Review: Vichy Aqualia Thermal | крем за лице*

Здравейте!

От доста време се стремя да изтъкна колко е важно да хидратирате кожата си. За това може би Ви прави впечатление, че все по-често говоря за хидратиращи кремове, а не за матиращи например. От опита, който имам с тестване на различни продукти мога да кажа, че трябва да се внимава с матиращите продукти - да, кожата Ви е мазна, но защо? Това е първото, което трябва да си зададете. Хидарацията е задължителна независимо от типа кожа.

Vichy Aqualia Thermal е по-скоро за суха кожа, но нарочно го използвах няколко месеца, след това го дадох на сестра ми, която е със суха кожа, за да стане ревюто още по-полезно.

За крема:
"Vichy Aqualia Thermal лек крем е със свежа и лека текстура. Той е специално създаден да стимулира циркулацията на водата във всички области на лицето за максимална хидратация на нормална към комбинирана кожа. Богат е на термална вода, известна със своите успокояващи свойства, съдържа още хиалуронова киселина и съставката Aquabioryl, които осигуряват на кожата съществена хидратация за възстановяване на бариерната й функция.
Кожата се хидратира, тенът става свеж и сияен и линиите, породени от дехидратация - изгладени."


Рядко съм съгласна с описанието, което бранда дава за продуктите си, но този път Vichy са точни от към описание и от към действие.

Формулата е лека и кремообразна. Има лек и приятен аромат, ненатрапчив. Попива бързо на кожата. След употреба е мека и се усеща хидратирана.

Сестра ми го описа като: "Лек и прави кожата ми да изглежда по-жизнена".

Защо казах, че съм съгласна с описанието, защото е казано, че помага за заличаване на бръчки вследствие на дехидратирана и суха кожа, което наистина е така. Според мен обаче ако сте с много суха кожа е добре да го комбинирате и със серум.



Аз съм голям любител на серумите, ако трябва да се върна в началото на текста трябва да кажа, че използвам хидратиращи продукти най-често под формата на серум и нощен крем, а през деня по-скоро някой, който е съобразен, че кожата ми е мазна.

Сестра ми от друга страна го използваше и като дневен, и като нощен. А също така ще добавя, че е на 19 години. Много често получавам въпроси на каква възраст трябва да започна грижата за кожата - а аз винаги отговарям, че за това няма възраст, особено когато кожата на българската жена (по наблюдения на мои приятелки) е дехидратрана.

Ако търсите някакъв крем Ви препоръчвам да използвате търсачката в блога (горе в дясно) с ключова дума face cream. А също много добър начина за търсене е директно в гугъл - snejana atanasov + комбинация с продукта, който търсите. В блога има над 400 ревюта, така че е възможно това, което търсите вече да го има тук.


Съдържание:
Aqua, Glycerin, Cyclohexasiloxane, Hydrogenated Polyisobutene, Alcohol Denat., Pentaerythrityl Tetraisostearate, Stearyl Dimethicone, Ammonium Polyacryldimethyltauramide/Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate, Propylene Glycol, Synthethic Wax, Glyceryl Isostearate, Sodium Hyaluronate, Phenoxyethanol, Chondrus Crispus (Carrageenan), Poloxamer 338, Disodium Edta, Caprylyl Glycol, Biosaccharide Gum-1, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Acrylates Copolymer, Parfum (Fragrance).

Няма парабени. Има силикон и минерално масло. Хиауроновата киселина е в средата на съдържанието.

Като заключение ще кажа, че кремът ми допада, а сестра ми просто го обoжава. Така че ако сте със суха кожа това е едно доста добро решение за вас. Или като нощен за нормална към смесена. Харесвам серията, серумът също е хубав.


Vichy Aqualia Thermal- 50 мл. цена: около 30-35 лв.

Love,
Snejana

*Кремът е изпратен от PR. Публикацията не е спонсорирана!

You May Also Like

0 коментара