Review: ALPHA-H | Liquid Gold тоник с гликолова киселина*

 Здравейте!

Днес ще Ви разкажа отново за тоник с киселини. Май това е най-често използваната форма на киселини от мен. В блога може да намерите други ревюта, като на тоника на Pixi или Olival. За него бях писала в началото на тази година.

Alpha-H Liquid Gold with 5% Glycolic Acid e тоник с гликолова киселина и pH 2,8 - 3,0. Формулата е течна, опаковката е симпатична, но лесно се цапа.


Преди време бях писала за друг продукт на марката – балансиращият почистващ крем, неговото ревю може да видите тук 

Един от основните плюсове на Alpha-H е това, че техните продукти имат много изчистен състав. 

Клинично изпитване на течно злато с 5% гликолова киселина:
93% подобрение на еластичността на кожата 
88% от хората са забелязали подобрение на тена и блясъка на кожата 
88% от хората са забелязали подобрение на текстурата на кожата
96% от хората смятат, че поносимостта на течно злато е „добра към отлична“  

*Резултати от независимо клинично изпитване
8-седмично проучване с 28 участници


Как се използва?
Аз го използвам 3-4 пъти през седмицата, като не комбинирам с други активни съставки.

Нанасям след почистване, върху тампонче по цялото лице, без околоочната зона.
Описано е, че е нормално да имате лек дискомфорт след нанасяне, но аз нищо не усещам, честно казано. На фона на масово използване на супер силни киселини, 5% и то гликолова киселина си е направо нищо.

Активни съставки:
5% гликолова киселина 
Подпомага ускоряването на процеса на обновяване на кожата, като разтваря връзките, които държат мъртвите кожни клетки заедно, повишавайки блясъка и избистряйки тена на кожата.

Копринени протеини 
Свързващ с влагата протеин, който помага за предотвратяване на трансепидермалната загуба на вода, като предпазва кожата от негативните ефекти на околната среда като дехидратация. 

Екстракт от корен на женско биле 
С успокояващи, антивъзпалителни и антиоксидантни свойства, екстрактът от женско биле може да помогне за регулиране на производството на меланин, за да помогне за намаляване на пигментацията.

Глицерин 
Мощен овлажнител, който работи за изтегляне и свързване на влагата от въздуха в повърхностните нива на кожата, като помага за поддържане на баланса на влагата. 
Формулата е без Парабени, сулфати SLS и SLES, фталати, минерални масла, формалдехид, агенти, освобождаващи формалдехид, каменовъглен катран, хидрохинон, триклозан и триклокарбан.

Какви са резултатите от използването му?
При мен няма дискомфорт от употребата на тоника, бих казала, че е слаб и подходящ за начинаещи. При подобни продукти най-голяма разлика би имало, ако не сте ползвали пилинг продукти до сега. Ако обаче използвате редовно, то няма да имате уау разлика. Вписва се в рутината ми, не дразни кожата. Харесва ми като цяло. 

Предимството на употребата на тоник с киселини е, че с времето освен, че тенът ще е по-бистър, ще имате по-малко черни точки и по-стегнати пори. Ако това в момента Ви е проблем, то пробвайте тоник с киселини. Задължително ползвайте и SPF 50 всеки ден.


Състав:

Aqua (вода), алкохол денат, гликолова киселина, глицерин, хидролизирана коприна, калиев хидроксид, феноксиетанол, каприлил гликол, екстракт от корен на глицириза глабра (женско биле).

Aqua, Alcohol Denat, Glycolic Acid (5%), Glycerin, Hydrolyzed Silk, Potassium Hydroxide, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Glycyrrhiza Glabra Extract.


Като заключение ще кажа, че тоникът не е лош, ще Ви хареса, ако сте с чувствителна кожа или начинаещи в използването на подобни продукти. Голям плюс за мен е изчистеният състав. Дали е най-доброто на пазара? Едва ли, все пак е пълно с гликолови тоници, а гликоловата киселина работи еднакво при всеки един от тях. Трябва да имате предвид, че концентрация от 5% се води слаба, за това е ексфолиращ тоник, а не пилинг продукт. За да е второто, то концентрацията на киселината трябва да е минимум 15%. 

Alpha-H Liquid Gold with 5% Glycolic Acid | тоник за лице с киселини 100 мл. Цена: около 80 лв. (може да се намери само в Sephora)

Love,

Snejana


*Изпратен от PR. Публикацията не е спонсорирана.




You May Also Like

0 коментара