Review: beMe | Серията за борба с акне с Lactobacilus Bulgaricus**

Здравейте!

Днес ще Ви разкажа повече за българския бранд beMe - козметика предназначена за борба с акнето, в която се съдържа Lactobacilus Bulgaricus.


Но първо - как стигнах до тук и какво се случи с кожата ми през последната една година.

Всичко това, което ще прочетете сега, стигнах като заключение след доста обсъждане с медицинските козметици в салона, в който работех до скоро. Малко ретроспекция - винаги съм била с проблемна кожа, наследствено е. Мама до скоро ползваше козметика за мазна и проблемна кожа. Отне ми към 25 години да успея да сложа нещата под контрол и всичко беше наред до пролетта на 2020, когато от скука или от пълна глупост реших да пробвам супер тренда - dermaplaning (повече за него съм писала в инстаграм) и пратих по дяволите последните години, в които бях постигнала баланс и кожата ми беше перфектна. 

Първите месеци след процедурата нямах проблем и започнах да я правя редовно, нещо друго, което добавям към картинката - на така перфектната ми кожа реших да започна отново да ползвам фон дьо тен, какво пък "носим маски, но поне да съм хубава", от днешна гледна точка наистина не знам защо го направих. Проблемите започнаха през първите по-топлии дни и в края на юни лицето ми беше като онези снимки на сладолед с ядки. От човек, който не беше имал пъпки от години се превърнах в човек, на когото нищо не му действа. Под нищо - ако следите блога сигурно сте забелязали, че напоследък пиша доста за козметика за проблемна кожа. То не бяха процедури в салона, редовно почистване, химически пилинги. Нещата се подобряваха за седмица - две и после бам, бам, бам ... Болезнени, червени, подкожни пъпки, които не избиват, в комбинация със ситни пъпки за релеф, който просто са там да правят кожата още по-грозна.


 
Видеото е от февруари 2021

Никога до сега положението не е било толкова зле. Преди пъпките ми бяха от лоша хигиена, не достатъчно добро почистване, силна дехидратация и така нататък. Сега обаче беше различно. Имах акне. Ако ситуацията не беше толкова зле с ковид, щях да отида на лекар, но все отлагах с идеята, че болните ще намалеят, но виждате каква е ситуацията.

Какво се беше случило с кожата ми? 

- чрез дермапланинга съм нарушила кожната бариера и съм направила кожата податлива на бактерии, в комбинация с носенето на маска през последната една година и използването на продукти, които не са били с подходящ състав, който да се погрижи за възстановяването и съм влязла в цикъла на непрекъснатото излизане на пъпки. Отделно, че това го установих съвсем наскоро и доста дълго време продължавах да си правя дермапланинг въпреки непрекъснатите обриви.

Януари 2021 / Април 2021

 
Когато от beMe се свързаха с мен, се зарадвах, че има нещо, което не съм пробвала, но не давах големи надежди, защото вече имах опит с козметиката с пробиотици и определено бях скептично настроена. И така стигаме до март 2021, когато започнах да ползвам beMe.

 


Повече за beMe:

"Системата за грижа срещу акне beMe се състои от 3 продукта, които се допулват и са създадени да осигурят максимално видими резултати. Те могат да бъдат използвани като самостоятелна дермокозметика или като съпътстваща акне лечение . Лечебната козметика beMe може да третира успешно леката и средно тежка фаза на акнето. Тя е алтернатива на системното лечение с антибиотици или локално по-агресивни средства. При тежките форми лекар дерматолог предписва лечение, но то е съпъствано от локално третиране и почистване с дермокозметика. беМе предлага предимството да оптимизира резултатите от медикаментозно лечение (орално или локално) и протоводейсатва на неблагоприятния ефект, който лекарствата могат да окажат върху кожата." 

Марката е българска и една от основните ѝ съставки е Lactobacilus Bulgaricus, като серията вкючва 3 продукта, богати на активни съставки, които подобряват микробиома и се грижат за "излекуването" на кожата и това да се премахнат бакетирите на акнето и да се успокои възпалението по един нежен, но ефективен начин. Предназначени са както за по-леки случаи на проблемна кожа, така и на тежки форми на акне. 

В сайта на beMe може да октриете изследвания от лабораторията JS Hamilton, която е акредитирана лаборатория за микробиологичен анализ на храни и козметика и се намира в Полша. 

Съставът на продуктите няма парабени, сулфати, силикон, сулфат, фосфат.

Макар че за науката микробиома (съвкупността от микробите и бактериите живеещи в нас) да не е нещо нов, поне аз оставам с впечатление, че за кожния микробиом се заговори основно преди около 2 години. Като вече има редица научни публикации, които доказват връзката между проблеми като акне или атопичен дерматит именно с дисбаланс на кожния микробиом. Както казват и от beMe пробиотикът Lactobacilus Bulgaricus не само има антисептично действие, но и помага за балансирането на микробиома по един естествен начин. 

