Review: Uriage EAU Thermalе | Water Serum*

Здравейте!

Непрекъснато получавам въпроси за хидратиращи продукти и се сетих за серията на Uriage, която много харесвам, но е някак подценявана и никой не говори за нея. Което е странно предвид това, че е супер и като формули, и като действие, и като цена.

Казвам подценяван най-вече заради това, че имат доста добри продукти, а не се говори много за тях. Ползвала съм още серията за проблемна кожа, слънцезащитните им продукти и хидратиращата серия и от всяка имам по нещо любимо. (Oчаквам и новата anti age серия с нетърпение). Може да потърсите всичко по темата с ключова дума Uriage в полето за търсене горе в дясно. От хидартиращата серия съм пробвала още лекия хидратиращ крем, който беше с много лека формула и ми хареса много. Все още не съм си взела нов крем за есенно/зимния период, защото изчаквам да видя точно от какво ще се нуждае кожата ми.

Да се върнем на ревюто днес. То е посветено на хидратиращия серум от серията EAU Thermalе, който е наречен water serum. Сигурно знаете за пословичната ми любов към хидратиращите серуми - този успя да се нареди в топа и получи приза "Бих купила отново", който е изключително ценен, защото когато имаш шкаф пълен с неща за тестване е трудно да си купиш отново нещо, дори и да ти е любимо.


Това, което ми харесва в описането на серума е, че звучи супер реалистично. Знаеш какво да очакваш, нямаш свръх очаквания и след това да останеш разочарован от крайния резултат. Да, кожата ще е по-хидратирана - 22,8% . Освен това обещава, че възстановява кожната бариера и предотвратява дехидратацията.

Формулата е лека, млечна и кремообразна. Попива мигновено и оставя кожата освежена и хидратирана. Не лепне и е добра основа за грим. Има приятен аромат, не е прекалено силен.

Моята кожа е нормална към мазна, но въпреки това предпочитам да използвам хидратиращи продукти. Според мен серума би се харесал на всеки тип кожа, без значение от възрастта. Както казвам доста често в последно време - за хидратиращата грижа няма възраст.

Мицеларната вода от серията също не е никак лоша, а аз по принцип съм доста взискателна, когато става въпрос за мицеларна вода. И колкото да ми се иска да открия нещо свясно в дрогерията все не мога, не знам дали сте го усетили и Вие, но има разлика между мицеларната вода в аптеките и тази в дрогериите, за това се придържам към медицинските марки. В момента използвам тази на La Roche Posay.


Съдържание:
Aqua (Water), Dimethicone, Isononyl Isononanoate, Butylene Glycol, Diglycerin, Propanediol, Xylitylglucoside, Anhydroxylitol 1-2 Hexanediol, Hydroxyethyl Acrylate Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Xylitol, Glycerin, Trehalose, Urea, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Chlorphenesin, Glucose, Xanthan Gum, O-Cymen-5-Ol, Parfum (Fragrance), Pentylene Glycol, Serine, Sodium Hydroxide, Sodium Hyaluronate, Polysorbate 60, Sorbitan Isostearate, Algin, Caprylyl Glycol, Disodium Phosphate, Glyceryl Polyacrylate, Pullulan, Potassium Phosphate

Има силикон, няма парабени и минерално масло.


Като заключение ще каже, че супер много ми хареса. Определено го препоръчвам. Идеално допълнение към ежедневната грижа за кожата. Цялата серия според мен е много добра.


Uriage EAU Thermalе | Water Serum- 30 мл. цена: около 30-35 лв.


Love,
Snejana

*Продуктът е изпратен от PR. Публикацията не е спонсорирана.

You May Also Like

0 коментара