Коледни Ябълкови Палачинки | Christmas Apple Pancakes Recipe

Здравейте!

Готова съм за декември, нищо, че е едва 8ми ноември. Извадих коледните чаши, купих и малко коледна украса (която все още не съм сложила) взех и коледен ароматизатор на ябълка и канела.

Ябълките като типично есенна храна са в изобилие в момента, особено когато всичките ти близки имат ябълкови дръвчета и ти пробутват тонове ябълки. Аз изобщо не обичам, така да седна и да ям клони към нулата.

Онзи ден си мислех какво мога да направя с 10-те килограма на терасата и ми хрумна тази рецепта за ябълкови палачинки. Ябълките много се връзват с типичните коледни подправки, които се използват за приготвяне на меденки и така се роди рецептата за Коледни ябълкови палачинки, които са супер ароматни и празнични и дори за мен, необичащата ябълки бяха вкусни.


Рецептата:

3 ябълки със среден размер
2 яйца
3 с.л. захар
2-3 с.л. олио
50 гр. фини овесени ядки
20 гр. бакпулвер
микс коледни подправки:
канела
индийско орехче
карамфил
джинджифил
брашно (колкото поеме, за да не е прекалено гъсто, зависи колко сок са ви пуснали ябълките)


Начин на приготвяне:

Започнете с настъргването на ябълките, за да може ако са по-сочни да си пуснат сока. В дълбока купа разбийте яйцата, захарта и мазнината. Добавете ябълките, ако са пуснали прекалено много сок, може да го отделите. Разбъркайте и добавете микса от коледни подправки, както и фините овесени ядки. Сместа е готова и сега остава да се сгъсти, като се добави брашното, към него прибавяте и бакпулвера. Сместа трябва да е с гъстота - по-гъсто от смес за палачинки и по-рядко от смес за кекс.

Използвам тиган за палачинки, като го намазвам с малко масло, за да получат палачинките по-добър загар. Изсипвам си със супена лъжица, в моя тиган се събират 4 наведнъж. От тази смес стават общо около 9-10 палачинки, зависи от диаметъра и дебелината.

Сервират се гарнирани с мед, като може да поръсите отгоре от микса коледни подправки.

*Тази рецепта нямаше да се осъществи без специалната подкрепа на Мартин, който ми настърга ябълките. 

Пращайте ми снимки в инстаграм и facebook, ако пробвате рецептата.

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара