Review: Beauty Bakery UV BB Cushion | фон дьо тен с SPF 50+

Здравейте!

Продължавам темата за слънцезащитата с един интересен продукт, който е две в едно, защото същевременно имате добро покритие и цвят, но и предпазва кожата от слънцето.

Beauty Bakery UV BB Cushion се предлага в 2 цвята и е идеален ако сте бели като сирене, защото идва директно от Азия, където предпазването на кожата е издигнато в култ.


 За Beauty Bakery трудно се намира информация в интернет, но брандът е азиатски и предлага по-различни от традиционно европейските продукти. Свикнали сме да свързваме Cushion фон дьо тените с никакво покритие, но при този лесно се изгражда една добра основа.

Марката има още няколко интересни продукти, които пробвах през годините, но за съжаление така и не стигнаха до блога. В бялата козметика залагат основно на екстракт от охлюви, които има силно anti age дайствие.


Beauty Bakery UV BB Cushion - както е и оригиналното име на продукта, е фон дьо тен с добро покритие и висок слънцезащитен фактор – SPF 50+ / PA+++.

Но какво е PA+++?

Както съм говорила в различни публикации в блога до сега има 3 вида ултравиолетови лъчи:

UVA - дълбокопроникващи в кожата лъчи, който могат да доведат до преждевременно стареене и рак на кожата.

UVB - тези лъчи са отговорини за почерняването на кожата. Тенът е директен резултат от UVB лъчите.

UVC - не се говори за този тип слънчева радиация, защото за щастие той се спира от земната атмосфера и не влияе на кожата (за сега не се знае след 5-10 години)

По същество, какво всъщност означава PA и защо се използва само в Азия? Всъщност PA е рейтингова система за слънцезащитни продукти в Япония, за информация на клиентите за защитата от най-опасните лъчи, а именно UVA лъчите - за да се изчисли PA се изпозлва Persistent Pigment Darkening (PPD). С обизначението от PA +++ имате много висока защита от UVA лъчите. 

Защо е важно слънцезащитата да е с UVA и UVB защитно действие?

При незащитената кожа лъчите проникват в кожата, при кремовете с UVB защита са спрени само тези лъчи, докато UVA могат да я увредят, когато защитата е комбинирана кожата е най-добре предпазена. При европейските продукти не съществува надписа PA, но гледайте на опаковката да има информация и за двата вида лъчи. Обикновено е написано UVB + UVA. 


Опаковката се усеща тежко и луксозно, отговаря на цената като усещане на продукта. Подобни Cushion фон дьо тени не са известни с дълготрайна употреба, защото свършват бързо, но аз все още не съм отворила втория рефил, който идва като подарък. Получавате голяма (да го наречем ) пудриера, с огледало и гъбичка. Удобно е за път и да го носите в чантата си.

За мен най-голямото предимство на Beauty Bakery UV BB Cushion пред други подобни оцветени продукти в България е светлият цвят, защото макар и повечето брандове да предлагат цветни версии на слънцезащитните си продукти - те са твърде тъмни за момичетата с много бяла кожа.

Формулата е съвсем лека, но дава добро покритие. Може да се наслагва без да изглежда изкуствено. Може да използвате и четка за нанасяне, но лично според мен най-добре изглежда нанесено с beauty blender.


Съдържание:
AQUA, CYCLOPENTA SILOXANE, BUTYLENE GLYCOL, TITANIUM DIOXIDE CI 77891, GLYCERIN, CYCLOHEXASILOXANE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, SODIUM HYALURONATE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, ZINC OXIDE CI 77947, CYCLOMETHICONE, TRIMETHYLSILOXY SILICATE, ARBUTIN, CETYL PEG PPG-10/1 DIMETHYCONE, 4-METHYL BENZYLIDENE CAMPHOR, CI 77492, PRUNUS SERRULATA FLOWER EXTRACT, PEG-10 DIMETHICONE, SODIUM CHLORIDE, SORBITAN SESQUIOLEATE, PHENOXYETHANOL, CI 77491, METHICONE, PARFUM, TRIETHOXYCAPRYL SILANE, CI 77499, ADENOSINE BHT MIXTURE: LIMONIA ACIDISSIMA, EXTRACT BAMBUSA VULGARIS EXTRACT, OLDENLANDIA DIFFUSA EXTRACT, LONICERA CAPRIFOLIUM EXTRACT, MIXTURE: LAVANDULA ANGUSTIFOLIA EXTRACT, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT, ORIGANUM VULGARE EXTRACT, THYMUS VULGARIS EXTRACT, LACTOBACILLUS /HIPPOPHAE RHAMNOIDES FERMENT FILTRATE, GALACTOMYCES FERMENT FILTRATE.


Като заключение ще кажа, че ми харесва, дава добро покритие, кожата изглежда перфектно, но същевременно е лек и няма ефект маска. Плюс е за супер белите кожи, че дори вторият цвят е много светъл. Поради тази причина го изпозлвам зимата, защото лятото дори на мен ми е твърде светъл.

Beauty Bakery UV BB Cushion | фон дьо тен с SPF 50+  -15 гр. цена: 70 лв. (плюс 2ри пълнител)

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара