Review: Olival | Серум с 4 вида хиалуронова киселина

 Здравейте!

Преди време бях започнала поредица за Olival, но всъщност от нея останаха ненаписани трите най-интересни ревюта. А именно това за хиалуроновата киселина на марката, която определям като една от най-добрите, които съм пробвала. Ще видите още и ревю на серума с Витамин С, както и на този с ретинол.

Днес фокусът ни е изцяло към хидратиращия серум за лицето 4H с 4 вида хиалуронова киселина в синергия с полиглутаминова киселина, ектоин и провитамин В5.


Идва в стъклена опаковка с пипета, като няма конкретен аромат.

Марката е хърватска, има няколко различни серии и серумите са от „професионалната“. В нея са включени много интересни варианти на серуми за лице, както на ензимни пилинги. За съжаление не всички се предлагат в България.

Ефект:
След нанасяне на серума кожата е свежа и хидратирана. Препоръчвам Ви винаги да запечатвате тази влага с крем за лице, който с по-гъстата си и плътна формула ще запази за по-дълго действието на хиалуроновия серум.

Според мен е подходящ за всеки тип кожа. Формулата не е мазна, не лепне, попива моментално, а подобен хидратиращ продукт е подходящ за всяка възраст и тип кожа.

Формулата му е прозрачна, лека и лесна за нанасяне. Богата е на активни съставки и на цели 4 различни вида хиалуронова киселина.

 Защо това е необходимо? 
Всяка от тях има различна молекулярна маса и благодарение на това разнообразие кожата получава хидратация на различни нива на епидермиса (дори дермата).

 Полиглутаминовата киселина предотвратява изсушаването, докато ектоинът успокоява кожата и подпомага естествената устойчивост на външни фактори – основно UVA лъчения. Провитамин В5 (пантенол) осигурява мекота и еластичност. Има още и сок от алое вера.


Състав:
Aqua (вода), Sodium Hyaluronate Crosspolymer (Кроссполимер на натриев хиалуронат), Sodium Hyaluronate (натриев хиалуронат), Sodium Acetylated hyalimmerate, Hydrolyzed Sodium Hyaluronate (Хидролизиран натриев хиалуронат), Pentylene Glycol, Panthenol (витамин Е), Ectoin (ектоин), Aloe Barbadensis Leaf Juice (сок от листа на алое), Citric Acid (лимонена киселина), Potassium Sorbate (Калиев сорбат), Sodium Benzoate (натриев бензоат), Sodium Polyglutamate (натриев полиглутамат), Phenoxyethanol (Феноксиетанол), Ethylhexylglycerin.
#alcohol-free #fragrance & essentialoil-free


Като заключение ще кажа, че това е едни от най-хубавите серуми с хиалуронова киселина, които съм пробвала през годините. Определено заслужава да му обърнете внимание. 

Olival Серум с 4 вида хиалуронова киселина 30 мл. Цена: 28. 15 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара