Review: Palmer's Cocoa Butter Formula | Intensive Relief

Здравейте!

Palmer's никога не е предизвиквал интерес в мен преди съвсем случайно да попадна на два интересни продукта от  Cocoa Butter Formula Intensive Relief серията. Дори не знам защо толкова време отлагам това ревю на тези толкова добри продукти.

Palmer's е американски бранд, като в Бълагрия може да го намерите в Лили и Ремедиум. Конкретно тази серия съм в виждала само в магазините за вносна козметика.


Започвам с революционния за мен крем за лице Intensive Relief. Когато го пробвах за първи път, кожата ми беше доста проблемна още преди 4-5 години и използвах предимно козметика, която я изсушаваше още повече. Когато за първи път пробвах крема Intensive Relief кожата ми се почивства много добре и продължих да го позлвам. Дори сестра ми много го харесва и двете общо сигурно сме ползвали към 10 опаковки.

Формулата е кремообразна, но лека. Попива мигновено и е добра основа за грим. Според мен е подходяща за както за суха кожа, така и за дехидратирана и мазна кожа. След нанасяне изпитах моментална свежест, а кожата след това е супер мека.

Формулиран е да подхранва сухата и чувствителна кожа в дълбочина.


Има витамин Е и кокосово масло, като няма парабени, phthalates, оцветители и добавени аромати. Има още алое вера и лайка. Хипоалергенен е.

За това има малко странен аромат, доста специфичен, но не и неприятен.


За съжаление не успях да открия съства написан в някой сайт, но ако цъкнете на снимката може да го видите от по-близо.


Вторият интересен продукт е почистващият измиващ гел-крем. Формулата е като на богат гел, с мека формула, който не изсушава кожата и я оставя мека и чиста. Добре се комбинира с четка за лице. Изпозлвах го като втора стъпка в почистването, след като съм премахнала грима с друг продукт. Не дразни очите.

Кожата след това е мека и не се чувства опъване. Както останалите продукти от серията е подходящ за лице и тяло. Аз също като вас бях скептична към комбинираните продукти.

Няма добавен аромат и отново, както и крема за лице, мирише специфично.


Отново не намерих информация и за това може да приближите снимката, за да видите състава по-добре.


Олиото за тяло не ме впечатли. Като цяло не е нищо специално, ставаше за почистване на грим. Като не съм имала проблеми с кожата от него. Подходящ е и за лице и тяло, както повечето продукти на Palmer's, които са и хипоалергенни. Има силикон в състава, но не се усеща върху кожата.

Активни съставки:

Какаово масло: богат естествен овлажнител, който оставя кожата мека и копринена, превръщайки дори най-грубите и сухи участъци в мазна мека кожа.

Витамин Е: мощен антиоксидант, който спомага за подобряване на появата на белези, стрии и несъвършенства по кожата, придава по-равномерен и тонизиран вид.

За тялото- придава кадифено усещане и прави кожата мека. Няма конкретен аромат и като цяло за тяло предпочитам продукти с аромат.


Като заключение ще кажа, че продуктите на  Palmer's много ми допадат. Винаги, когато намеря кремът го купувам. Ако и Вие го намерите някъде със сигурност трябва да го пробвате. Забравих да добавя, че цената беше под 10 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

2 коментара

  1. Эдравейте Снежана, къде сте успявали да намерите досега крема от таэи серия? Благодаря.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, за съжаление не, а и не съм търсила там, където ги открих преди. Предполагам, че може би има в някой от магазините за вносна козметика.

      Изтриване