Review: Olival | Vitamin Serum с витамин С

Здравейте!

Продължавам с продуктите на Olival и днес ще си говорим за серум с Витамин С.
Подобни продукти станаха изключително популярни през последните 2-3 години, благодарение на социалните мрежи и това, че знайни и незнайни потребители дават препоръки за какви съставки да се използват.
Започвам с това, защото не всяка съставка е подходяща за всяка кожа и когато говорим за активни съставки като киселини, то трябва да знаете, че винаги има риск от възникването на проблеми, не от тяхното разрешаване.


Макар че през годините активно ползвах Витамин С без проблем, то миналата година кожата ми стана много чувствителна към тази съставка. Толкова чувствителна, че без значение какъв е продуктът, то има ли Витамин С аз получавах алергичен обрив от него по лицето.

Така се случи и с Olival, като в случая за мен не е виновен самия продукт. Такива алергични реакции могат да се случат по всяко време и към всяка съставка и обикновено не са свързани с продукта, а именно с нещо в неговия състав. 
Но нека Ви разкажа и впечатленията ми от серума все пак.


Витаминният серум за лице съдържа 10% витамин С във формата на натриев аскорбил фосфат (SAP), който се понася добре от почти всеки тип кожа и осигурява дълготрайно действие на серума. Действа за намаляване видността на хипер пигментация, освежава тена и придава на кожата младежки сияен вид. Обогатен с хиалуронова киселина, която овлажнява кожата в дълбочина и MSM, който действа като антиоксидант и стимулира производството на колаген.

• Намалява окислителния стрес за кожата.
• За младежки вид на кожата.
• Действа за стегната кожа и стимулира произвоството на колаген.
• Намалява видността при хипер пигментация.

Съставът е кратък и ясен, доста съм впечатлена от състава на всички продукти на Olival. В него има и сок от алое вера, който често създава проблеми с алергични реакции. 
Формулата е лека, попива бързо, не е мазна и е подходяща за употреба дори сутрин. Винаги използвайте SPF, когато нанасяте витамин С. 


 Състав:

Aqua, Sodium Ascorbyl Phosphate, Aloe Barbadensis Leaf Juice (сок от алое вера), Dimethyl Sulfone, Citric Acid, Phenoxyethanol, Sodium Hyaluronate, Ethylhexylglycerin, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate

Като заключение ще кажа, че като формула и състав, серумът на Olival много ми допада. Не го обвинявам за проблемите с кожата, защото те се появиха още преди да го почна, а щом спирах да ползвам подобни продукти нещата се подобряваха. Така че съм сигурна, че е било свързано с непоносимост към конкретна съставка. Това може да се получи дори не само от продукт, но примерно да е комбинация от лекарства, които приемате или някакви хормонални проблеми и да е временно състояние.

Olival Витаминен серум за лице с Vitamin C – 30 мл. Цена: 32 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара