Паста с тиквичка и сьомга

 Здравейте,

днес ще Ви разкажа за любима, супер лесна рецепта за паста, която си приготвям много често. За първи път я ядох на морето и много ми допадна комбинацията. Макар и със сметана не е тежка и е много вкусна.


Необходими съставки:
- 1 пакет прясна паста
- 1 опаковка сьомга
- 1 тиквичка
- сметана
- сол
- черен пипер
- пармезан/ кашкавал

Харесвам тази рецепта, защото съдържа малко съставки, става супер бързо, а винаги е много вкусна и ако я правите за гости те ще останат супер впечатлени, а реално е нещо семпло. 

Преди да имам белачка, която прави жулиени режех тиквичката на ръка, не ставаше толкова фина, но отново беше вкусно, дори май ми допада повече да са нарязани по-наедро. Такава белачка може да намерите в google, има я също и в големите магазини. Не е скъпа, а върши супер работа, става и за моркови или каквото искате да нарежете на фини парченца.

Начин на приготвяне:

Рецептата е бърза, защото докато пастата се вари - ако е прясна и трябват 2-3 мин. ако не е около 8, вие сотирате тиквичката на тиган с малко масло или олио. Не трябва да е супер омекнала, защото ще почне да се разпада, а и никой не обича преварени зеленчуци. 

След като пастата е готова, я добавяте към тиквичката и заливате със сметаната. Количеството е на око и зависи колко сос искате да има пастата Ви. Аз лично предпочитам да не плува в сос. Добавяте сол и черен пипер, както и пармезан. Ако ползвате кашкавал го сложете при сервирането.

На вече готовата паста накъсвате сьомгата, разбърквате и е готова за сервиране. Отнема около 15 мин. за цялата рецепта, дори и да ползвате паста от твърда пшеница.

Споделете ми снимки, ако пробвате рецептата.

Love,
Snejana


You May Also Like

0 коментара