Review: Vichy Mineral 89*

Здравейте!

Днес фокусът в блога е върху един доста популярен продукт. Рекламите му са навсякъде, за това реших да споделя моите впечатления, които са по-скоро смесени, от колкото положителни.

Mineral 89 се рекламира като продукти само с 11 съставки, съдържащ 89 минерала и хиауронова киселина. От разбора на съдържанието по долу става ясно, че продуктът до голяма степен е желирана вода с малко хиауронови соли.

Започвам с опаковката - безспорно излъчва лукс, шишето е стъклено и дизайнът му изгледа много добре. Опаковката е от 50 мл. като продуктът е доста икономичен. Не са Ви необходими повече от 2 помпички.


Съдържа 89% термална вода и хиауронова киселина (сол на хиауроновата киселина). Общо взето, това което казах в началото, че не е нещо повече от вода си е напълно вярно. Няма цвят, има съвсем лек аромат на нещо, което не може да се определи. Забравих да спомена, че всъщност не е серум,а се води гел booster, може да се използва като първа стъпка за придаване на свежест на кожата. Може да се използва от всеки тип кожа, дори в зоната на околоочния контур, но не замества грижата. Ако искате хидратиращ серум, то по-добре се спрете на Aqua Thermal.

Употреба:Как може да използвате Mineral 89 според Vichy:
- като самостоятелен продукт
- като първа стъпка от сутрешната си грижа за кожата
- преди нанасяне на фон дьо тен
- след излагане на слънце

Усещането му от употребата му е доза свежест. Доста е приятно през лятото, особено ако го държите в хладилника. Тъй като е предимно вода - не лепне, попива мигновено и спокойно може да се гримирате. Това, което прави е моментно тонизиране на кожата. Общо взето според мен няма голяма разлика дали ще се напръскате с термална вода или ще използвате Mineral 89.

Ако сте с мазна кожа и търсите свежест през лятото е добър хидратиращ вариан, няма да спре омазняването обаче. При сухата кожа също е добро решение.


Съдържание:
AQUA / WATER - PEG/PPG/POLYBUTYLENE GLYCOL-8/5/3 GLYCERIN - GLYCERIN - BUTYLENE GLYCOL - METHYL GLUCETH-20 - CARBOMER - SODIUM HYALURONATE - PHENOXYETHANOL - CAPRYLYL GLYCOL - CITRIC ACID - BIOSACCHARIDE GUM-1

Тъй като съставът не е дълъг, а от Vichy му обръщат огромно внимание, а аз както знаете винаги съм скептична . Реших да разгледам съставките една по една - вода. Peg/ppg/polybutylene glycol-8/5/3 glycerin е полимер на етилов оксид, използва се за свързващ агент. Глицерин. Бутилен гликол - малък, органичен алкохол, използва се като разтворител. Methyl Gluceth-20 се използва при хидратиращите продукти, натурално се извлича от царевицата. Полиакрилова киселина е полимер на акриловата киселина. Нарича се още карабомер. Използва се за сгъстяващ агент при направата на гелове. Натриевият хиалуронат е сол на хиауроновата киселина. Феноксиетанол се използва като консервант. Caprylyl glycol се използва като антимикробен агент. Следва лимонената киселина, използва се като естествен консервант. И последната съставка е биозахарид Gum-1, който е ферментационна гума, получена от сорбитрол. Използва се като съставка, която помага за запазването на влагата в кожата.

*Информация за съставките съм използвала от сайта www.ewg.org

Без силикон, парабени, оцветители, алкохоли, парфюми, минерални масла.


Като заключение ще кажа, че харесвам допълващата грижа/ гел boost-ър или каквото там се води. Приятна е за употреба. Обаче не е УаУ, не замества крема Ви и няма силата на серум. Казано накратко не е must have. Плюс е чистият съств и това, че би бил подходящ, дори ако имате проблемна кожа - много чувствителна. Минус е това, че все пак си е 89% вода. Също така съдържанието на хиаурон не е нещо, заради което трябва да го купите, пренебрежимо малко е. Но пък е свежо за лятотот, ако го имате Ви препоръчвам да го сложите в хладилника.


Vichy 89 Mineral - 50 мл. цена: около 35 лв.

Love,
Snejana

*Изпратено от PR. Публикацията не е спонсорирана.

You May Also Like

4 коментара

  1. За суха кожа въобще не става за самостоятелно нанасяне, но е окей, ако след него се сложи овлажняващ крем. Малко по-тежко се усеща от термалната им вода, иначе. Мирише си на типичен Vichy продукт. Абе, глезотийка, а.к.а нищо специално.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, глезотийка е най-точното определение за този продукт. :)

      Изтриване
  2. Препоръча ми го дерматолог, тк имам проблем с кожата след бръснене, винаги се обривам. Да ви кажа, не забеляза подобрение, освен че лицето ми е по-лъскаво на вид от гела който стои на него.. Нищо повече.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, според мен е добре да използваш нещо с повече активни съставки, които да успокояват кожата. Странно, че и дерматологът го е изписал при положение, че вижда какво съдържа. Нанасяш ли крем отгоре? Пробвай новата хидратираща серия на Apivita.

      Изтриване