайте слънцезащита, когато използвате продукти с ретинол, за да няма обратен ефект и да ви се появят пигментни петна. Не използвайте продукти с ретинол, ако пиете лекарства, които правят кожата фоточувствителна. Ако не се мажете старателно със слънцезащита през целия ден през лятото, то също не ползвайте такива продукти през летния сезон. Както почнах в началото – това е силна съставка и трябва да се подхожда отговорно към употребата ѝ, за да нямате проблеми след време.


Нощен серум с ретинол Olival 40 мл, цена 41 лв.

Love,

Snejana

You May Also Like

0 коментара