Нека Ви разкажа повече за продуктите и какъв ефект видях при мен. 


Почистващ гел beMe - 150 ml. цена: 18.99 лв.
  • Почиства дълбоко порите
  • Намалява излишния себум
  • Убива лошите бактерии
  • Предотвратява образуването на пъпки
Формула:
Почистващият гел, както говори и името му и сигурно и сами се досещате има формула на гел (а изненада), но интересното е, че не е от типа на лигавия гел или онзи, който веднага започва да се пени, а се усеща с по-различна консистенция, по-гъст и плътен. Във формулата му има малки ексфолиращи мокро сфери, които имат нежно пилинг действие без да дразкат или дразнят кожата.

Как използвам почистващия гел:
Аз съм почитател на double cleance метода и използвам почистващия гел на beMe като втора стъпка, на кожа с почистен грим. Така той извлича останалото замърсяване и кожата ми се възползва максимално от активните му съставки. 

Когато използвате почистващ продукт, с такъв състав, който има какво да даде на кожата Ви, му дайте тази възможност, като го оставите да действа. Втривам нежно първо в бузите, след това под брадичката и челюстта, защото при мен това се оказа доста проблемна зона. След като на челото. Използвала съм го и с четка за лице, също върху хубава работа и може да се комбинира, което е плюс за мен, защото не всеки гел е ок с четка.

Изплаквам лицето и кожата ми е почистена, без остатъци от грим. Не усещам опъване или изсушаване. След това допочиствам зоната на очите с мицеларна вода и пръскам на цялото лице розова вода, за да е леко влажно преди да нанеса крема. 


Активни съставки:
Лимомена киселина- ексфолира кожата в дълбочина, има стягащо действие
Микроводорасли- извлича токсините и помага за по-добрата текстура на кожата
Lactobacilus Bulgaricus- възстановява здравословния микробиологичен баланс на кожата, освен това увеличава усвояването на кислород от кожата, за да се ускори заздравяването ѝ и спомага за поддържане на нормално ниво на pH, за да се ограничи производството на себум.
Sepicontrol- поддържа естествената антимикробна защита на кожата, също действа и за намалява черните точки и спомага за контролирането на производството на себум и успокоява възпаленията по кожата.

Състав:
AQUA, COCO-GLUCOSIDE, LAURYL GLUCOSIDE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, ACRYLATES COPOLYMER, POLYSORBATE 20, DIATOMACEOUS EARTH, PARFUM, PHENOXYETHANOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, SODIUM HYDROXIDE, CELLULOSE ACETATE, CI74160, GLYCERINE, SODIUM LAURETH SULPHATE, O-PHENYLPHENOL, LACTOBACILLUS BULGARICUS FERMENT FILTRATE, DISODIUM EDTA, SODIUM CHLORIDE, CITRIC ACID


  • Овлажнява кожата – без да я омазнява
  • Възстановява естествения баланс
  • Пробиотиците подобряват бариерната функция на кожните клетки и повишават устойчивостта на микробиома срещу инфекции
Формула:
Кремообразна и лека формула, която дава усещане за хидратация, но не оставя кожата мазна и лъщяща. 

Води се ребалансиращ, защото когато кожата се дехидратира тя започва да произвежда повече себум и става още по-мазна. Благодарение на пробиотиците в състава защитната бариера на кожата е подобрена и така тя сама се пази от навлизането на бактериите, които водят до появата на инфекции. 

Кремът много ми хареса и дори съм си поръчала още една опаковка от него. Усеща се като хидратиращ крем, което много ми допада, защото кожата ми освен проблемна в последно време е и суха. Използвам го както сутрин, така и вечер. 


Активни съставки:
Sym Sitiv 1609- успокоява възпалението в рамките на минути, помага за изграждане на кожната бариера 
Инулинът- мощен пробиотик със силно хидратиращо действие. 
Матмарин- предотвратява растежа на Propionibacterium acnes, намалява излишния себум.
Бактерия от кисело мляко -Yogurteen - съдържа млечна киселина, освен това действа и регенериращо и помага за синтеза на колаген. Има ултра успокояващо действие.

