Review: Maybelline Tattoo Brow*

Здравейте!

Ревюто днес е посветено на един супер интересен и дълго чакан от мен продукт на Maybelline. От доста време гледам ревюта за него и се радвам супер много, че го внесоха в България. Много пъти съм говорила за боядисването на вежди, даже имам и видео по темата (тук) но в последно време не го практикувам, защото си е мръсна работа и отнема много време.

Тук идва Maybelline Tattoo Brow - гел за боядисване на веждите, който идържа до 3 дни. Формулата е гелообразна и е от така популярните в момента peel off. Нанася се върху веждите, съветвам Ви да спазвате очертанията на веждите, ако сгрешите избършете преди да изсъхне иначе след това трудно се почиства. Може да го оставите от 20 мин. до 2 часа, а дори и повече за постигане на по-траен резултат. От Maybelline препоръчват 24 часа след нанасянето да не се използват почистващи продукти в тази зона. След като го нанесете и изсъхне се маха много лесно и не засяга косъмчетата на веждите Ви. Аз го махам с гребенче за вежди, защото така ми е най-лесно.

Интересното при този гел е че е произведен в Корея. Като цяло технологията на перманентния peel off грим идва от Азия и в Япония и Корея е доста популярна технология. Ефектът, който дава е на натурално изглеждащи вежди, без да изглеждат твърде боядисани и изкуствени. От Maybelline го описват като ефект wake up like that. При мен трайността не е висока, защото както казват и от Maybelline това зависи и от това с какво точно и как си почиствате лицето. Аз залагам на супер почистване вечер и това лесно премахва ефекта. Ама ако сте от онези дето си махат грима с мокра кърпичка и после се плискат с малко вода - при вас може да седи и 3 дни.

Според Maybelline гелът оцветява и космите и кожата, но според мен не оцветява космите чак толкова много, поне от това, което забелязах, когато равех swatch-овете върху крака на Мартин е, че предимно кожата се оцвети, а не космите. Така че това е леко разочароващо, но пък е добре, ако имате плешиви места по веждите си като мен.

Опаковката трябва да стигне за около 3 месеца, въпреки че това леко ме съмнява, но ще видим. Срокът му на годност е 6 месеца. P.S. Ако нацапате дрехите си е важно да ги почистите веднага иначе ще бъдат с петно завинаги.


За цветовете:

Light Brown - топъл, светъл цвят, пасващ най-добре на момичета с медни тонове в косата. От това, което прочетох за него, има опсаност да изглежда доста оранжев. Въпреки че върху крака на Мартин изглежда приемливо за блондинки и момичета със светло-кестенява коса.

Medium Brown - цветът е подходящ за блондинки и момичета със светло-кестенява коса. Определено Ви препоръчвам този цвят, защото при него няма опасност да станете с оранжеви вежди, като при light brown.

Dark Brown - това е цветът, който използвам аз. И за съжаление ми е малко светъл и твърде кафяв, въпреки че за ефекта wake up like that е ок, както всъщност рекламират серията. Ако сложа грим имам нужда от допълнително подсилване на цвета. Нюансът е тъмно кафяво подходящо за брюнетки до по-тъмнокоси дами.

На американския пазар се предлага и Grey Brown, няма го тук за огромно съжаление, защото този цвят е тъй нареченият аши подтон (сиво-кафяво) подходящо за черна и много тъмно кафява коса със студен, пепелив под тон.


Съдържание: AQUA / WATER, ALCOHOL DENAT., POLYVINYL ALCOHOL, BUTYLENE GLYCOL, DIHYDROXYACETONE, CETETH-20, PENTYLENE GLYCOL, 1,2-HEXANEDIOL, LAURETH-25, CITRIC ACID, GLYCERIN, DISODIUM EDTA, SODIUM CITRATE, CAFFEINE, SODIUM HYALURONATE, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, PROPYLENE GLYCOL, ROYAL JELLY EXTRACT, PHENOXYETHANOL, SOLUBLE COLLAGEN, POTASSIUM SORBATE, TRISODIUM EDTA, SODIUM BENZOATE, [+/- MAY CONTAINCI 19140 / YELLOW 5, CI 17200 / RED 33, CI 42090 / BLUE 1, ] (F.I.L. D204654/1)


Като заключение ще кажа, че харесвам гела и идеята за нанасянето му. Като цяло съм фен на боядисването на веждите. Недостатък е това, че всъщност не оцветява толкова космите, колкото кожата под тях. При мен не издържа 3 дни или поне аз много държа на силно подчертаните вежди и предпочитам да нанеса продукт за по-драматичен и подчертан ефект. И въпреки това ми харесва, според мен идеята е добра. Ще допадне и на момичета, които не се гримират много, защото определено дава добър ефект, все едно така Ви изглеждат веждите натурално. Бих го купила отново и се надявам, че и най-тъмния цвят ще бъде внесен в България.


Maybelline Tattoo Brow -  4,6 гр. цена: 15,90 лв.


Love,
Snejana


*Продуктите са изпратени от PR. Публикацията не е спонсорирана.
*** Както може би се досещате кракът на снимката не е моя. Благодаря на Мартин, че се съгласи да го мажа с разни неща!

You May Also Like

2 коментара