Review: Bioderma Sensibio | гел за лице

Здравейте!

Днес ще ви разкажа повече за един измиващ гел на Bioderma и с какво изборът на продукти за чувствителна кожа ми помогна да нормализирам себумната секреция и да нормализирам изцяло кожата си.

Изборът на правилните продукти и създаването на рутина, която да преобрази кожата е много труден процес, който за съжаление отнема много време ако карате на "проба-грешка", не използвате консултацията на медицински козметик. Само като погледнете публикациите в блога от преди 4-5 години ще видите колко по-различни продукти използвах тогава и какви използвам сега. Да, кожата ми вече не е като на тийнейджър и с възрастта тя ще става все по-суха, но си признавам, че допусках много сериозни грешки в избора си на козметика.

Бях определила кожата си като много, много мазна и поради тази причина за 7те години блог съм изпробвала почти всичко на пазара за мазна и проблемна кожа, всъщност кожата ми не беше мазна, а беше дехидратирана. Към днешна дата я определям като нормална в повечето дни с леки моменти от нужда от повече хидратация и подхранване.

Една от основните стъпки към промяната на кожата ми беше това да спра да използвам агресивни измиващи продукти и да се насоча към такива, които премахват замърсяването, но остават кожата чиста. Днес ще говоря за точно такъв продукт.


Bioderma Sensibio Gel Moussant е нежен измиващ гел от серията на Bioderma за чувствителна кожа, той не съдържа агресивни почистващи съставки и не дразни очите, като след употреба кожата не се усеща суха. За мен е идеален вариант, както за мазна кожа, така и точно за тази, за която в предназначен. Води се мек измиващ гел с интензивно хидратиращо действие, но винаги трябва да разделяте почистването на кожата от грижата след това, така че използването на крем съобразен с нуждите на кожата след това е задължителен, за да завършите рутината си.

Има специален DAF комплекс съобразен с нуждите на чувствителната кожа, както и съставката Coco Glucoside/Glycéryl Oléate, която помага за възстановяване на липидния баланс на кожата.

Съдържание:
AQUA/WATER/EAU, SODIUM COCOAMPHOACETATE, PROPANEDIOL, SODIUM LAUROYL SARCOSINATE, CITRIC ACID, COCO-GLUCOSIDE, GLYCERYL OLEATE, SODIUM CITRATE, PEG-90 GLYCERYL ISOSTEARATE, MANNITOL, XYLITOL, LAURETH-2, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, TOCOPHEROL, HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE, LECITHIN, ASCORBYL PALMITATE. [BI 722]
  • Без сапун
  • Без аромат
  • Без парабени
  • Без оцветители
  • Хипоалергенен
  • Физиолигично pH
  • Некомедоногенен
Като заключение ще кажа, че Bioderma Sensibio Gel Moussant е изключително деликатен продукт, също така измиващите гелове на Bioderma, които съм пробвала до сега са много икономични и тази опаковка ще ви стигне поне за 6 месеца. Използвах го като 2ра стъпка в почистването на кожата и определено ако откривате себе си в описанието в началото на публикацията ви препоръчвам да пробвате да замените агресивните продукти с по-нежни такива и да видите как ще ви се отрази.

Bioderma Sensibio | гел за лице - 200 мл. цена: 20-23 лв.

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара