Review: Uriage Bariederm Cica Daily Мултифункционален гел-крем с пребиотик*

Случвало ли Ви се е от използване на козметика или дори от алергия към хранителен продукт, да получите серия от обриви по лицето? От всяко докосване да Ви излиза нова пъпка – знаете ли, че кожата има защита, която много често бива нарушена. Както от външни фактори, така и от вътрешни.



Това е кожният микробиом. И така както пробиотиците работят за здравето на чревния микробиом, така и през последните 5 години беше открито, че здравият микробиом на кожата помага за това тя да е с по-малко несъвършенства.
На това е посветена и новата серия на Uriage Bariederm Cica – съдържа пребиотик  Inulin, има уникално балансиращо действие върху кожната и микробната бариера. Обогатен с възстановяваща Centella Asiatica, хиалуронова киселина (високо и ниско молекулно тегло) и витамин B5, както и термална вода Uriage. 
В предишния пост ви разказах за серума от серията - тук. 
Сега ще си говорим за гел-крема.

Какво обещават от Uriage?
Мултифункционална грижа за всеки тип раздразнена кожа
При загуба на блясък, дискомфорт, признаци на умора, фини линии, малки несъвършенства, леки зачервявания, при употреба на защитни маски.
Ежедневна хидратираща грижа за успокояване, защита и възстановяване баланса на кожата.

Как действа?
БАЛАНСИРА
ИНОВАЦИЯ С ПРЕБИОТИК: 10,5% ТЕРМАЛЕН БИОТИЧЕН КОМПЛЕКС
Ексклузивната комбинация на Термална вода Uriage и пребиотик Inulin, има уникално балансиращо действие върху микробиомната бариерна защита на кожата.
ХИДРАТИРА, УСПОКОЯВА И ПОДСИЛВА КОЖНАТА БАРИЕРА
Обогатен с възстановяваща Centella Asiatica, хиалуронова киселина (високо и ниско молекулно тегло) и витамин B5, този гел-крем незабавно успокоява и хидратира кожата, подпомага възстановяването и възвръща блясъка и сияйносттА.
ЗАЩИТАВА
С прочистваща ефикасност, благодарение на съдържанието на мед и цинк, гел-кремът възвръща оптималния комфорт на кожата.


Как се използва?
Аз го използвам и сутрин, и вечер. Но не всяка вечер. Харесва ми това, че е лек, но хидратиращ. Не е мазен. Използвам след него SPF крем и не ми става тежко на лицето. Чудесно допълнение е към серума от серията. Двата продукта заедно са леки и хидратиращи без да са мазни.
Кремът е подходящ както за по-суха кожа, така и за мазна. Няма да дойде тежък и ще балансира отделянето на себум.

Активни съставки:
96% съставки с натурален произход
Тубичка с апликатор за лесно нанасяне
10,5% ТЕРМАЛЕН БИОТИЧЕН КОМПЛЕКС. Термална вода Uriage, Inulin (пребиотик), Centella Asiatica, Хиалуронова киселина (високо и ниско молекулно тегло), Витамин B5, Мед и цинк. 
Без аромат. Висока толерантност. Лека гел-крем текстура. Дерматологично тестван.

Състав:
AQUA (WATER, EAU) - DICAPRYLYL ETHER - GLYCERIN - DIGLYCERIN - SQUALANE - 1,2-HEXANEDIOL - INULIN – SODIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE - ACRYLATES/ C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER - PANTHENOL - XANTHAN GUM - SODIUM HYALURONATE - SODIUM HYDROXIDE - COPPER GLUCONATE - CENTELLA ASIATICA LEAF EXTRACT - ZINC GLUCONATE - CITRIC ACID  TOCOPHEROL.

Като заключение ще кажа, че кремът много ми допада. Използвах го до край, което не се случва на всеки отворен крем у нас. Лека и немазна формула, която попива бързо и е добра основа за грим. Подходяща за всеки тип кожа, дори и за мазна.

Uriage Bariederm Cica Daily Мултифункционален гел-крем с пребиотик 40 мл. Цена: около 30 лв.

Love,
Snejana

*PR sample. Публикацията не е спонсорирана.

You May Also Like

0 коментара