Review: Alverde | 7-Tage Ampullen-Kur


Здравейте!

След едноседмичната ми почивка в планината, където както може би се досещате липсваха удобствата на собствената ми баня пълна със сто хиляди козметични продукта, реших че имам нужда от освежаване и обновяване на кожата.

След като се прибрах направих курс с всички маски у дома и я изпилих до съвършенство, но все пак реших да се поглезя с нещо и оставих серума с шипково масло, което използвам в момента като нощна грижа и да го заменя със 7 дневната грижа на Alverde, която е под формата на стъклени ампули за всеки ден от седмицата.


Общо в опаковката има 3 ампули като са разпределени така че да са по схема. 1,2 и 7 ми ден са сините ампули, след това 3 и 4-ти ден са зелените и 5 и 6 са жълтите. Като се нанасят осен на лицето, но и на деколтето.

· Сините ампули са за хидратиране и освежаване на кожата.

· Жълтите са предназнaчени за регенериране на кожата- намаляване на фините линии с маслиново масло и цикория.

· Зелените са за успокояване, като имат масло от върбена и орлови нокти. Води се, че има лечебно, пречистващо действие и неутрализира влиянията на околната среда върху кожата. 



Предназначени са за нормална към суха кожа.


Първо ще кажа, че усещането да използваш стъклени ампули е доста яко, не знам аз ли съм странна, но го намирам за някак специално. Отделно, че цялостната опаковка с наредените ампули вътре е доста симпатична. Не съм имала проблем с отварянето на капсулите. Спокойно се чупят с ръце.

Ампулите съдържат течност и масло, преди да се счупят е важно добре да се разклатят. След това изсипвам течността в ръка, разпределям между двете ръце и нанасям върху лицето и деколтето.

До 5-тия ден нямах проблем, но според мен някоя от съставките в ампулата за ден 5 и 6 не повлия добре на кожата ми и ми се появиха пъпки. Естествено не мога да съм 1000% сигурна, че е от ампулите, но рядко имам пъпки, а не съм променяла нищо друго в грижата си за кожата. Пъпките се появиха по челото, слепоочието и до веждите. Не става въпрос за фрапантен обрив, а 3-4 пъпки, но при положение, че имам 1 веднъж на няколко месеца за мен това си беше доста стряскащо.

Трудно ми е да определя точно от коя съставка е, но започнаха да се появяват точно след 2-те жълти ампули. Това е и причината, поради която в бъдеще не бих взела комплекта отново.

Иначе съдържанието и на 3-те е доста мазно, нанася се лесно. Има характерен за натуралната козметика аромат, който не е прекалено силен. Като изключим пъпките не видях кой знае каква разлика в кожата си след използването им.


Съдържание: 

Ампула за освежаване: AQUA, CARTHAMUS TINCTORIUS SEED OIL*, SESAMUM INDICUM SEED OIL*, ALCOHOL DENAT., GLYCERIN, CITRUS AURANTIUM DULCIS FRUIT WATER*, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL*, MALACHITE EXTRACT, SODIUM PCA, SODIUM LEVULINATE, PARFUM**, SODIUM ANISATE, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL*, TOCOPHEROL, SODIUM HYALURONATE, HYDROLYZED ALGIN, CITRONELLOL**, LINALOOL**, MARIS AQUA, LACTIC ACID, CHLORELLA VULGARIS EXTRACT, CALLUNA VULGARIS FLOWER EXTRACT*, CENTAURIUM ERYTHRAEA EXTRACT*, GERANIOL**, CITRAL*

Ампула за успокояване: AQUA, CARTHAMUS TINCTORIUS SEED OIL*, SESAMUM INDICUM SEED OIL*, ALCOHOL DENAT., GLYCERIN, CITRUS AURANTIUM DULCIS FRUIT WATER*, PROPANEDIOL, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL*, SODIUM LEVULINATE, PARFUM**, HORDEUM VULGARE SEED EXTRACT, PRUNUS PERSICA JUICE, PYRUS MALUS JUICE, TRITICUM VULGARE SEED EXTRACT, SODIUM ANISATE, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL*, PANAX GINSENG ROOT EXTRACT, TOCOPHEROL, GLYCERYL CAPRYLATE, SODIUM HYDROXIDE, CITRONELLOL**, LINALOOL**, GLYCERYL UNDECYLENATE, CI 75810, LONICERA JAPONICA FLOWER EXTRACT*, GERANIOL**, VERBENA OFFICINALIS FLOWER/LEAF EXTRACT*, CITRAL

Ампула за регенериране: AQUA, CARTHAMUS TINCTORIUS SEED OIL*, SESAMUM INDICUM SEED OIL*, ALCOHOL DENAT., GLYCERIN, CITRUS AURANTIUM DULCIS FRUIT WATER*, ALCOHOL, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL*, SODIUM LEVULINATE, PARFUM**, ACMELLA OLERACEA EXTRACT, TOCOPHEROL, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL*, SODIUM ANISATE, CITRONELLOL**, LINALOOL**, SODIUM HYDOXIDE, CICHORIUM INTYBUS LEAF EXTRACT*, GERANIOL**, OLEA EUROPAEA FRUIT EXTRACT*, CITRAL**, CI 75120


Като заключение ще кажа, че не ми харесаха, най-вече заради реакцията на кожата ми. Трябва да имате предвид, че е напълно възможно и да не е от ампулите, но няма как да знам. Имам пъпки = няма да рискувам пак. Иначе като идея много ми допада, опаковката и цената също е много добра. Бих пробвала отново нещо подобно, но не и тези конкретно.

Alverde | 7-Tage Ampullen-Kur - цена: около 7 лв. (аз ги взех 5 на промоция) 7 х 1 мл.

Love,
Snejana

You May Also Like

2 коментара