Състав:
AQUA, ROSA DAMASCENA FLOWER WATER, C9- 12 ALKANE, CAPRYLYL CAPRYLATE/CAPRATE, LACTOBACILLUS BULGARICUS FERMENT FILTRATE, ARACHIDYL ALCOHOL, BEHENYL ALCOHOL, ARACHIDYL GLUCOSIDE, GLYCERYL STEARATE CITRATE, PENTYLENE GLYCOL, 4-T-BUTYLCYCLOHEXANOL, PSEUDOALTEROMONAS FERMENT EXTRACT, INULIN, YOGURT POWDER, BUTYLENE GLYCOL, PENTYLENE GLYCOL, SALICYLIC ACID, PALMITOYL HYDROXYPROPYLTRIMONIUM AMYLOPECTIN / GLYCERIN CROSSPOLYMER, 1,2-HEXANEDIOL, CAPRYLYL GLYCOL, HYDROGENATED LECITHIN, PHYTOSPHINGOSINE, PHYTOSPHINGOSINE HCL, PARFUM, PHENOXYETHANOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, POLYACRYLATE CROSSPOLYMER-6, DISODIUM EDTA,



Коректор за прикриване beMe - 15 ml. цена: 16.99 лв.
  • Помага за прикриване на белези
  • Премахва зачервяването и блясъка
  • Изсушава пъпките
  • Изравнява тонуса на кожата
Формула:
Най-скептично походих към коректора, защото формулата му е доста странна. Изглежда като мус и няма силно покритие. Оказа се обаче, че наистина действа много ефекивно и след като видях ефект от него го ползвам почти навсякъде. Само ако ми се стори, че ще ми излиза пъпка и веднага го мажа. До сега не покривах пъпките с нищо, аз нямам проблем да ходя без грим и когато имам пъпка обикновено я оставям така или нанасях локален прозрачен гел. Плюсът на коректора на beMe е, че едновременно "убива" пъпките, но и прикрива зачервяването.

Начин на употреба:
Тъй като формулата е много лека, използвам техника на втриване, не използвам четка или гъбичка, а само чисти пръсти, след като попие нанасям 2ри път. Не скрива напълно пъпката, но определено изглежда по-добре след коректора. 

Освен през деня го нанасям и вечер, ако имам активна пъпка, която до сутринта вече не е толкова активна. :D


Активни съставки:
Салицилова киселина- високоефективен антисептичен агент, който подтиска развитието на възпалението.
Peelmoist- изсушава пъпката и намалява възпалението. Предотвратява беленето на кожата и така предпазва от появата на петна от акне.
Phytosphingosine- помага за намаляването на повторната поява на пъпките, има антимикробно действие.
Бактерия от кисело мляко -Yogurteen - съдържа млечна киселина, освен това действа и регенериращо и помага за синтеза на колаген. Има ултра успокояващо действие.

Състав:
AQUA, ROSA DAMASCENA FLOWER WATER, C9- 12 ALKANE, CAPRYLYL CAPRYLATE/CAPRATE, LACTOBACILLUS BULGARICUS FERMENT FILTRATE, ARACHIDYL ALCOHOL, BEHENYL ALCOHOL, ARACHIDYL GLUCOSIDE, GLYCERYL STEARATE CITRATE, PENTYLENE GLYCOL, 4-T-BUTYLCYCLOHEXANOL, PSEUDOALTEROMONAS FERMENT EXTRACT, INULIN, YOGURT POWDER, BUTYLENE GLYCOL, PENTYLENE GLYCOL, SALICYLIC ACID, PALMITOYL HYDROXYPROPYLTRIMONIUM AMYLOPECTIN / GLYCERIN CROSSPOLYMER, 1,2-HEXANEDIOL, CAPRYLYL GLYCOL, HYDROGENATED LECITHIN, PHYTOSPHINGOSINE, PHYTOSPHINGOSINE HCL, PARFUM, PHENOXYETHANOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, POLYACRYLATE CROSSPOLYMER-6, DISODIUM EDTA,

Почистващ гел / овлажняващ крем / коректор за прикриване

Като заключение ще кажа, че съм много доволна от комплекта на beMe. Видях резултат още след първата седмица и през целия период, в който ги тествах съм имала само 3-4 нови пъпчици, които благодарение на трите продукта не успяха да станат големи пъпки. Видимо кожата ми се подобри и отново си върнах старата текстура, дори при докосване кожата се усеща различно. Вече ги няма фините подкожни пъпки, които не успях да махна с нищо при опитите ми с различни продукти през последната почти една година. Много съм доволна от резултата и дори вече поръчах втора опаковка от крема. Единственият минус за мен е това, че може да се намерят само в официалния им сайт и аптеки Фамар, и се надявам скоро да ги има на повече места.

beMe | Серията за борба с акне с Lactobacilus Bulgaricus - комплектът е на цена от 59.99 лв.

Пробвали ли сте beMe? Ще се радвам ако ми споделите вашите впечатления.

Love,
Snejana

** Продуктът е изпратен от PR. Публикацията е спонсорирана. 

You May Also Like

0 коментара