Review: La Roche Posay Anthelios SHAKA Fluide SPF 50+*

Здравейте!

Ревютата на слънцезащитни продукти продължават. Днес ще си говорим за решението на проблема със тежките формули на слънцезащитните продукти и да, ако до сега сте имали оправдание защо не използвате слънцезащитен крем, е... вече нямате.

Anthelios е една от най-широките гами SPF продукти на пазара, всяка година пускат все нови и нови неща, за да обхванат предпочитанията на всеки и да предложат различни усещания за всяка кожа. Вече Ви говорих за друг нов техен продукт за проблемна кожа, а днес фокусът е върху обновената формула на SHAKA Fluide SPF 50+.


Преди 4 години (уау не мислех, че са толкова много) съм писала отново за Anthelios XL Fluide SPF 50+ / ревю --> тук / като тогавам изобщо не харесвах формулата, истината е, че на пазара (и в блога има доста ревюта) има доста продукти със сходни флуидни формули като до сега имаха един общ проблем. Да, леки са. Да, първоначално са ок. Но... не са ок за мазна кожа. Дори и да се водят без масла, без ала бала и да са описани като подходящи за мазна кожа, те не бяха. За това бях доста скептична на представянето на обновената формула Anthelios SHAKA Fluide SPF 50+. Те казват "лека формула, идеална за мазна кожа", а аз седя отстрани пия си виното и само си мисля "подходяща ама друг път". Е, не бях права този път.

Не знам каква магия са направили от  La Roche Posay, но са направили ЧУДО. Anthelios SHAKA Fluide SPF 50+ наистина е подходящ за мазна кожа, супер лек е, изобщо няма мазно усещане и като цяло не се усеща върху лицето.

Според мен вече никой няма оправдание да не изпозлва слънцезащитен крем.


Лично на мен не ми допада особено дизайнът на опаковката, но пък е компактен и travel friendly. Формулата е течна и го нанасям като първо сипвам в ръката си и след това с пръст нанасям по лицето и след това разнасям. Защото е наистина много, много течна.

Няма парфюм, което е идеално. Има SPF 50+ като има UVA и UVB защита + антиоксиданти. Чрез формулата с интелигентни полимери получавате лесно идеално разпределение на продукта върху кожата, той се плъзга и не ви е необходимо огромно количество, за да намажете добре цялото си лице.

Финишът не е мазен, не лепне и е резистентен към вода и пясък (като това не означава, че ако сте на плажа няма нужда до го подновявате през деня).


Съдържание:
Аqua/water, alcohol denat., diisopropyl sebacate, silica, isopropyl myristate, ethylhexyl salicylate, ethylhexyl triazone, bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine, butyl methoxydibenzoylmethane, glycerin, c12-22 alkylacrylate/hydroxyethylacrylate copolymer, propanediol, drometrizole trisiloxane, perlite, tocopherol, caprylic/capric triglyceride, acrylates/c10-30 alkylacrylate crosspolymer, caprylyl glycol,hydroxyethylcellulose, terephthalylidene dicamphor sulfonic acid, triethanolamine, trisodiumethylenediamine disuccinate (code f.i.i. : c227022/1).


Като заключение ще кажа, че много ми допада, много лек е върху кожата. Според мен с подобна формула всеки, който се оплаква, че SPF му е тежък няма как да мине... Носете слънцезащита, хора! Има го и в оцветена версия. Аз не съм им фен, но ако искате леко покритие може да е подходящо за вас.

В следващата публикация отново ще си говорим за продукт на La Roche Posay или казано по друг начин ще ви издам какво използвам за през деня в града за допълнителна защита - подходящо за използване върху грим. И преминаваме към продуктите за тяло.

P.S. Подсещам - през годините има много писано по темата за SPF продуктите, така че ви препоръчвам да търсите в google с името на блога + продукта, който търсите или в търсачката тук с ключови думи - sun care, слънцезащита или името и марката на продукта. 

 La Roche Posay Anthelios SHAKA Fluide SPF 50+ - 50 мл. цена: 25-30 лв. 

Love,
Snejana

*Продуктът е изпратен от PR. Публикацията не е спонсорирана. 

You May Also Like

0 коментара