Review: Zoya Goes Pretty | масло от лешник и жожоба*

Здравейте!

Дори вече не знам колко точно различни вида масла за лице изпробвах, но за това, което ще Ви говоря днес просто нямам думи. Ако винаги сте избягвали маслата за лице, защото кожата Ви е мазна, то определено трябва да прочетете това ревю. Маслото с лешник и жожоба не е като нищо друго, което сте пробвали до сега. Дори не прилича толкова на серум, колкото на златиста магическа течност.

Маслото с жожоба и лешник съдържа органично масло, извлечено чрез механично, студено пресоване от семена на растението жожоба (Simmondsia chinensis) и на плодовете на растението лешник (Corylus avellana). Освен за почистване на грим, тази комбинация от жожоба и лешник е чудесна за хидратиране и подхранване на кожата, като това включва и зоната на околоочния контур.


Маслото от жожоба попива мигновено и много лесно, не запушва порите и оставя кожата мека и подхранена. Без да оставя мазни следи. Маслото от лешник хидратира в дълбочина и регулира отделянето на себум, то е може би най-подходящото масло за лице за мазна кожа. Може да се използва дори и за много мазна кожа.

Това беше маслото, което използвах сутрин ... през лятото. А сигурно ако четете блога редовно знаете, че съм с много мазна кожа. И въпреки, че беше топло това масло не е като нищо друго, което съм използвала до сега. Не го препоръчвам обаче за суха кожа, според мен няма да се усети никаква разлика, защото то е много леко и буквално е като някакъв серум.

Има златист цвят и лек ядков аромат, съвсем деликатен и непречещ, дори и да не обичате силните аромати.

Съдържание:
Био масло от жожоба (Simmondsia chinensis seed oil), био масло от лешник (Corylus avellana seed oil).

Като заключение ще кажа, че определено това масло е подходящо за мазна кожа, колкото и странно да звучи. То не я омазнава излишно и е идеално ако се опитвате да регулирате отделянето на себум. Може да се използва дори през деня, ако сте с мазна кожа. Леко и невидимо, попива мигновено. Също така е идеално да се добавя към матов фон дьо тен през зимата, за да го направи по-худратиращ.

Zoya Goes Pretty | масло от лешник и жожоба- 15 мл. цена: около 9 лв. (произход: Перу)

Love,
Snejana

*Маслото е изпратено от zoya.bg. Публикацията не е спонсорирана!

You May Also Like

0 коментара