Review: Uriage Glow Up Water Essence*

Здравейте!

В европейската грижа за кожата през последните години се случиха много промени вдъхновени от азиатската култура. Там както сигурно знаете грижата за кожата е издигната в култ и обикновено рутината е около 10 стъпки, сравннео с 4-5 при европейската. Лично моята е различна всеки ден и големият брой продукти, които имам се комбинират според конкретните и нужди за деня. Според едни специалисти това в правилен подход, според други не е - най-важното според мен във времена, в които ви заливат с информация кое как се прави е да слушате себе си. Знаете ли колко стъпки е вашата грижа?

Една съществено важна стъпка в азиатската рутина е нанасяне на есенция след тоника и преди серума. В Бълагрия вече може да намерите и европейски бранд, който предлага такъв продукт - това е новата есенция Glow up Water от Uriage. 

Това не е серум, не е и тоник. Но чудесно се вписва във всяка грижа без значение от типа кожа. Благодарение на съставките си - хиалуронова киселина, пребиотик и термална вода Uriage - Glow up Water хидратира кожата и се грижи за възстановяване на кожната бариера. 

Мисял, че през 2020 за първи път по сериозно започна да се набляга за грижата за микробиома и за това, че ако кожната бавиера е слаба то кожата е по-податлива както на появата на повече проблеми, така и по-бързо остаряване. 

Glow up Water замества серума в серията им Water Serum, който аз наистина много харесвах. Ревю за него може да откриете тук. Glow up Water може да се изпозлва и самостоятелно, но според мен най-добре да го изпозлвате преди крема за лице. Дори и да сте с мазна кожа, той няма да повлияе на омазняването по негативен начин. Дори напротив - хидратираната кожа произвежда по-малко себум. През лятото е имало дни, в които изпозлвах есенцията самостоятелно, преди да нанеса SPF крем. 

Има лек аромат и дава моментално хидратиращо усещане на кожата. Все едно изплаквате лицето с вода. 

Според мен ако сте с много суха кожа го изпзолвайте като добавка преди серума за лице, последван от крем. А ако сте с мазна кожа го изпозлвайте преди кремът, които изпзолвате обикновено и сте доволни от него. Има чудесни на пазара без масла, който хидратират мазната кожа и помагат за контролиране на себума.


Как се използва:
1ва стъпка: Нанесете няколко капки от продукта върху дланите.
2ра стъпка: Разнесете количеството равномерно между двете ръце.
3та стъпка: Нанесете върху лицето в посока от центъра към скулите.
4та стъпка: Завършете с поставянето на крем.

Активни съставки:
  • Екстракт от албиция-  детоксикира клетките, изравнява тена и подсилва естествения блясък на кожата.
  • Хиалуронова киселина (с високо молекулно тегло) – за незабавен хидратиращ ефект. Кожата e обгърната в младост, блясък и неподправена свежест. 
  • Термална вода – с натурално хидратиращо действие, термалната вода е естествено обогатена с калций [Ca] и магнезий [mg], за подсилване на кожната бариера.
  • Пребиотик [Inulin] – с определяща роля в балансирането на кожната флора.
Състав:
AQUA (WATER, EAU) ● DIGLYCERIN ● 1,2-HEXANEDIOL ● ALBIZIA JULIBRISSIN BARK EXTRACT ● GLYCERIN ● XYLITYLGLUCOSIDE ● ANHYDROXYLITOL ● INULIN ● PEG-80 GLYCERYL COCOATE ● XYLITOL ● SODIUM HYALURONATE ● CALCIUM GLUCONATE ● GLUCOSE ● PARFUM (FRAGRANCE) ● XANTHAN GUM ● POLYQUATERNIUM-51 ● MAGNESIUM GLUCONATE ● SODIUM BENZOATE ● CITRIC ACID

Като заключение ще кажа, че много ми допада, чудесно допъление е към всяка рутина, според мен ще се впише в грижата за кожата Ви, дори и да сте с мазна кожа. Лек и хидратиращ е като дори имаше дни в началото на лятото, в които го използвах самостоятелно без крем след това. Определено препоръчвам, като цяло серията ми е любима.

Uriage Glow Up Water Essence- 100 мл. цена: около 30 лв.

Love,
Snejana

*Продуктът е изпратен от PR. Публиакцията не е спонсорирана. 

You May Also Like

0 коментара