Любимите ми продукти за 2019 година

Здравейте!

Краят на годината е тук, а с него и време за равносметка на най-любимите ми неща през 2019. Реших да включа само продуктите, които наистина са станали незаменими за мен или са ми направили супер силно впечатление и смятам, че заслужават специално внимание. Не всички продукти са супер нови и излязли през 2019. Някои от тях си купувам отново и отново, но така и не открих нещо по-добро.


Започвам с грижата за кожата, защото не започва ли всичко с нея? От както започнах да използвам повече активни съставки кожата ми изглежда наистина отлично. Съчетано с перфектното почистване и редовно почистване при козметик кожата ми изглежда в пъти по-добре сравнено с времето, когато снимах в YouTube и само си мислех, че имам хубава кожа. Вече не е мазна, успях да я балансирам и сега през зимата дори има моменти, в които я усещам суха. На пазара има два достъпни бранда залагащи на прости формули с фокус върху активните съставки - The Ordinery и Revolution Skincare. Тъй като всички говорят за първия, познайте аз кой си купих. :D

Доволна съм и от 4-те продукта, които имам. Не ги използвам заедно и по-едно и също време. Рутината ми е така изградена, че активните съставки да не са опасни за кожата. Може би трябва да направя пост и за това?

Vitamin C 12,5% идва със силното обещание за висока концентрация, която трябва да избистри кожата. Това всъщност е и продуктът, който ми е най-под въпрос и въпреки че ми допада като усещане по-скоро ще пробвам друг бранд след като това свърши. В отделно ревю ще споделя и защо.

Retinoid 2% беше моят пръв опит с ретинола, като виждам ефект върху кожата си от него. Следващата стъпка ще заложа на по-силна формула, но този продукт е добър за старт.

Салицилова киселина 2%- малко ми е странна все още и реално не съм сигурна и как действа, но ако имам повече проблеми слагам на цялото лице, не знам дали от нея или от всички други неща, които ползвам, или комбинация от всичко, но за момента успявам да се справя по-бързо с пъпките.


За антицелулитния крем на Krauterhof съм говорила доста в инстаграм. Макар че много хора го намират за прекалено загряващ, на мен това ми харесва. Използвам го в комбинация със силиконова вендуза, защото сам по себе си няма да има почти никакъв ефект.

През 2019 използвах основно тази маска на DR Roebuck's с AHA киселини, оказа се дори по приятно от употребата на тонер. Използвам я веднъж седмично, като в друг ден от седмицата използвам и крем с гликолова киселина.


С цялото това използване на активни съставки е ключово да пазя кожата си от слънцето, защото един вид ще стане обратното, ако не го правя. През лятото направих ревю на обновената формула на La Roche Posay Anthelios SPF 50+ Shaka Fluide (тук) - много лек, изобщо не е мазен и все едно не го слагате върху кожата, не се усеща, но е важно да го има.

Тъй като цяло бях доволна от това как изглежда кожата на лицето - използвах само коректор в зоната под очите. 2020 може би ще ѝ обърна повече внимание, въпреки че околоочният крем е must have за мен повече от 7 години. Коректорът на Maybelline Eraser е лек, прелива се лесно и изглежда естествено без да е необходимо да имате фон дьо тен.

Върху лицето използвам още страхотната пудра на Aura. Взех си на Fenty Beauty, но тази на Aura ми харесва много повече и използвам предимно нея. Не е супер мат, но кара кожата да изглежда перфектна. Чак през 2019 се сдобих с супер популярния HD руж на NYX в цвят toupe, който използвам за контуриране.

Извивачката за мигли е нещо, без което гримът ми не изглежда завършен. Случайно си взех тази на Pretty, а се оказа супер добро попадение и миглите ми изглеждат супер благодарение на нея. Правих си lash lift през декември, но резултатът не беше уау и няма да повторя.


През октомври в Турция открих очната линия на The Balm - чела съм доста за нея и всяка дума е вярна. За цената си е най-добрата, която съм ползвала. Преди това имах 3 очни линии от Mac, но вече си взех втора опаковка от тази на The Balm.

През последните 2 години използвам едни и същи моливи на Catrice за вежди. Автоматичният микромолив е велик и за мен няма по-добър от него. Единственият минус е, че свършва доста бързо, а е близо 7 лв. което прави по доста пари на месец, може би 14-21 лв. месечно за моливи само, което сметнато на годишна база е огромна сума. За това реших да си направя микроблейдинг. Скоро ще пиша повече за него.

Комбото ми за устни е балсамът на She - марка на dm и моливът на Avon в цвят mistry mouve, като не съм сигурна, че все още съществува. Това ми е do to комбинацията за всеки повод.


Чуде се много ли са или са малко любимите ми продукти за 2019. Гледам снимките и си мисля, наистина колко много харесвам точно тези неща, няма нищо в повече или по-малко.

Споделете ми, кои са вашите топ продукти за 2019 година?

Love,
Snejana

You May Also Like

4 коментара

  1. Любим,любим,коректор на Maybelline.Откакто почнах да го ползвам преди 2 години,аз също пропускам фон дьо тен-а,като най-много харесвам комбинацията от цветовете Light и Neutralizer.И аз вече съм на поредна опаковка от очната линия на The Balm.Наистина е много добра,а и в Турция е толкова изгодна! Единствено,когато почна да се прозявам много и често,бързо се размазва.Това отчитам като минус.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Явно този коректор до това води, страхотен е. Обаче като съм с фон дьо тен се налага да слагам по 2 пъти.

      Изтриване
  2. Чакам да направиш пост за това как съчетаваш различните продукти на лицето си? Сподели повече за вит С, аз си взех този на TO, но се окислява и седи сякаш имаш оранжеви-черни точки. Опитвам се да го вмъкна по подходящ начин, така че да го изхабя,но не мога да се разбера с него. На доста места съм чела, че това е основният проблем на продуктите с вит. С

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Такъв проблем точно не съм имала, но според мен и моята формула се окисли. От Eucerin видях много повече ефект. Скоро ще пиша за него по-подробно.

      Изтриване