Review: La Roche Posay Lipikar Baume AP+m* | Липовъзстановяващ балсам

Здравейте!

Дори когато сме сами, не сме сами наистина. Колкото и неприятно да звучи върху нас и вътре в нас живеят в симбиозна милиарди живи бактерии, от които всъщност зависи това дали се чувстваме добре. Например от тези в храносмилателната ни система зависи не само добрата перисталтика. Така е и микробиомът на кожата. Въпреки че е открит преди много години, чак сега се разбра важността му в ролята на кожата. Всъщност много състояния като дерматит, екзема, дори акне са вследствие на нарушаване на кожната бариера или както вече е модерно с кожния микробиом.

В тази връзка от La Roche Posay създават специална серия, която защитава микробиома. Като днес ще ви разкажа повече за липовъзстановяващия балсам, които е подходяш както за деца, така и за възрастни. И става както за лицето, така и за тялото. Предлага се в 2 опаковки от 200 мл. и от 400 мл.


Как действа:

Lipikar Baume AP+M успокоява много сухата кожа и облекчава сърбежа веднага след нанасяне. Възвръща баланса и предпазва естествените бариери на кожата, като трайно намалява повторно появилите се раздразнения от трайна сухота. Разработен за максимална поносимост, може да бъде използван от цялото семейство, от бебета до възрастни, за подобряване качеството на живот. Тестовете показват, че редовното приложение на LIPIKAR Baume AP+ намалява нарушението на съня при деца с кожа, предразположена към атопия с 81%*.

82% от участниците, които са използвали LIPIKAR Baume AP+M в продължение на един месец нямат повторна поява на пристъпи на сухота, в сравнение с 26%, които са използвали друга грижа*

41% сърбежът намалява

42% проблемите със съня вследствие на дискомфорт свързан с кожата намаляват

69% качеството на живот с чувствителна кожа се подобрява

Формулата е богата и кремообразна. Текстурата не е мазна и попива веднага. Може да се използва както върху тялото, така и върху лицето. Специално предназначен е за чувствителна кожа.


Състав:

AQUA / WATER BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER / SHEA BUTTER GLYCERIN DIMETHICONE NIACINAMIDE CETEARYL ALCOHOL BRASSICA CAMPESTRIS SEED OIL / RAPESEED SEED OIL GLYCERYL STEARATE AMMONIUMPOLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE PEG-100 STEARATE PROPANEDIOL OPHIOPOGON JAPONICUS ROOT EXTRACT PEG-20 METHYL GLUCOSE SESQUISTEARATE SORBITAN TRISTEARATE DIMETHICONOL SODIUM CHLORIDE MANNOSE COCO-BETAINE DISODIUM EDTA CAPRYLOYL GLYCINE CAPRYLYL GLYCOL VITREOSCILLA FERMENT CITRIC ACID MALTODEXTRIN XANTHAN GUM TOCOPHEROL PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE


Като заключение ще кажа, че ми харесва. Усещането е нежно върху кожата и ако сте с чувствителна и деликатна кожа със сигурност ще ви допадне. Няма аромат и е подходящ и за деца.

La Roche Posay Lipikar Baume AP+m - 400 мл. цена: около 40 лв.

Love,
Snejana

*PR sample. Публикацията не е спонсорирана.

You May Also Like

0 коментара