Review: Uriage Bariesun FLUIDE ULTRA-LÉGER SPF 50+*

Здравейте!

Днес отново ще говорим за слънцезащита. Надявам се публикациите от серията да не са ви омръзнали, а да разбирате важността на темата и защо всъщност отговорността за кожата ни след 10-20 години е сега.

Редовно, когато говоря с познати за вредите от слънцето и необходимостта от ежедневно използване на SPF получавам отговора - "но нали от слънцето получаваме витамин D". Да, това е така, но това се случва след само 15 мин. излагане на слънце - а останалото време?

Фокусът в поста днес е за още един продукт на Uriage - Bariesun Флуид SPF 50+, вече писах за тяхната компактна пудра със SPF 50+ като нейното ревю може да видите тук.


С годините кожата ми се променя и макар и преди да не харесвах флуидите, защото макар и леки все ми бяха мазни, сега нещата седят по различен начин. Ултра лекият флуид на Uriage Bariesun има лека формула, като ако трябва да го сравнявам директно с друг флуид, който за също писах преди време (тук), то този при нанасяне се усеща по мазен, но след това на лицето изглеждат по еднакъв начин.

Uriage Bariesun има dry финиш и няма аромат. Опаковката от 30 мл. и е много компактна като форма, лесно може да я пъхнете навсякъде.

Казано накратко формулата е класическа и няма изненади. Моята кожа добре го понася и не е тежък и мазен. Харесва ми това, че е на добра цена и влиза в ценовия диапазон на дрогерийните SPF кремове.


Съдържание:
Aqua (Water, Eau), Dicaprylyl Ether, Octocrylene, Ethylhexyl, Methoxycinnamate, Butyl Methoxydibenzoyl Methane, Ethylhexyl Salicylate, Nylon-12, Peg-30 Dipolyhydroxystearate, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Glycerin, Sodium Chloride, Phenoxyethanol, Glucose, Chlorphenesin, Tetrasodium Edta, Citric Acid,, Hydrogenated Polydecene, Tocopheryl Acetate, Trehalose, Ascorbyl Tetraisopalmitate-BHT, Polyquaternium-51


Като заключение ще кажа, че ми допада като формула, но най-хубавото нещо е супер компактната опаковка, която буквално може да пъхнете навсякъде. Супер практична при път или за дамска чанта. А и като цена не е за пренебрегване.

Uriage Bariesun SPF 50+ - 30 мл. цена: от 15 до 25 лв.

Love,
Snejana

*Продуктът е изпратен от PR. Публикацията не е спонсорирана. 

You May Also Like

0 коментара