Review: Avene DermAbsolu Youth Eye Cream*

Здравейте!

Когато става въпрос за зоната около очите и подходящите продукти е важно не само да съобразим нуждите ни, но и личното усещане на продуктите. Едни харесват леки кремове, други по-плътни и гъсти. Ако сте от втория тип, то това ревю е за вас.

Знаете, че не се впечатлявам лесно от околоочни кремове, просто защото имам тотален фаворит в тази категория (линк към него) но определено Avene успяха да ме впечатлят с DermAbsolu Youth Eye Cream. 


Повече за DermAbsolu Youth Eye Cream:

Уникална комбинация от патентовани активни съставки*, които видимо таргетират отпускането на кожата, загубата на плътност и липсата на комфорт:

1. УПЛЪТНЯВАНЕ
Ванилови Полифеноли - подсилват синтеза на Хиалуронова киселина, помагат в борбата срещу отпускането на кожата и възвръщат нейната плътност.

2. РЕСКУЛПТУРИРАНЕ КОНТУРИТЕ НА ЛИЦЕТО
SytenolTM за клетъчно преструктуриране, подсилва клетките и спомага за запазване обемите на лицето.

3. ПОДХРАНВАНЕ
Гликолеол, прекурсор на есенциални липиди в кожата. Възстановява еластичността и комфорта, благодарение на мигновеното и дълготрайно подхранване, като подсилва естествения синтез на липиди в кожата.

4. ТОНИЗИРАНЕ
Благодарение на тонизиращите си свойства, декстран сулфатът стимулира микроциркулацията и редуцира подпухналостта и тъмните кръгове под очите.

5. УСПОКОЯВАНЕ
Незабавно успокоява кожата, благодарение на натуралното успокояващо и антииритативно действие на Термална вода Avène.
*Заявен патент

Клинично доказана ефективност върху:
ПОДПУХНАЛОСТ: -13.6%*
ТЪМНИ КРЪГОВЕ: -31%**

УДОВЛЕТВОРЕНИ ЖЕНИ:
ОЗАРЯВА зоната около очите 92%***
ИЗГЛАЖДА околоочния контур 92%***
ОБГРЪЩА кожата 95%***
ПОДХРАНВА кожата интензивно 93%***

Какво мисля аз за DermAbsolu Youth Eye Cream?
- формулата е много плътна и гъста, първоначално дори се усеща тежка. Разнася се като богат балсам, а не като типичен лек крем за зоната под очите. Формулиран е да е с висока толерантност, така че не би трябвало да имате проблем, ако сте с чувствителна кожа.

Има видимо действие върху намаляването на подпухналостта и тъмните кръгове, при мен действа почти моментално. Зоната веднага след нанасяне изглежда по-озарена, фините линии изчезват, а през деня кожата се усеща подхранена. 

Докато го използвах очите ми изглеждаха по-будни. Действието е с натрупване и дори и да не го ползвате всеки ден, ефектът от него не изчезва веднага.

Опаковката:
- по-специалното е, че има метален апликатор. Аз лично не съм фен на подобен тип опаковки, но определено помага за разнасянето на доста гъстата текстура на крема. 

За съжаление не успях да изхабя опаковката до края, защото след отваряне кремът доста бързо се развали, може би за около 3 месеца. Предполагам, че проблемът е, че беше седял доста време в шкафа, не че по-принцип се променя толкова бързо. Определено бих го пробвала обаче. Мисля, че ще се хареса много на жени със загуба на плътност в зоната, защото дава такова усещане. 

Има едно схващане, на което се опират повечето производители, че тежките кремове за под очите всъщност могат да доведат до подпухналост, но при този определено има обратния ефект. 


Състав:

AVENE THERMAL SPRING WATER (AVENE AQUA). MINERAL OIL (PARAFFINUM LIQUIDUM). CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE. ISOHEXADECANE. GLYCERYL STEARATE. PEG-100 STEARATE. GLYCERIN. DIMETHICONE. METHYL GLUCETH-20. PROPYLENE GLYCOL ALGINATE. BAKUCHIOL. SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL (SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL). 1,2-HEXANEDIOL. CAPRYLYL GLYCOL. CARBOMER. DIMETHICONE CROSSPOLYMER. DISODIUM EDTA. GLYCERYL LINOLEATE. GLYCERYL LINOLENATE. GLYCERYL OLEATE. GLYCERYL PALMITATE. GLYCINE SOJA (SOYBEAN) OIL (GLYCINE SOJA OIL). HYDROGENATED STARCH HYDROLYSATE. PROPYLENE GLYCOL. SODIUM DEXTRAN SULFATE SODIUM HYDROXIDE. TOCOPHEROL. TOCOPHERYL GLUCOSIDE. VANILLA TAHITENSIS FRUIT EXTRACT. WATER (AQUA).


Като заключение ще кажа, че много ми хареса. Определено бих го пробвала пак. Относно срока на годност имайте едно на ум и не го оставяйте да "втасва" в шкафа. Ако сте с нормална кожа, но все пак искате да го пробвате, то есенно-зимния сезон ще е по-подходящ. Всеки ще се влюби във формулата, а това, че има видим ефект от него го прави страхотно попадение.

Avene DermAbsolu Youth Eye Cream- 15 мл. цена: около 70 лв.

Love,
Snejana

*PR sample. Публикацията не е спонсорирана.

You May Also Like

0 коментара