Скраб за скалп | Balea vs. Sephora

 Здравейте!

Днес ще Ви разкажа за два скраба за коса и като цяло за какво се ползват. И двата са много различни като формула. Идеята им е да почистят по-добре скалпа от замърсяване и са подходящи, ако ползвате нов много стилизиращи продукти или скалпът Ви се омазнява по-бързо.


Balea Professional Pre Shampoo Exfoliating Mask Clay Clay осигурява оптималната подготовка на косата и скалпа за по-нататъшни специалисти по грижа. Формулата за мощно почистване внимателно почиства скалпа, но напълно премахва излишните мазнини и стимулира микроциркулацията на скалпа. С мазни корени и сухи върхове, формула без силикон, подхранваща формула с кератин и глина, чете по-малко без силикон, този продукт не съдържа силикони. Хидро обработен хидро обработен хидрохлорид. Без силикон.

Изобщо не ми дава усещане за дълбоко почистване, частиците изобщо не се усещат и като цяло не знам какво върши, за мен нищо. Не ми хареса и рядко се случва да изхвърля някой продукт, но този отиде в коша.


Sephora Peppermint Scrub Shampoo
Детоксикиращ шампоан, който почиства, пречиства и възстановява баланса на косата и скалпа. Тип коса: Права, вълнообразна, къдрава и намотка Текстура на косата: Фина, средна и дебела коса Съображения: Масленост Формулация: Скраб Осветени съставки: -Естествена мента: Известна със своите пречистващи и освежаващи свойства. Съставни описания: Този продукт е без жестокост. Какво друго трябва да знаете: Алтернатива на вашия обикновен шампоан, този почистващ скраб може да се използва веднъж седмично за почистване, възстановяване на баланса на скалпа и дълбоко чиста коса, повредена от агресорите на околната среда. След това използвайте кокосова маска за коса Sephora Collection, за да поправите и подхранвате косата.

Частиците са много, много едри, дори груби. Трябва им доста време да се разтворят и някак не ми допадна усещането върху главата. Иначе мирише хубаво и прави добра пяна, но ми беше неприятно да го използвам.

Състав:
Sodium Chloride, Sodium Laureth Sulfate, Aqua (Water), Polysorbate 20, Parfum (Fragrance), Citric Acid, Benzophenone-4, Glycerin, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Sodium Hydroxide, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract, Sea Salt, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, CI 61570 (Green 5).



Състав:
Aqua. Glyceryl stearate. Behavioural chloride. Butyrosperm. Loose Polyquaternium 39 Dipropyl Glycol Propylene Glycol Sodium Chloride, Sodium Nitrate, Sodium SuLFate, Perfume, PhenoxyetHANol, Sodium Benzoate CI 42090.


Като заключение ще кажа, че и двата не ми допада. За Balea изобщо като концепция, а този на Sephora ми харесва, но частиците са твърде едри според мен. Харесвате ли скраб за коса и кой е любимият Ви? Аз все още не съм открила моя. 

Love,
Snejana

You May Also Like

0 коментара